Genralife

Generalife

Generalife behoort tot het Alhambra complex en de tuinen werden rondom het zomerpaleis van de sultans aangelegd. Deze worden gerekend tot de oudste van Europa en werden al in de veertiende eeuw gerealiseerd.

De tuinen van Generalife

Oorspronkelijk werden de tuinen van Generalife gebruikt om onder meer groenten en kruiden te kweken, bestemd voor het menu van de sultan. Nog steeds zijn de terrassen, die hiertoe dienden, te herkennen en nog steeds worden er in de aangrenzende tuinen groenten en kruiden gekweekt, al is het geen noodzaak meer om zo de bewoners van voedsel te voorzien. De gegraven kanalen dienden er hier toe om de gewassen gedurende warme perioden in de hoogzomer water te kunnen geven.

Des te dichter u bij het paleis komt, des te meer neemt de sierwaarde van de tuinen toe. Deze tuinen dateren echter uit de vijftiger jaren van de vorige eeuw. Zij vormen als het ware een reconstructie, uitgevoerd door Francisco Prieto Moreno, van hoe de tuinen er ooit uitgezien moeten hebben. Zij bestaan grotendeels uit patio’s en parterres.

Indrukwekkend zijn de vensters, aangebracht in de muren en hagen, die de tuinen scheiden van de buitenwereld. Elk venster geeft weer een ander doorkijkje. De omringende buitentuinen, de oude stad van Granada en de Sierra Nevada vormen hier onder meer fraaie decors.

In de tuinen van Generalife speelt water een voorname rol. De beroemdste watertuin is hier waarschijnlijk bij het Patio de la Acequina aangelegd: het hof met de lange vijver. Hier spuiten smalle stralen water vanaf de zijkanten over een langwerpige vijver: het meest klassieke plaatje dat op vrijwel elke presentatie voorbij komt.

Meer lezen over de tuinen die we bezoeken?

Wilt u het laatste nieuws over de tuinen die wij bezoeken wekelijks in uw inbox ontvangen? Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief!

U geeft Garden Tours toestemming voor het opslaan en verwerken van uw e-mailadres ten behoeve van het versturen van de e-mail nieuwsbrief. U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "abonnement opzeggen" te klikken in de voettekst van elke e-mail die u van ons ontvangt, of door een schriftelijk verzoek in te dienen. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Door u in te schrijven op onze nieuwsbrief, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met onze privacyverklaring.

We mogen weer op tuinreis!Download hier onze flyer
Scroll naar top