Het andere Cotswolds

In het gebied van de Cotswolds bevinden zich veel tuinen. Zoveel zelfs, dat we bij onze klassieke tuinreis naar de Cotswolds altijd een keuze moesten maken. Daarom: waarom niet eens op stap naar die andere tuinen? Het is immers niet zo moeilijk om nog veel meer andere tuinen te bezoeken. Hieronder bevindt zich opnieuw menige ‘hidden treasures’. Sterker nog, een derde tuinreis naar opnieuw andere tuinen in de Cotswolds is eveneens een serieuze mogelijkheid! Ga mee en geniet van de nieuwe tuinen op deze reis naar één van de mooiste streken van Engeland!

Belangrijk: We wijzen u erop dat vanaf 1 oktober 2021 een paspoort nodig is om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen.

Waarom het andere Cotswolds?

 • Deskundige reisleiding
 • Gemiddelde groepsgrootte van 25 personen
 • Luxe vervoer en hotels
 • SGR en het Calamiteitenfonds
ReisprogrammaTuinenHotelInbegrepenOpstapplaatsenVeel gestelde vragenFoto's

Reisprogramma

Programma onder voorbehoud van eventuele wijzigingen

 • 1e dag: Godinton Gardens
 • 2e dag: Sudeley Castle & Gardens, bezoek aan Winchcombe, Woodlands Farm
 • 3e dag: Owlpen Manor & Garden, bezoek aan Cirencester, Woodchester Valley Vineyard and Winery
 • 4e dag: Highgrove indien beschikbaar, Sezincote
 • 5e dag: Eastleach House, Cotswolds Lavender, Rousham House & Garden
 • 6e dag: Great Comp Garden.

Tuinen

Sudeley Castle

Ook dit fraaie kasteel maakt deel uit van dat beroemde Cotswolds landschap. In dat kasteel treft de bezoeker alles wat daar te verwachten valt een sfeervol interieur uit lang vervlogen tijden inclusief vaandels en harnassen. Wij komen echter voor de tuinen en die zorgen hier voor een fraaie omlijsting met bloeiende rozen, vormsnoei en fraai vormgegeven borders. 

Winchcombe

Eén van die vele onweerstaanbare plaatsjes die deel uitmaken van de Cotswolds. Het lijkt er soms wel op, alsof je op een modelspoorlijncomplex op ware grootte rondwandelt…. Talloze rietbedekte huizen dateren uit lang vervlogen eeuwen, het asfalt en de auto zijn zo ongeveer de enige zaken die aan de huidige tijd herinnert. 

Woodlands Farm

Deze privé tuin is opgedeeld in verschillende ruim opgezette tuinkamers. Hierin zijn onder meer borders met verschillende kleurenthema’s aangeplant. Harmonie vormt hier voor de eigenaresse het toverwoord. Er is ook een mooie vijver en onlangs zijn er nog een prairietuin en een cottage gedeelte  aan het geheel toegevoegd.  

Owlpen Manor & Garden

Rond een manor huis uit de 16 eeuw bevind zich een formeel ingerichte tuin op een hellend terrein. Dit zou volgens sommige experts wel eens de best bewaarde tuin uit die periode kunnen zijn, omdat er in al die jaren geen noemenswaardige veranderingen aan het oorspronkelijke ontwerp hebben plaatsgevonden. Hagen en in vorm geknipte bomen overheersen nog steeds in deze tuin en geven het geheel een tijdloze indruk!

Cirencester

Dit is een klassieke marktplaats: hier komen omwonende boeren sinds jaar en dag heen om inkopen en te doen en administratieve zaken af te handelen. Ook de prachtige kerk is een bezoekje meer dan waard en geniet ergens op een terras of in een pub van een smakelijke lunch. 

Woodchester Valley Vineyard and Winery

In een vallei in Gloucestershire bevindt zich een forse wijngaard, waar zowel rode als witte wijn worden gemaakt. Een ‘tasting’ vormt hier leuke onderbreking tussen alle tuinen door!  

Highgrove

Dit is natuurlijk de tuin die sinds 1980 op het landgoed van beoogd troonopvolger Prins Charles is gerealiseerd. Het geheel bestaat uit allerlei verschillende tuinen, waarvoor menig bekende tuinontwerper is gevraagd om een bijdrage in de vorm van een ontwerp aan te leveren. Het resultaat is een boeiende serie tuinen die natuurlijk perfect worden ouderhouden. Let op: fotografie is helaas niet toegestaan!  

