Tuinreis naar Zuid-Engeland & Bath

Deze tuinreis naar Zuid-Engeland & Bath kent de nodige toppers. Wat te denken van Mottisfont Abbey waar u de oude rozen al buiten de muren kunt ruiken? Of Iford Manor, ooit de woonplaats van Harold Peto die hier een complete Italiaanse tuin wist te realiseren? We brengen ook een bezoek aan het beroemde Buscot Park met de waterpartij van diezelfde Harold Peto. Hier kunnen we ook genieten van de dubbele border met uiterst inspirerende kleurencombinaties van Peter Coates. En van een bloementuin die zijn gelijke niet kent! Dan noemen we nog niet eens de kleinere privétuinen die we naast deze beroemde historische tuinen zullen bezoeken. En er is ook nog eens vrije tijd in Bath! Kortom, dit is een tuinreis naar Engeland die nauwelijks door andere valt te evenaren!

Belangrijk: We wijzen u erop dat vanaf 1 oktober 2021 een paspoort nodig is om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen.

Waarom de tuinreis naar Zuid-Engeland & Bath?

 • Deskundige reisleiding
 • Gemiddelde groepsgrootte van 25 personen
 • Luxe vervoer en hotels
 • SGR en het Calamiteitenfonds
ReisprogrammaTuinenHotelInbegrepenOpstapplaatsenVeel gestelde vragenFoto's

Reisprogramma

Programma onder voorbehoud van eventuele wijzigingen

 • 1e dag: Godinton House of Town Place.
 • 2e dag: Longstock Park Water Gardens, Heale House, Hilliers Garden.
 • 3e dag: Hodges Barn, Stadsbezoek Bath, Iford Manor.
 • 4e dag: Waterperry Gardens, Buscot Park.
 • 5e dag: Englefield House, Mottisfont Abbey, stadsbezoek Chippenham.
 • 6e dag: Goodnestone Park.

Tuinen

Godinton House Gardens

De uitgestrekte tuinen rond het klassieke huis hebben zich door de eeuwen heen ontwikkeld, om uiteindelijk aan het begin van de 20ste eeuw opnieuw te worden ingericht. Sindsdien is de tuin weer een feest om te bezoeken. Alle klassieke onderdelen die een tuin voor bezoekers zo interessant maken zijn aanwezig, zoals een formele vijver, een ommuurde moes- en bloementuin, weelderige vaste planten borders en een rozentuin

Longstock Water Park Gardens

Waarschijnlijk één van de allermooiste watertuinen. Informeel, in een dal gesitueerd en grenzend aan een rivier: voor een watertuin is er geen betere ligging mogelijk. Het geheel bestaat uit een serie fraai beplante eilandjes die met graspaden, landtongen en bruggetjes met elkaar verbonden zijn. Die beplanting bestaat voor een groot deel uit oeverplanten, die geen hekel aan ‘natte voeten’ hebben  zoals etage primula’s in allerlei kleuren en soorten, varens  en andere vochtminnende vaste planten. In het omringende water zelf bevindt zich een grote collectie Nymphaea. 

Mottisfont Abbey

Deze abdij bevindt zich op een uitgestrekt landschap met oneindig parkland: uitgestrekte grasvelden onderbroken door oude solitaire bomen. Wij komen hier echter voor de ommuurde tuin. Daarin bevindt zich een prachtige collectie rozen. Dat zijn zowel ‘Oldfashioned English Roses’ als rozen afkomstig van de beroemde Austin kwekerij, onderbeplant en gecombineerd met vaste planten en heesters. In de tweede helft van Juni is het hier dan ook genieten geblazen! 

Heale Garden

Dit is ook weer een echte Engelse private garden in de beste betekenis van het woord. Het bevindt zich op een landgoed met de siertuinen direct om het huis gesitueerd. De borders zijn hier gevuld met een overdaad aan vaste planten en rozen. Er is ook een Japanse watertuin en een prachtig begroeid terras, waarin zich allerlei vaste planten hebben uitgezaaid. Neem ook een kijkje in de boomgaard met oude fruitrassen en de moestuin. 

Chippenham

Dit is een historisch marktplaatsje dat al in de zevende eeuw wordt vernoemd. Er zijn nog steeds gebouwen in Chippenham te vinden uit de 15e eeuw, de meeste oude gebouwen werden echter in de 18e eeuw gebouwd. Het centrum is gezellig en er is genoeg te doen om wat rond te kijken en ergens de lunch te gebruiken. 

