Jardin de la Villa Fort France

Jardin de la Villa Fort France

Jardin de la Villa Fort France bevindt zich op het platteland dat rond Grasse is gesitueerd. Ooit, rond 1935, werd deze tuin door de Britse schrijfster Lady Fortesque gerealiseerd, dus de Engelse invloeden zijn hier zeker terug te vinden. De tuin wordt geflankeerd door een bloemenkwekerij aan de ene kant en een eeuwen oude olijfgaard aan de andere kant.

De terrassen van Jardin de la Villa Fort France

De entree van de tuin bevindt zich op het diepste punt van de tuin. Een trap leidt de bezoeker naar verschillende terrassen, elk met een eigen beplanting, maar ook naar bloemborders, in de rug gesteund door oude muren. Het ene terras is ingeplant met Rosa ‘Iceberg’ tegen een decor van olijfbomen, het andere terras is voorzien van gesnoeide platanen, zo schaduw biedend aan menige groep vaste planten. De beplanting is zeer gevarieerd: van snoeivormen tot fruitbomen, maar ook opvallend veel klimheesters en vaste planten.

Meer lezen over de tuinen die we bezoeken?

Wilt u het laatste nieuws over de tuinen die wij bezoeken wekelijks in uw inbox ontvangen? Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief!

U geeft Garden Tours toestemming voor het opslaan en verwerken van uw e-mailadres ten behoeve van het versturen van de e-mail nieuwsbrief. U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "abonnement opzeggen" te klikken in de voettekst van elke e-mail die u van ons ontvangt, of door een schriftelijk verzoek in te dienen. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Door u in te schrijven op onze nieuwsbrief, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met onze privacyverklaring.

We mogen weer op tuinreis!Download hier onze flyer
Scroll naar top