Sezincote

Dit is een sfeervolle tuin die ooit door de beroemde architect Humphrey Repton werd ontworpen, maar waar later een deel in Moghul stijl is gerealiseerd. Mogul stijl? Dat staat voor allerlei Indiase invloeden die terug te vinden zijn in de bouw van het klassieke huis maar ook in de tuin. Bijzonder, als je zo’n huis vanuit een taxus laan ziet opdoemen, ook al vanwege het niet mis te verstane contrast met het omringende landschap van de Cotswolds!  

Eastleach House

Een echte liefhebberstuin met klassieke borderbeplantingen van vaste planten en rozen. Hier werd het aanwezige hoogteverschil door een trap overbrugd, die ook nog eens langs beide zijden van een smaakvolle beplanting is voorzien. Er is echter ook een arboretum aanwezig, net als een ‘tapestry hedge’ (een haag met planten die met verschillende naald of bladkleuren voor een bijzonder effect zorgen. Ook hier is het ooit smetteloze gazon vervangen door een vele malen boeiender weide met wilde bloemen.

Cotswolds Lavender

Om te genieten van akkers vol lavendel hoef je niet meer naar de Franse Provence af te reizen! Zoals de naam al aangeeft gaat het hier over een boerderij waar nu eens geen graan of akkerbouw wordt verbouwd, maar lavendel in allerlei soorten, variëteiten en kleuren….. De golvende heuvels van de Cotswolds blijken zich hiertoe uitstekend te lenen!

Rousham House & Garden

Werd het huis in de 17e eeuw gebouwd, de tuin werd door William Kent in de 18e eeuw ontworpen en gerealiseerd. Sindsdien is er aan het ontwerp weinig veranderd en is de tuin vrijwel in zijn oorspronkelijke vorm behouden gebleven. Dat maakt deze tuin tot één van de oudste tuinen van het Verenigd Koninkrijk. Daarom kan de bezoeker nog steeds genieten van waterwerken als gemetselde vijvers inclusief waterspuwers en een waterval.  Follies, standbeelden en ornamenten luisteren de tuin op, maar er zijn verder ook onder meer een rozentuin en borders binnen de beschutting van de ommuurde tuin aanwezig. 

Great Comp Garden

Ooit werden de tuinen door Mr. Cameron in zestiger jaren van de vorige eeuw ontworpen en aangelegd volgens de toen heersende trends, waar ruimt was voor veel heideplanten en coniferen. Inmiddels is die beplanting aangepast en van  nieuwe allure voorzien, zodat deze tuin de tand des tijds succesvol heeft weten te trotseren. Daarin was ook ruimte voor menig ornament en zelfs een ruïne, die ooit door dezelfde eigenaar werd gemetseld….. De huidige beheerder heeft hier ook een succesvolle kwekerij in Salvia’s opgestart en het spreekt voor zich, dat al die verschillende salvia soorten en cultivars inmiddels een plaatsje in de tuin hebben gevonden.

Hotel

Eerste nacht en laatste nacht verblijf in 4* Atrium Hotel Heathrow

Drie nachten in 4* Cheltenham Chase in Cheltenham

Inbegrepen

Inbegrepen:

 • Vervoer per luxe touringcar, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleid door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Overtocht per DFDS Ferries.
 • Eerste nacht en laatste nacht verblijf in 4**** Atrium Hotel Heathrow op basis van halfpension.
 • Drie nachten in 4**** Cheltenham Chase in Cheltenham op basis van halfpension.
 • Programmaboekje met tuinbeschrijvingen.

Niet inbegrepen:

 • Entrees geschat op £ 120,-
 • Lunches geschat op £ 15,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en persoonlijke uitgaven.

Opstapplaatsen

08:00 uur Amersfoort
08:45 uur Utrecht Lunetten
10:00 uur Breda Prinsenbeek
11:30 uur Lokeren

Bekijk meer informatie over de opstapplaatsen

Veel gestelde vragen

Garden Tours bestaat inmiddels al weer heel wat jaren. In al die jaren hebben we veel klanten mogen verwelkomen en naar allerlei uiteenlopende bestemmingen mogen brengen. Veel reizigers keren elk jaar weer terug en zijn trouwe klanten geworden. Toch hoeven allerlei zaken, die voor ons duidelijk zijn, dat niet voor onze klanten te zijn. We maken daarom van deze mogelijkheid gebruik om een aantal zaken toe te lichten.

