Prionatuinen

Prionatuinen

Ooit werden de eigenzinnige Prionatuinen gerealiseerd door de al even eigenzinnige Henk Gerritsen, prominent lid van de eerste generatie van de Dutch Wave. Helaas is Henk al weer meerdere jaren geleden overleden, maar zijn tuinen leven voort. Dat is onder meer te danken aan Gitta Luiten, die de tuinen samen met haar partner in 2012 kocht om ze te redden van de ondergang. Eerder deed ze al vrijwilligerswerk.

Meer lezen over de tuinen die we bezoeken?

Wilt u het laatste nieuws over de tuinen die wij bezoeken wekelijks in uw inbox ontvangen? Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief!

U geeft Garden Tours toestemming voor het opslaan en verwerken van uw e-mailadres ten behoeve van het versturen van de e-mail nieuwsbrief. U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "abonnement opzeggen" te klikken in de voettekst van elke e-mail die u van ons ontvangt, of door een schriftelijk verzoek in te dienen. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Door u in te schrijven op onze nieuwsbrief, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met onze privacyverklaring.

De natuurlijke omstandigheden van de Prionatuinen

In de Prionatuinen bestaat die wonderlijke combinatie van in vormsnoei uitgedrukte figuren samen met een zo natuurlijk mogelijke beplanting in zijn allerbeste verschijning. Toen Henk hier nog de scepter zwaaide gingen die natuurlijke omstandigheden zelfs zover, dat er ook bij droge tijden geen water aan beplanting werd gegeven. Bezoekers die dit opmerkten, werden in het beste geval verteld dat dat ook zo ging in de natuur, maar meestal werden ze gewoon genegeerd….. Wie meer wil weten over Henk Gerritsen, moet zeker zijn meesterwerk ‘Buiten is het groen’ lezen!

Wilt u op de hoogte blijven van onze tuinreizen in 2021?