Hodges Barn

Enkele eeuwen geleden was dit elegante huis niet meer dan een opslag- en voorraad schuur. Daarna werden ook sierlijke tuinen rond het huis gerealiseerd met dank aan de toenmalige eigenaresse, die inmiddels plaats heeft gemaakt voor haar dochter maar nog steeds de tuinen verzorgt. Volop gemengde borders, waar een forse plaats is ingeruimd voor allerlei verschillende rozen, die zeker in goedgekozen combinatie uitstekend tot hun recht komen. 

Waterperry

Ooit was hier een tuinbouwschool voor meisjes gevestigd. De tuinen die hier werden aangelegd dienden als voorbeeld en hulpmiddel voor praktijk onderwijs. Nadat de school verdween, bleven de tuinen en deze werden in de loop der jaren steeds meer uitgebreid en verbeterd. Tegenwoordig worden ze dikwijls bezocht en dat is niet meer dan terecht, want altijd staan hier wel vaste planten in bloei. 

Bath

Nog steeds valt de hand van de Romeinen in de inrichting van de stad Bath te herkennen. Brede wegen, gebouwen voorzien van een Romeinse façade en allerlei andere ornamenten die herinneren aan de Romeinen, die hier ooit heer en meester waren. Dat geldt ook voor de badhuizen, want deze zouden over geneeskrachtige werking bezitten. Al deze elementen zorgen ervoor, dat deze elegante stad veelvuldig door bewonderaars wordt bezocht.   

Iford Manor

Op deze schilderachtige plek woonde hier ooit Harold Peto, een bekend architect en onder meer leermeester van Edwin Lutyens. Hij had een voorkeur voor Italië en dat zou dan ook de reden zijn dat er in zijn werk regelmatig ornamenten, standbeelden en andere invloeden terug te vinden zijn. Dat geldt ook voor zijn eigen tuin die in een tijdloos landschap op verschillende niveaus is aangelegd.

Lees meer over Iford Manor

De Sir Harold Hillier Gardens

Voor veel Engelse tuinliefhebbers is dit een bekende naam. De naam Hilliers staat nog steeds voor een bekende kwekerij en talloze tuincentra door het gehele land. In deze tuin zijn inmiddels 45.000 verschillende planten terug te vinden, aangeplant in een arboretum maar ook in de verschillende tuinen die op dit terrein zijn aangelegd. Hier bevinden zich 11 National Collections, onder meer van Hamamelis en Quercus.  

Buscot Park

Op dit uitgestrekte landgoed bevinden zich schitterende maar ook vooral veelzijdige tuinen, die nog steeds in ontwikkeling zijn. Er is een gedeelte dat louter aan beplanting als vaste planten, heester en rozen is gewijd, elders een border in uitbundige contrasterende kleuren, ontworpen door Peter Coats en natuurlijk mag de formele watertuin van de hand van Harold Peto niet vergeten worden! Een echte klassieker, die nooit genoeg bezocht kan worden. 

Englefield House

De tuin van dit landgoed staat al sinds jaar en dag bekend als een fraaie private garden. De geschiedenis gaat terug tot in de zeventiende eeuw, toen er een aanvang werd gemaakt om hier een huis te bouwen. Zowel het huis als de tuin ondergingen in het verloop van eeuwen de nodige veranderingen om uiteindelijk de juiste balans te vinden tussen de fraaie tuin, het klassieke huis en de omliggende landerijen.  

Goodnestone Park

Een schoolvoorbeeld hoe het er vroeger aan toe ging! Als een spin in het web eerst het huis omringd door tuinen, daarnaast wat cottages waar iedereen woonde die op het landgoed of op de pachtgronden werkte om tenslotte over te gaan in parkland. De ons onlangs ontvallen Lady FitzWalter zorgde voor een prachtige tuin, met onder meer een woodland gedeelte inclusief een Cornus collectie, een ommuurde tuin met schitterende gemengde borders en met clematis en rozen begroeide muren, een grassentuin en een uitgestrekt grasland met schitterende solitaire bomen.

Lees meer over Goodnestone Park

Hotel

Eerste en laatste nacht verblijf in het 4* Atrium Hotel Heathrow

Drie nachten in het 4* Mercure Newbury West Grange Hotel in Newbury

Inbegrepen

Inbegrepen:

 • Vervoer per luxe touringcar, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleid door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Overtocht per DFDS Ferries.
 • Eerste en laatste nacht verblijf in het 4* Atrium Hotel Heathrow op basis van halfpension.
 • Drie nachten in het 4* Mercure Newbury West Grange Hotel in Newbury op basis van halfpension.
 • Programmaboekje met tuinbeschrijvingen.

