Tuinreis naar de Achterhoek Tuinreis naar de Achterhoek Tuinreis naar de Achterhoek Tuinreis naar de Achterhoek Tuinreis naar de Achterhoek Tuinreis naar de Achterhoek Tuinreis naar de Achterhoek Tuinreis naar de Achterhoek Tuinreis naar de Achterhoek Tuinreis naar de Achterhoek

Achterhoek

4-daagse tuinreis per touringcar

In dit sfeervolle gedeelte van Nederland zijn bijzondere tuinen te vinden. We zochten voor u de mooiste, leukste en meest boeiende tuinen uit. We zijn er zeker van dat deze tuinen in combinatie met een prima hotel voor een onvergetelijke tuinreis zorgen!

TuinenTuinprogrammaHotelInbegrepenInbegrepen

Tuinen in de Achterhoek

Showtuin Jelle Grintjes

Aan de rand van de bebouwing van het plaatsje Tolkamer en pal aan de Rijn heeft Jelle Grintjes een leuke tuin weten te realiseren. Hierin probeert hij beplanting uit en gewapend met die verkregen kennis kan hij die informatie weer gebruiken bij het maken van tuinontwerpen. Grassen en veel laatbloeiende vaste planten in de beste Dutch Wave traditie maken hier de dienst uit. Tot diep in de nazomer en herfst is deze tuin zeker een bezoek waard, ook al vanwege de oer-Hollandse ligging, net onder aan de dijk.

Feest

Wat een toepasselijke naam voor een tuin! De eigenaresse beschouwt haar tuin dan ook inderdaad als één groot feest en is er van ’s morgens vroeg tot ‘s avonds laat in bezig. 2800 m2 is in de beste cottage traditie ingeplant. Achter hagen en bosschages die de nodige beschutting aan de tuin geven bloeien borders onophoudelijk in aantrekkelijke combinaties met soms een felle kleur als uitschieter, want het mag vooral niet saai worden!

De Tuin Rondom

Hier wordt door de eigenaren met ziel en zaligheid getuinierd. Hier wordt niet geprobeerd de natuur te imiteren, maar de tuin wordt beschouwd als een kunstwerk waar de natuur een handje meehelpt. Waar mogelijk worden uitgezaaide planten gehandhaafd, waar niet dan moeten ze verdwijnen. Zo ontstaat een ongedwongen geheel van 5000 m2 waarin ook de fauna ruim plaats wordt gegund.

Plantencentrum Louis Venhorst

Een prima tuincentrum waarin vooral veel aandacht naar beplanting is besteed. Dus bent u op zoek naar een bijzondere heester of vaste plant? Dan is de kans groot, dat u hier slaagt.

Tuin van Nico Wissing

Tuinontwerper Nico Wissing heeft zijn sporen inmiddels internationaal wel verdiend. Hij ontwierp tuinen over de gehele wereld, maar is ook met verschillende projecten in Nederland actief. Duurzaamheid speelt in zijn werk een grote rol en dat is in zijn eigen tuin ook duidelijk te zien. Een complex van tuinen rondom zijn huis en kantoor zorgen voor een boeiend bezoek, variërend van ‘land art’ tot aan de borders in zijn eigen tuin. Hij geeft hier ook een uiteenzetting over zijn werk en verzorgt ook nog eens de lunch.

Landschapstuin ’t Meihuus

Rondom een 18e eeuwse tuin heeft dit echtpaar sinds 2003 een fascinerende tuin in fases weten te realiseren. Telkens weer een stapje dichterbij het ideale plaatje dat ze hebben weten te bereiken…. Er is veel te bekijken, zoals een rozentuin, bloemenborders, eilandbedden, grassenborders, een moestuin en een boomgaard. Ook kunst is op de daarvoor geschikte plaatsen toegepast.

Hof te Ruurlo

Onlangs werd het 25-jarige jubileum gevierd: zo lang wordt hier door de eigenaren op 1100 m2 grond getuinierd. Muurtjes en hagen zorgen voor onderverdeling, die de nodige verrassingen oplevert. De afwisselende beplanting is in cottagestijl op een aantrekkelijke en boeiende manier toegepast en zorgt voor een fraai geheel. In deze tuin is elke centimeter grond benut.

Rosenhaege Living Gardens

Viel een uitstapje naar Engeland het afgelopen jaar in het water, met een bezoek aan deze tuin wordt dat weer goed gemaakt. Deze tuin is immers in de beste Britse tradities aangelegd, als je niet beter zou weten waande je je in Albion. De tuin kent verschillende tuinkamers, elk met een andere sfeer en alle perfect onderhouden. Er wordt hier ook de nodige typisch Britse artikelen in de aangrenzende shop aangeboden.

De Wiersse

Dit is zeer waarschijnlijk de mooiste landschapstuin van ons land. Ruim 16 hectare aan tuinen zijn hier te vinden. Het gehele landschapspark meet 32 hectare. Dit landgoed wordt al sinds 1678 door dezelfde familie bewoond, het statige huis werd in 1720 gebouwd. Hier vinden we een keur aan verschillende tuinonderdelen, zoals een rozentuin, een verdiepte tuin met borders en een pergola, een moestuin en nog meer. Hier wordt al sinds mensenheugenis op niveau getuinierd en dat weten echte tuinliefhebbers van over de gehele wereld te waarderen!

Kwekerij Lageschaar

Deze kwekerij zet zich al ruim 40 jaar in om Nederland te vergroenen. Meer groen, minder beton, dat is hun motto. Ze kweken niet alleen planten met een Achterhoekse nuchterheid, ze geven ook beplantingsadviezen aan iedereen die erom vraagt. In principe wordt er voor de professionele markt gekweekt, maar een bezoek aan de voorbeeldborders laat zien dat ze hun taak om de wereld te verfraaien serieus nemen!

Tuinprogramma van de tuinreis naar de Achterhoek

1e dag: Tuin van Jelle Grintjes, Feest.
2e dag: De Tuin Rondom, Plantencentrum Louis Venhorst, Nico Wissing, Landschapstuin ’t Meihuus.
3e dag: Hof Te Ruurlo, Grondig Geniethen, Rosenhaege Living Gardens.
4e dag: Tuinen de Wiersse, Kwekerij Lageschaar.

Wijzigingen voorbehouden

Hampshire hotel Avenarius

Het 4**** Hampshire Hotel Avenarius in Ruurlo zorgt tijdens uw reis voor prima onderdak op niveau. Dit vormt een perfecte uitvalsbasis voor het bezoeken van alle tuinen. Geniet van de gastvrijheid en op uw kamer bent u voorzien van alle gebruikelijke voorzieningen.

Inbegrepen bij de tuinreis naar de Achterhoek

Inbegrepen:

Niet inbegrepen:

  • Entrees geschat op € 80,-.
  • Lunches geschat op € 15,- per dag.
  • Kosten van verzekeringen en persoonlijke uitgaven.

Opstapplaatsen van de tuinreis naar de Achterhoek

08:00 uur Amersfoort
08:45 uur Utrecht Lunetten
10:15 uur Arnhem

Bekijk meer informatie over de opstapplaatsen

Waarom Garden Tours?

  • Dé tuinreisspecialist
  • Exclusieve privétuinen
  • Deskundige reisleiding
  • Kleine groepen
  • Luxe vervoer en hotels
  • SGR en het Calamiteitenfonds

Bel onze tuinreisspecialisten


We mogen weer op tuinreis!Download hier onze flyer
Scroll naar top