Wanneer gaat een reis door?

Onze reizen worden op een minimum aantal deelnemers gecalculeerd. Zien wij dat het aantal behaald is of vinden wij dat een reis goede kans van slagen heeft? Dan sturen wij u een e-mail met dit goede nieuws en verzoeken wij u om het restantbedrag, vermeld op de factuur, aan ons te voldoen. Mochten wij besluiten dat een reis niet door kan gaan vanwege te weinig aanmeldingen, dan zullen wij u proberen tijdig te informeren en dan zal de aanbetaling aan u worden terugbetaald.

Waarom kan de overtocht voor de reis afwijken dan gepubliceerd in de brochure?

Dit kan wel eens verwarring veroorzaken. Het afgelopen jaar kon het voorkomen, dat u geboekt had op een reis waarbij de overtocht naar Engeland via de Eurotunnel werd aangeboden, maar later via een veerboot werd uitgevoerd. Het bleek soms, dat het niet mogelijk was om gebruik te maken van de Eurotunnel. De reden? Bij het publiceren van ons reisprogramma is het nog niet mogelijk om overtochten te reserveren voor de maanden na april. Als het reserveringssysteem dan geopend wordt doen wij ons uiterste best om de gewenste overtochten vast te leggen, maar soms is dit vanwege de grote internationale vraag niet mogelijk. Daar kunnen we niets aan doen. We staan maanden op de wachtlijst, maar uiteindelijk blijkt dat het niet goed gaat komen. Wij kiezen dan tijdig om een andere overtocht vast te leggen, zodat u in ieder geval verzekerd bent van een overtocht naar het Verenigd Koninkrijk.

Wat is het verschil tussen een ‘double’ en een ‘twin’ room?

In een double room bevindt zich één groot 2-persoonsbed. Een twin room heeft twee bedden (meestal twee 1-persoonsbedden). Er zijn over het algemeen minder twinrooms beschikbaar in hotels in Groot-Brittannië en Frankrijk en daarom kan het voorkomen dat echtparen die een twinroom wensen toch aangewezen zijn op het gebruik van een groot 2-persoonsbed.

Wat is een comfort class hut?

Comfort Class hutten zijn hutten met twee aparte benedenbedden in plaats van een stapelbed.

Welke tuinen worden tijdens de reis bezocht?

Op de website maken we een opsomming van tuinen, die tijdens uw reis bezocht gaan worden. De website gaat eind oktober online, de tuinbezoeken vinden dikwijls op zijn vroegst meerdere maanden later plaats. In die tussentijd kan er nog van alles gebeuren en dat geldt zeker voor de privétuinen. Daarom is het soms nodig, om een enkel tuinbezoek aan te passen.

Kan ik ook als alleenreizende op tuinreis?

Iedereen is welkom op de tuinreizen van Garden Tours. Tijdens het boekingsproces heeft u de mogelijkheid om aan te geven dat u een kamer voor alleengebruik wilt. Er zijn altijd een aantal kamers voor alleengebruik beschikbaar, maar op sommige reizen kunnen deze beperkt beschikbaar zijn vanwege de restricties van hotels. De toeslagen die wij doorberekenen worden door de hotels vastgesteld en Garden Tours verdient hier niets aan. Waar mogelijk probeert Garden Tours voor diegenen die alleen reizen een 2-persoonskamer voor alleen gebruik te reserveren. Wilt u een kamer delen? Dat is uiteraard mogelijk, maar dan dient u zelf een kamergenoot aan te dragen.

Kan ik met een rolstoel of rollator reizen?

Het maken van een tuinreis vraagt om een zekere mobiliteit. Tuinen kunnen heel verschillend zijn. Van zeer grote tuinen waarbij veel gewandeld moet worden, tot kleine tuinen met trappen en ongelijke ondergronden. De tuinen die wij bezoeken zijn niet altijd rollator- of rolstoelvriendelijk. Dient u frequent gebruik te moeten maken van een rolstoel, dan achten wij de aanwezigheid van een persoonlijk begeleider noodzakelijk.

