Jardim Botanico da Madeira

Jardim Botanico da Madeira

Iedere toerist die Madeira aandoet, ontkomt er niet aan: Jardim Botanico da Madeira wordt altijd in het programma opgenomen. Dat komt, omdat er hier veel te zien is en ook omdat de tuin zich ook nog eens op een fraaie locatie bevindt.

Ooit was dit de privéverzameling van de familie Reid (onder meer eigenaar van het mooiste hotel van het eiland), ondergebracht op het landgoed van de familie, Quinta Do Bom Successo. In de zestiger jaren verhuisde de collectie naar de huidige locatie. Zelfs volwassen bomen werden met succes verhuisd en zijn nog steeds aanwezig.

De 2000 plantensoorten van Jardim Botanico da Madeira

Vanaf de hoog gelegen helling, waartegen de tuin is aangelegd, heeft de bezoeker een fantastisch uitzicht over de bergen, de kust en een groot gedeelte van de hoofdstad Funchal. Op een terrein van drie en een halve hectare staan nu meer dan 2000 verschillende plantensoorten en hun cultivars aangebracht, ondergebracht op verschillende van elkaar in hoogte verschillende terrassen.

Een gedeelte van de tuin is gewijd aan inheemse beplanting, zoals Apollonias barbujana, Laurus azorica en Persea indica. Weer een gedeelte daarvan is ook nog eens endemisch: deze planten komen alleen op Madeira voor. Er bleef echter genoeg ruimte over voor exotische gewassen, want op Madeira groeit vrijwel elke plant. Een van de leidraden daarbij bestaat uit een economisch motief: veel citrusbomen en andere soorten fruit, om te onderzoeken welke soorten geschikt zijn om hier te verbouwen. Beroemd is het beeld van de tapijttuin, bestaand uit allerlei soorten plantjes die met hun gekleurde blad voor bonte motieven zorgen. Ook de naam van de tuin is hierin afgebeeld.

Meer lezen over de tuinen die we bezoeken?

Wilt u het laatste nieuws over de tuinen die wij bezoeken wekelijks in uw inbox ontvangen? Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief!

U geeft Garden Tours toestemming voor het opslaan en verwerken van uw e-mailadres ten behoeve van het versturen van de e-mail nieuwsbrief. U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "abonnement opzeggen" te klikken in de voettekst van elke e-mail die u van ons ontvangt, of door een schriftelijk verzoek in te dienen. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Door u in te schrijven op onze nieuwsbrief, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met onze privacyverklaring.

We mogen weer op tuinreis!Download hier onze flyer
Scroll naar top