Niet inbegrepen:

 • Entrees geschat op £ 125,-,
 • Lunches geschat op £ 15,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en persoonlijke uitgaven.

Opstapplaatsen

08:00 uur Amersfoort
08:45 uur Utrecht Lunetten
10:00 uur Breda Prinsenbeek
11:30 uur Lokeren

Bekijk meer informatie over de opstapplaatsen

Veel gestelde vragen

Garden Tours bestaat inmiddels al weer heel wat jaren. In al die jaren hebben we veel klanten mogen verwelkomen en naar allerlei uiteenlopende bestemmingen mogen brengen. Veel reizigers keren elk jaar weer terug en zijn trouwe klanten geworden. Toch hoeven allerlei zaken, die voor ons duidelijk zijn, dat niet voor onze klanten te zijn. We maken daarom van deze mogelijkheid gebruik om een aantal zaken toe te lichten.

Wanneer gaat een reis door?

Onze reizen worden op een minimum aantal deelnemers gecalculeerd. Zien wij dat het aantal behaald is of vinden wij dat een reis goede kans van slagen heeft? Dan sturen wij u een e-mail met dit goede nieuws en verzoeken wij u om het restantbedrag, vermeld op de factuur, aan ons te voldoen. Mochten wij besluiten dat een reis niet door kan gaan vanwege te weinig aanmeldingen, dan zullen wij u proberen tijdig te informeren en dan zal de aanbetaling aan u worden terugbetaald.

Waarom kan de overtocht voor de reis afwijken dan gepubliceerd in de brochure?

Dit kan wel eens verwarring veroorzaken. Het afgelopen jaar kon het voorkomen, dat u geboekt had op een reis waarbij de overtocht naar Engeland via de Eurotunnel werd aangeboden, maar later via een veerboot werd uitgevoerd. Het bleek soms, dat het niet mogelijk was om gebruik te maken van de Eurotunnel. De reden? Bij het publiceren van ons reisprogramma is het nog niet mogelijk om overtochten te reserveren voor de maanden na april. Als het reserveringssysteem dan geopend wordt doen wij ons uiterste best om de gewenste overtochten vast te leggen, maar soms is dit vanwege de grote internationale vraag niet mogelijk. Daar kunnen we niets aan doen. We staan maanden op de wachtlijst, maar uiteindelijk blijkt dat het niet goed gaat komen. Wij kiezen dan tijdig om een andere overtocht vast te leggen, zodat u in ieder geval verzekerd bent van een overtocht naar het Verenigd Koninkrijk.

Wat is het verschil tussen een ‘double’ en een ‘twin’ room?

In een double room bevindt zich één groot 2-persoonsbed. Een twin room heeft twee bedden (meestal twee 1-persoonsbedden). Er zijn over het algemeen minder twinrooms beschikbaar in hotels in Groot-Brittannië en Frankrijk en daarom kan het voorkomen dat echtparen die een twinroom wensen toch aangewezen zijn op het gebruik van een groot 2-persoonsbed.

Wat is een comfort class hut?

Comfort Class hutten zijn hutten met twee aparte benedenbedden in plaats van een stapelbed.

Welke tuinen worden tijdens de reis bezocht?

Op de website maken we een opsomming van tuinen, die tijdens uw reis bezocht gaan worden. De website gaat eind oktober online, de tuinbezoeken vinden dikwijls op zijn vroegst meerdere maanden later plaats. In die tussentijd kan er nog van alles gebeuren en dat geldt zeker voor de privétuinen. Daarom is het soms nodig, om een enkel tuinbezoek aan te passen.

Kan ik ook als alleenreizende op tuinreis?

Iedereen is welkom op de tuinreizen van Garden Tours. Tijdens het boekingsproces heeft u de mogelijkheid om aan te geven dat u een kamer voor alleengebruik wilt. Er zijn altijd een aantal kamers voor alleengebruik beschikbaar, maar op sommige reizen kunnen deze beperkt beschikbaar zijn vanwege de restricties van hotels. De toeslagen die wij doorberekenen worden door de hotels vastgesteld en Garden Tours verdient hier niets aan. Waar mogelijk probeert Garden Tours voor diegenen die alleen reizen een 2-persoonskamer voor alleen gebruik te reserveren. Wilt u een kamer delen? Dat is uiteraard mogelijk, maar dan dient u zelf een kamergenoot aan te dragen.

Kan ik met een rolstoel of rollator reizen?

