Tuinreis naar Noord-Holland Tuinreis naar Noord-Holland Tuinreis naar Noord-Holland Tuinreis naar Noord-Holland Tuinreis naar Noord-Holland Tuinreis naar Noord-Holland Tuinreis naar Noord-Holland Tuinreis naar Noord-Holland

Noord-Holland

4-daagse tuinreis per touringcar

Deze sfeervolle reis laat u kennismaken met verschillende uitstekende tuinen en hun eigenaren. U leert ook het nodige van de historische achtergrond van dit boeiende gebied, met polders, strand en zee. Uitstapjes per boot naar het Rijk van 1000 eilanden en het Waddeneiland Texel zorgen voor afwisseling. 

TuinenTuinprogrammaInbegrepenOpstapplaatsen

Tuinen in Noord-Holland

Die Langhuys

Het historische huis stamt uit de 17e eeuw en is in Zaanse stijl gebouwd. Het wordt omringd door een sfeer- en stijlvolle tuin in de stijl, die kenmerkend is voor deze polder uit de zeventiende eeuw. U vindt veel symmetrie in de tuin terug, van bloemperken met witte beplanting tot leilinden in de voortuin. Achter het huis meer bijzondere bomen en heesters en natuurlijk veel bloeiende vaste planten in aantrekkelijke combinaties. 

Klein Dorregeest

Zo’n goede 7000 jaar geleden werden hier drie zandwallen door de zee opgestuwd. Op de derde strandwal bevindt zich deze tuin. Die werd in 1996 aangelegd. Op een terrein van 1600 vierkante meter werden drie tuinkamers ingericht en van elkaar gescheiden door strakke hagen. Binnen die hagen zijn verschillende borders gerealiseerd, gevuld met een natuurlijk ogende beplanting: vaste planten en grassen maken hier de dienst uit. 

Nederlands Kremlin

Een kopie van het Kremlin in je achtertuin??? Je zal er maar opkomen! Ger Leeghwater deed het en bouwde in het dorpje Winkel sinds zijn veertigste niet alleen aan het Kremlin, maar ook aan andere bijzondere gebouwen en follies, afkomstig uit Italië.

Ilnacullen

Deze tuin staat vol met bijzondere planten, waarvan er honderden een plaatsje in plantvak of border hebben gevonden. Vanaf het voorjaar tot diep in de zomer is het een kleurrijk geheel, waarin ontelbare bloemen voor een waar spektakel zorgen. Er zijn verschillende botanische collecties terug te vinden, waarvan die van de Helianthemum – zonneroosje – een belangrijke plaats inneemt.  Dat is slechts één van de specialiteiten!  Die verzamelwoede gaat echter nergens ten koste van de schoonheid van de tuin. Een feest voor elke tuin- en plantenliefhebber! 

De tuin van de fam. Meeuwes

Het dorpje Opperdoes geniet de nodige bekendheid vanwege de beroemde aardappelen, maar er is meer te genieten. De familie Meeuwes heeft hier een schitterende tuin weten te realiseren. Ruim 3500m² beslaat deze tuin met onder meer een schaduwtuin, bloeiende borders, een oude boomgaard en ook enkele fraaie vijvers met passende beplanting. Vanuit de tuin is er tot in de verte uitzicht over de weilanden waar onder andere schapen grazen.

Versicolor

Ruim 2500 m2 beslaat deze tuin, die deels verscholen is achter hagen. En dat alles in het zo klassieke Noord-Hollandse landschap. De eigenaren blijken gek op kleuren en die vind je in deze tuin volop in de meest uiteenlopende en verrassende samenstellingen van vooral vaste planten. Vanaf het voorjaar tot diep in de herfst valt hier dan ook het nodige te genieten! 

Rijk van 1000 eilanden

Water is overal in Noord-Holland te vinden. Daar maken kwekers al eeuwenlang gebruik van om groenten naar de veiling te brengen of nieuwe grond of mest aan te voeren. Vruchtbare akkers achter de veiling zorgen altijd voor een goede opbrengst. Met zo’n bootje kunt u echter ook naar enkele fraaie tuinen worden gevaren die zich in dit gebied bevinden.  Ook het verhaal achter dit historische gebied maakt zo’n tochtje per boot  nog eens extra bijzonder.

Texel

Nog een boottochtje, maar nu met de veerboot naar het eiland Texel. Ook daar bevinden zich tuinen en kwekerijen, maar ook nog eens unieke natuur. Op deze dag komt dat allemaal aan bod. Zo staat er een bezoekje aan het unieke natuurgebied ‘de Slufter’ op het programma, kijken we rond bij een bijzondere kwekerij en gaan we ook nog eens bij een fraaie eilandtuin op bezoek.  

Tuinprogramma

1e dag: Die Lang Huys, Klein Dorregeest, Het Kremlin.
2e dag: Texel: Kwekerij Halsema, De Slufter, tuin van Hanneke Kamstra en Rodger Schukking.
3e dag: Ilnacullin, tuin van de familie Meeuwes, Versicolor.
4e dag: Tuinrondvaart Het Duizend-eilandenrijk.

Wijzigingen voorbehouden

Inbegrepen bij de tuinreis naar Noord-Holland

Inbegrepen:

Niet inbegrepen:

  • Entrees, inclusief overtocht Texel en eilanden tour geschat op € 135,-.
  • Lunches geschat op € 15,- per dag.
  • Kosten van verzekeringen en persoonlijke uitgaven.

Opstapplaatsen van de tuinreis naar Noord-Holland

09:00 uur Amersfoort
09:45 uur Utrecht Lunetten

Bekijk meer informatie over de opstapplaatsen

Waarom Garden Tours?

  • Dé tuinreisspecialist
  • Exclusieve privétuinen
  • Deskundige reisleiding
  • Kleine groepen
  • Luxe vervoer en hotels
  • SGR en het Calamiteitenfonds

Bel onze tuinreisspecialisten


We mogen weer op tuinreis!Download hier onze flyer
Scroll naar top