Birr Castle

Birr Castle

Binnen de beschutting van forse muren bevindt zich de sprookjesachtige tuin van Birr Castle. Golvend grasland dat voor een groot gedeelte met rust wordt gelaten en een grote collectie bomen zorgen hier voor een bijzondere sfeer, die nauwelijks te overtreffen valt. Leuk is ook, om hier één van de allereerste telescopen terug te vinden. Dit was bij de bouw een sensatie: een reusachtig apparaat waarmee je naar de ruimte kon kijken! Leuk om zelf te kunnen constateren dat op dit gebied de tijd niet heeft stilgestaan.

Meer lezen over de tuinen die we bezoeken?

Wilt u het laatste nieuws over de tuinen die wij bezoeken wekelijks in uw inbox ontvangen? Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief!

U geeft Garden Tours toestemming voor het opslaan en verwerken van uw e-mailadres ten behoeve van het versturen van de e-mail nieuwsbrief. U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "abonnement opzeggen" te klikken in de voettekst van elke e-mail die u van ons ontvangt, of door een schriftelijk verzoek in te dienen. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Door u in te schrijven op onze nieuwsbrief, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met onze privacyverklaring.

Birr Castle en de familie Parson

De naam van de familie Parson, Earls of Rosse, lijkt wel onlosmakelijk met deze tuin verbonden. Al in de zestiende eeuw waren hier telgen van deze familie actief. Ze stonden bekend als wetenschappers, astrologen, filosofen en weldoeners, maar ook als enthousiaste tuinierders. De resultaten ziet u hier zelf: een grote collectie bomen, waaronder veel bijzondere soorten. Deze zijn soms afkomstig van speciale expedities, die onder meer door plantenjagers als Kingdon Ward en George Forrest werden uitgevoerd. Nog steeds zijn Magnolia’s te zien, die via deze expedities in Europa terecht kwamen.

River Camcor en de varentuin van Birr Castle

De romantische sfeer die zo sterk aanwezig is in Birr Castle, wordt nog eens versterkt door de River Camcor. In de directe omgeving van de plaats waar de rivier overgaat in een soms bruisende waterval is een varentuin aangelegd, die zo optimaal van de hoge luchtvochtigheid kan profiteren. Binnen de beschutting van muren bevinden zich bloemenborders en vormsnoei, in taxus en Carpinus uitgedrukt. We prijzen ons gelukkig, op veel medewerking.

We mogen weer op tuinreis!Download hier onze flyer
Scroll naar top