Het maken van een tuinreis vraagt om een zekere mobiliteit. Tuinen kunnen heel verschillend zijn. Van zeer grote tuinen waarbij veel gewandeld moet worden, tot kleine tuinen met trappen en ongelijke ondergronden. De tuinen die wij bezoeken zijn niet altijd rollator- of rolstoelvriendelijk. Dient u frequent gebruik te moeten maken van een rolstoel, dan achten wij de aanwezigheid van een persoonlijk begeleider noodzakelijk.

De icoontjes bij de reizen geven onder andere de intensiviteit van een reis aan. Wij raden u aan bij het maken van uw beslissing hiermee rekening te houden. Mocht u met betrekking tot de zwaarte van een reis vragen hebben, dan kunt u altijd een van onze enthousiaste medewerkers vragen om advies.

Wat is de SGR

De SGR staat voor Stichting Garantiefonds Reisgelden. Garden Tours is aangesloten onder nr. 2284, dus dat betekent dat de door u betaalde reissom altijd gegarandeerd is en wordt terugbetaald, in het onwaarschijnlijke geval dat wij niet aan onze verplichtingen kunnen voldoen.

Wat is het Calamiteitenfonds?

Het zal u maar gebeuren: u bent zorgeloos op vakantie gegaan en tijdens uw reis doet zich op uw bestemming een natuurramp voor. Of er breken ernstige onlusten uit. Het kan zijn dat daardoor uw reisprogramma moet worden aangepast. Of dat u naar een ander hotel moet worden gebracht. Soms moet een reis zelfs worden afgebroken en moet u eerder terug naar huis. Dat kost natuurlijk geld. Maar wie betaalt dat? Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat de reis moet worden aangepast. Als de reis moet worden afgebroken dan geeft het fonds een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Wanneer krijg ik mijn ticket voor een vliegreis?

Op de luchthaven staat de reisleider of een medewerker van Garden Tours op de afgesproken tijd en plaats klaar voor de vlucht. Tegenwoordig worden geen papieren tickets meer uitgegeven door luchtvaartmaatschappijen en is het niet mogelijk om u vooraf in te checken voor een vlucht. Het inchecken is op basis van uw geldig paspoort of ID-kaart. Daarom staat er altijd iemand vanuit Garden Tours voor u klaar om u te helpen bij de incheck en zodoende te zorgen dat u met een gerust gevoel aan de reis kunt beginnen. Aan de balie of bij de incheckzuil krijgt u dan uw boardingpass waarmee u zich op de aangegeven tijd dient te melden bij de gate.

Wat wordt bedoeld met reizen in kleine groepen?

Onze reizen gaan gemiddeld met ongeveer 25 mensen op pad. Dit kan betekenen dat u met 20 mensen in het vliegtuig zit, of dat u met circa 30 mensen met de bus op weg gaat. Wij streven ernaar om niet met (te) volle bussen te reizen, om u optimaal te laten genieten van zowel de reis als de tuinen.

Wanneer krijg ik de reispapieren?

Een precieze dagindeling ontvangt u minstens 8 dagen voor vertrek samen met een deelnemerslijst. We streven ernaar, deze informatie eerder naar u toe te sturen.

Waarom werkt Garden Tours met aanbetalingen?

Garden Tours gaat met de tijd mee en daarom zijn wegens veranderingen in de markt de annuleringsvoorwaarden aangepast. Hierdoor is het noodzakelijk om ook met aanbetalingen te gaan werken

Kan ik ook pinnen tijdens de reis?

Onze reizen zijn vaak relatief kort van duur, waarbij wij u toch zoveel mogelijk mooie tuinen en culturele hoogtepunten willen laten zien.

Het is daarom zeer lastig om een pinstop in te lasten tijdens de reis.

Wij zijn ons terdege bewust dat het voor u lastig kan zijn om vooraf vreemde valuta aan te schaffen aangezien banken veelal met deze service zijn gestopt. Helaas mag Garden Tours als rechtspersoon niet betrokken worden in aan- en verkoop van vreemde valuta, dit wordt door de overheid niet toegestaan.

Wij zijn dan ook zeer blij met de service die de GWK/Travelex aanbieden om vooraf vreemde valuta te bestellen en op een gewenst moment bij een GWK kantoor bij u in de buurt op te halen.

Wissel hier uw Ponden of andere vreemde valuta

Tot wanneer kan ik mijn opstapplaats wijzigen?

U kunt uw opstapplaats wijzigen tot uiterlijk 2 weken voor vertrek van uw reis.