De icoontjes bij de reizen geven onder andere de intensiviteit van een reis aan. Wij raden u aan bij het maken van uw beslissing hiermee rekening te houden. Mocht u met betrekking tot de zwaarte van een reis vragen hebben, dan kunt u altijd een van onze enthousiaste medewerkers vragen om advies.

Wat is de SGR

De SGR staat voor Stichting Garantiefonds Reisgelden. Garden Tours is aangesloten onder nr. 2284, dus dat betekent dat de door u betaalde reissom altijd gegarandeerd is en wordt terugbetaald, in het onwaarschijnlijke geval dat wij niet aan onze verplichtingen kunnen voldoen.

Wat is het Calamiteitenfonds?

Het zal u maar gebeuren: u bent zorgeloos op vakantie gegaan en tijdens uw reis doet zich op uw bestemming een natuurramp voor. Of er breken ernstige onlusten uit. Het kan zijn dat daardoor uw reisprogramma moet worden aangepast. Of dat u naar een ander hotel moet worden gebracht. Soms moet een reis zelfs worden afgebroken en moet u eerder terug naar huis. Dat kost natuurlijk geld. Maar wie betaalt dat? Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat de reis moet worden aangepast. Als de reis moet worden afgebroken dan geeft het fonds een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Wanneer krijg ik mijn ticket voor een vliegreis?

Op de luchthaven staat de reisleider of een medewerker van Garden Tours op de afgesproken tijd en plaats klaar voor de vlucht. Tegenwoordig worden geen papieren tickets meer uitgegeven door luchtvaartmaatschappijen en is het niet mogelijk om u vooraf in te checken voor een vlucht. Het inchecken is op basis van uw geldig paspoort of ID-kaart. Daarom staat er altijd iemand vanuit Garden Tours voor u klaar om u te helpen bij de incheck en zodoende te zorgen dat u met een gerust gevoel aan de reis kunt beginnen. Aan de balie of bij de incheckzuil krijgt u dan uw boardingpass waarmee u zich op de aangegeven tijd dient te melden bij de gate.

Wat wordt bedoeld met reizen in kleine groepen?

Onze reizen gaan gemiddeld met ongeveer 25 mensen op pad. Dit kan betekenen dat u met 20 mensen in het vliegtuig zit, of dat u met circa 30 mensen met de bus op weg gaat. Wij streven ernaar om niet met (te) volle bussen te reizen, om u optimaal te laten genieten van zowel de reis als de tuinen.

Wanneer krijg ik de reispapieren?

Een precieze dagindeling ontvangt u minstens 8 dagen voor vertrek samen met een deelnemerslijst. We streven ernaar, deze informatie eerder naar u toe te sturen.

Waarom werkt Garden Tours met aanbetalingen?

Garden Tours gaat met de tijd mee en daarom zijn wegens veranderingen in de markt de annuleringsvoorwaarden aangepast. Hierdoor is het noodzakelijk om ook met aanbetalingen te gaan werken

Kan ik ook pinnen tijdens de reis?

Onze reizen zijn vaak relatief kort van duur, waarbij wij u toch zoveel mogelijk mooie tuinen en culturele hoogtepunten willen laten zien.

Het is daarom zeer lastig om een pinstop in te lasten tijdens de reis.

Wij zijn ons terdege bewust dat het voor u lastig kan zijn om vooraf vreemde valuta aan te schaffen aangezien banken veelal met deze service zijn gestopt. Helaas mag Garden Tours als rechtspersoon niet betrokken worden in aan- en verkoop van vreemde valuta, dit wordt door de overheid niet toegestaan.

Wij zijn dan ook zeer blij met de service die de GWK/Travelex aanbieden om vooraf vreemde valuta te bestellen en op een gewenst moment bij een GWK kantoor bij u in de buurt op te halen.

Wissel hier uw Ponden of andere vreemde valuta

Tot wanneer kan ik mijn opstapplaats wijzigen?

U kunt uw opstapplaats wijzigen tot uiterlijk 2 weken voor vertrek van uw reis.

Hoe gaat Garden Tours met de entreeprijzen om?

Op het moment van publiceren van ons reisprogramma zijn een groot deel van de tuineigenaren (nog) niet bereikbaar. Het is daarom lastig om de juiste tarieven op te nemen in de reissom.

