Shepherd House

Shepherd House

In het dorpje Inveresk bevindt zich Shepherd House: het huis en tuin van Lord en Lady Fraser. Vergeefs zult u hier naar statige hagen zoeken, of indrukwekkende bebouwing. Niets van dat alles, het echtpaar bewoont een gerieflijk huis en heeft binnen de bebouwde kom een prachtige en zeer persoonlijke tuin weten te creëren, waar altijd het nodige te zien is.

Meer lezen over de tuinen die we bezoeken?

Wilt u het laatste nieuws over de tuinen die wij bezoeken wekelijks in uw inbox ontvangen? Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief!

U geeft Garden Tours toestemming voor het opslaan en verwerken van uw e-mailadres ten behoeve van het versturen van de e-mail nieuwsbrief. U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "abonnement opzeggen" te klikken in de voettekst van elke e-mail die u van ons ontvangt, of door een schriftelijk verzoek in te dienen. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Door u in te schrijven op onze nieuwsbrief, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met onze privacyverklaring.

Shepherd House: een reis door de seizoenen!

In het voorjaar wordt Shepherd House door experts als de lentetuin bij uitstek genoemd, met ontelbare primula’s en bolgewassen. Direct daarna maakt diezelfde beplanting plaats voor de zomerplanten, waarin oude rozen en vaste planten de hoofdrol vertolken. Deze moeiteloze overgang van de seizoenen kenmerkt de beste private gardens. Hier zijn de echte liefhebbers aan de slag, die deze expertise door de jaren heen hebben eigen gemaakt.

Een ommuurde tuin met een formele vijver

Klassieke tuinonderdelen ontbreken niet, zoals de langgerekte formele vijver, precies in de as van de tuin, compleet met fontein en beeld. De tuin is voor een groot gedeelte ommuurd en daardoor beschut tegen de ergste koude. Aan de achterkant heeft Lord Fraser nog een stukje openbaar groen geconfisqueerd en ook dit van een aansprekende beplanting voorzien.

Vragen over het coronavirus en uw tuinreis?Lees onze veel gestelde vragen hier