Hoe gaat Garden Tours met de entreeprijzen om?

Op het moment van publiceren van ons reisprogramma zijn een groot deel van de tuineigenaren (nog) niet bereikbaar. Het is daarom lastig om de juiste tarieven op te nemen in de reissom.

Een andere reden om de entreeprijzen niet inclusief te nemen is het feit dat de koers van vreemde valuta flink kan fluctueren. Hiervoor zouden wij dan de reissom extra moeten verhogen of u eventueel nabelasten. Het is dan ook in uw voordeel dat wij geen entreeprijzen in de reissom opnemen.

Wij geven daarom in de brochure en op onze website entreeprijzen ter indicatie op basis van het voorgaande jaar. Het kan voorkomen tijdens uw reis dat de tarieven die u ter plaatse ziet afwijken van het bedrag wat is opgenomen in de totale entreetarieven die door de reisleider zijn opgehaald. Dit heeft vaak te maken met rondleidingen die inclusief zijn, speciale groepstarieven en/of koffie en thee dat soms is inbegrepen.

Hoe laat moet ik bij mijn opstapplaats aanwezig zijn?

Op de reispapieren die u van ons ontvangt staat vermeld hoe laat we vertrekken vanaf de opstapplaatsen. We verzoeken u vriendelijk om een kwartier voor dit tijdstip aanwezig te zijn.

Hoe laat komen we na de terugreis aan in Nederland?

De verwachte aankomsttijd op de laatste reisdag is onder voorbehoud:
17:15 uur Lokeren
18:45 uur Breda
20:00 uur Utrecht
20:45 uur Amersfoort

Dit zijn indicaties en de aankomsttijden zijn sterk afhankelijk van de overtocht en de drukte op de weg.

Mag er gerookt worden in de touringcar of in het hotel?

Het is wettelijk verboden om te roken in de touringcar. Veel hotels hebben een steeds strenger beleid ten opzichte van roken en daarom zijn vrijwel alle kamers niet-roken kamers. Op sommige bestemmingen kan het zelfs verboden zijn om in de tuinen te roken, bijvoorbeeld in Costa Rica.

Waarom is er extra reisleiding aanwezig op verre reizen?

We krijgen hier tijdens na afloop van een meer exotische reis wel eens vragen over: wat doet die extra reisleiding op een verre reis eigenlijk, als er ook al een plaatselijke gids actief is? Vanaf Madeira en verder maken we gebruik van plaatselijke gidsen, die altijd meer weten van hun bestemming dan onze reisleiding. Het gaat dan niet over beplanting, maar over allerlei bijzonderheden over het land zelf en die willen we u niet onthouden. Die gidsen gaan echter ’s avonds vaak weer naar huis en laten dan de groep achter. Wij vinden, dat er altijd reisleiding bij een groep aanwezig moet zijn. Gebeurt er immers bij afwezigheid van een plaatselijke gids iets, dan staat de gast er alleen voor. Dat willen we niet, vandaar!

Waarom moet ik de verplichte deelnemersbijdrage SGR betalen?

Meer dan 20 jaar heeft de reiziger gebruik kunnen maken van gratis garantie op zijn vakantie. Het garantiefonds SGR had in de vele jaren daarvoor namelijk voldoende vermogen opgebouwd om de risico’s voor de consument te dekken bij een faillissement van een aangesloten reisonderneming. Maar corona gooit ook hier roet in het eten, waardoor de reiziger een klein steentje moet gaan bijdragen om ‘garantie op je geboekte vakantie’ mogelijk te houden. Voor een uitgebreidere uitleg, kunt u het filmpje bekijken:

Waarom Garden Tours?

 • Dé tuinreisspecialist
 • Exclusieve privétuinen
 • Deskundige reisleiding
 • Gemiddelde groepsgrootte van 25 personen
 • Luxe vervoer en hotels
 • SGR en het Calamiteitenfonds

Bel onze tuinreisspecialisten


Tuinreizigers bekijken ook

Tuinreis naar de Achterhoek
Beschikbaar
€ 460,-
4 dagen
Juni, September
Nederland
Tuinreis naar Berkshire & Oxfordshire
Beschikbaar
€ 475,-
4 dagen
Juni, Augustus
Engeland
Kent & Sussex
Gegarandeerde vertrekdata
€ 485,-
4 dagen
Mei, Juni, Juli, Augustus, September
Engeland
Tuinreis naar Vlaanderen
Gegarandeerde vertrekdata
€ 495,-
4 dagen
Juni, Juli
België
Scroll naar top