Een andere reden om de entreeprijzen niet inclusief te nemen is het feit dat de koers van vreemde valuta flink kan fluctueren. Hiervoor zouden wij dan de reissom extra moeten verhogen of u eventueel nabelasten. Het is dan ook in uw voordeel dat wij geen entreeprijzen in de reissom opnemen.

Wij geven daarom in de brochure en op onze website entreeprijzen ter indicatie op basis van het voorgaande jaar. Het kan voorkomen tijdens uw reis dat de tarieven die u ter plaatse ziet afwijken van het bedrag wat is opgenomen in de totale entreetarieven die door de reisleider zijn opgehaald. Dit heeft vaak te maken met rondleidingen die inclusief zijn, speciale groepstarieven en/of koffie en thee dat soms is inbegrepen.

Hoe laat moet ik bij mijn opstapplaats aanwezig zijn?

Op de reispapieren die u van ons ontvangt staat vermeld hoe laat we vertrekken vanaf de opstapplaatsen. We verzoeken u vriendelijk om een kwartier voor dit tijdstip aanwezig te zijn.

Hoe laat komen we na de terugreis aan in Nederland?

De verwachte aankomsttijd op de laatste reisdag is onder voorbehoud:
17:15 uur Lokeren
18:45 uur Breda
20:00 uur Utrecht
20:45 uur Amersfoort

Dit zijn indicaties en de aankomsttijden zijn sterk afhankelijk van de overtocht en de drukte op de weg.

Mag er gerookt worden in de touringcar of in het hotel?

Het is wettelijk verboden om te roken in de touringcar. Veel hotels hebben een steeds strenger beleid ten opzichte van roken en daarom zijn vrijwel alle kamers niet-roken kamers. Op sommige bestemmingen kan het zelfs verboden zijn om in de tuinen te roken, bijvoorbeeld in Costa Rica.

Waarom is er extra reisleiding aanwezig op verre reizen?

We krijgen hier tijdens na afloop van een meer exotische reis wel eens vragen over: wat doet die extra reisleiding op een verre reis eigenlijk, als er ook al een plaatselijke gids actief is? Vanaf Madeira en verder maken we gebruik van plaatselijke gidsen, die altijd meer weten van hun bestemming dan onze reisleiding. Het gaat dan niet over beplanting, maar over allerlei bijzonderheden over het land zelf en die willen we u niet onthouden. Die gidsen gaan echter ’s avonds vaak weer naar huis en laten dan de groep achter. Wij vinden, dat er altijd reisleiding bij een groep aanwezig moet zijn. Gebeurt er immers bij afwezigheid van een plaatselijke gids iets, dan staat de gast er alleen voor. Dat willen we niet, vandaar!

Waarom moet ik de verplichte deelnemersbijdrage SGR betalen?

Meer dan 20 jaar heeft de reiziger gebruik kunnen maken van gratis garantie op zijn vakantie. Het garantiefonds SGR had in de vele jaren daarvoor namelijk voldoende vermogen opgebouwd om de risico’s voor de consument te dekken bij een faillissement van een aangesloten reisonderneming. Maar corona gooit ook hier roet in het eten, waardoor de reiziger een klein steentje moet gaan bijdragen om ‘garantie op je geboekte vakantie’ mogelijk te houden. Voor een uitgebreidere uitleg, kunt u het filmpje bekijken:

Prachtige Tuinreis met verschillende Hotels. Netjes en Modern. Onze reisleidster was heel goed. En een heel goede chauffeur. Alles TOP.
5 out of 5 stars

Ingrid

Waarom Garden Tours?

 • Dé tuinreisspecialist
 • Exclusieve privétuinen
 • Deskundige reisleiding
 • Gemiddelde groepsgrootte van 25 personen
 • Luxe vervoer en hotels
 • SGR en het Calamiteitenfonds

Bel onze tuinreisspecialisten


Tuinreizigers bekijken ook

Tuinreis naar de Achterhoek
Beschikbaar
€ 460,-
4 dagen
Juni, September
Nederland
Tuinreis naar Berkshire & Oxfordshire
Beschikbaar
€ 475,-
4 dagen
Juni, Augustus
Engeland
Kent & Sussex
Gegarandeerde vertrekdata
€ 485,-
4 dagen
Mei, Juni, Juli, Augustus, September
Engeland
Tuinreis naar Vlaanderen
Gegarandeerde vertrekdata
€ 495,-
4 dagen
Juni, Juli
België
Scroll naar top