U bent hier: Home » Tuinen » Shepherd House

Over Shepherd House

In het dorpje Inveresk bevindt zich Shepherd House: het huis en tuin van Lord en Lady Fraser. Vergeefs zult u hier naar statige hagen zoeken, of indrukwekkende bebouwing. Niets van dat alles, het echtpaar bewoont een gerieflijk huis en heeft binnen de bebouwde kom een prachtige en zeer persoonlijke tuin weten te creëren, waar altijd het nodige te zien is.

Shepherd House: een reis door de seizoenen!

In het voorjaar wordt Shepherd House door experts als de lentetuin bij uitstek genoemd, met ontelbare primula’s en bolgewassen. Direct daarna maakt diezelfde beplanting plaats voor de zomerplanten, waarin oude rozen en vaste planten de hoofdrol vertolken. Deze moeiteloze overgang van de seizoenen kenmerkt de beste private gardens. Hier zijn de echte liefhebbers aan de slag, die deze expertise door de jaren heen hebben eigen gemaakt.

Een ommuurde tuin met een formele vijver

Klassieke tuinonderdelen ontbreken niet, zoals de langgerekte formele vijver, precies in de as van de tuin, compleet met fontein en beeld. De tuin is voor een groot gedeelte ommuurd en daardoor beschut tegen de ergste koude. Aan de achterkant heeft Lord Fraser nog een stukje openbaar groen geconfisqueerd en ook dit van een aansprekende beplanting voorzien.

Tijdens de tuinreis naar Schotland brengen we een bezoek aan deze prachtige privétuin.

De hefstreis naar Japan is gegarandeerd. Nog maar 4 plaatsen beschikbaar!Mis deze reis niet!