Plantzoentje

Plantzoentje

Plantzoentje bevindt zich als een oase in de woestijn. Nu eens niet omringd door landerijen en groen, maar bedrijven zijn hier de buren. Eenmaal het tuinhek gepasseerd gaat er een andere wereld open.

We bezoeken Plantzoentje tijdens onze Dutch Wave tuinreis.

De eigenaresse van Plantzoentje was eerst geen liefhebster van tuinieren

De tuinen lopen als vanzelfsprekend in elkaar over, al dan niet met behulp van hagen. Deze serie tuinen laat zien dat we hier met een absolute liefhebster van doen hebben. En dan te weten dat de eigenaresse zich pas later in tuinen begon te interesseren! De eerste jaren was er geen interesse voor de tuin. Daarna met tegenzin toch maar coniferen en heide aangeplant en met nog grotere tegenzin onderhouden.

Totdat een buurvrouw de ogen opende met enkele leuke borders. Dat waren dus vaste planten en na het uitwisselen van een aantal stekjes en polletjes bleek het zaad gezaaid. Dat uitwisselen is inmiddels vaste traditie geworden. De eigenaresse van Plantzoentje vindt het nog steeds een uitdaging om met ‘gewone’ soorten mooie combinaties te maken. Nu staat deze tuin bekend vanwege de uiterst smaakvolle combinaties van vaste planten en siergrassen.

Wilt u meer tuinen ontdekken?

Vraag onze brochure aan en ontvang hem binnen enkele dagen bij u in de brievenbus!

Brochure 2020

Op tuinreis in de nazomer? Wacht niet te lang met boeken! Vanwege de coronamaatregelen is er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!Bekijk de tuinreizen