Birr Castle

Birr Castle

Binnen de beschutting van forse muren bevindt zich de sprookjesachtige tuin van Birr Castle. Golvend grasland dat voor een groot gedeelte met rust wordt gelaten en een grote collectie bomen zorgen hier voor een bijzondere sfeer, die nauwelijks te overtreffen valt. Leuk is ook, om hier één van de allereerste telescopen terug te vinden. Dit was bij de bouw een sensatie: een reusachtig apparaat waarmee je naar de ruimte kon kijken! Leuk om zelf te kunnen constateren dat op dit gebied de tijd niet heeft stilgestaan.

Meer lezen over de tuinen die we bezoeken?

[mc4wp_form id=”132″]

Birr Castle en de familie Parson

De naam van de familie Parson, Earls of Rosse, lijkt wel onlosmakelijk met deze tuin verbonden. Al in de zestiende eeuw waren hier telgen van deze familie actief. Ze stonden bekend als wetenschappers, astrologen, filosofen en weldoeners, maar ook als enthousiaste tuinierders. De resultaten ziet u hier zelf: een grote collectie bomen, waaronder veel bijzondere soorten. Deze zijn soms afkomstig van speciale expedities, die onder meer door plantenjagers als Kingdon Ward en George Forrest werden uitgevoerd. Nog steeds zijn Magnolia’s te zien, die via deze expedities in Europa terecht kwamen.

River Camcor en de varentuin van Birr Castle

De romantische sfeer die zo sterk aanwezig is in Birr Castle, wordt nog eens versterkt door de River Camcor. In de directe omgeving van de plaats waar de rivier overgaat in een soms bruisende waterval is een varentuin aangelegd, die zo optimaal van de hoge luchtvochtigheid kan profiteren. Binnen de beschutting van muren bevinden zich bloemenborders en vormsnoei, in taxus en Carpinus uitgedrukt. We prijzen ons gelukkig, op veel medewerking.

Op de hoogte blijven van onze tuinreizen?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Scroll naar top