Tuinreis naar Dublin & Wicklow

In dit gedeelte van Ierland zijn geen bergen of oceanen te bekennen. Wel kan de bezoeker genieten van een reeks schitterende tuinen. En dat in combinatie met de cultuur van een eeuwenoude stad als Dublin. Die cultuur is ook elders in Wicklow te vinden. Wat te denken van het vele eeuwenoude Glendalough? De heilige toren dat zich in dat prachtige gebied van de Wicklow Mountains bevindt. De eerbiedwaardige stad Dublin – ‘dirty old town’ – heeft genoeg te bieden om hier dagen rond te kijken. Alleen al de uitbundige bloemarrangementen waarmee de eeuwenoude gevels van de pubs en restaurants zijn opgevrolijkt zijn al een bezienswaardigheid.

Waarom de tuinreis naar Dublin & Wicklow?

 • Deskundige reisleiding
 • Gemiddelde groepsgrootte van 25 personen
 • Luxe vervoer en hotels
 • SGR en het Calamiteitenfonds
OmschrijvingReisprogrammaTuinenHotelInbegrepenVluchtVeel gestelde vragenFoto's

Omschrijving

En dan nog de tuinen in en rondom deze stad. De nieuwe tuin van Garden diva Helen Dillon, die op gevorderde leeftijd toch weer haar tuin met bezoekers wil delen. Of de wonderschone tuinen van broer en zus Blake… Een historische tuin als Mount Usher is het resultaat van de experimenten van de beroemde William Robinson. Hij zette de tuinwereld op zijn kop met zijn nieuwe theorieën. Powerscourt is de klassieke tuin, die elke Ierland bezoeker toch moet hebben gezien. Zo zijn er nog veel meer tuinen die een bezoek waard zijn.

Reisprogramma

Programma onder voorbehoud van eventuele wijzigingen

 • 1e dag: Vlucht naar Dublin, Patthana Garden.
 • 2e dag: National Botanic Gardens Kilmacurragh, Altamont Gardens.
 • 3e dag: Mount Usher, vrije middag in Dublin.
 • 4e dag: June Blake’s Garden, Huntingbrook.
 • 5e dag: Dillon Garden, terugvlucht naar Amsterdam

Tuinen

National Botanic Gardens Kilmacurragh

In mei lijkt de grond hier wel een soort vaste vloerbedekking in helrode kleur. Dan vallen immers de bloemen van de fantastische Rhododendron arboreum af! De geschiedenis van deze tuin leest als een roman: ooit door Duitsers aangelegd en ingeplant, maar die verlieten Ierland vanwege de Wereldoorlog I om vervolgens nooit meer terug te keren…. Vele jaren later besloten tuinliefhebbers om eens een kijkje te gaan nemen achter het zo hermetische afgesloten tuinhek. De mare gaat rond, dat er toen alleen het gras gemaaid moest worden, los van wat snoeiwerk…. Hier bevindt zich een unieke collectie coniferen, bomen en heesters en ook nog een prachtige bloemenweide.

Altamont Gardens

Nog zo’n prachtige tuin rond een ‘Georgian Mansion’. De laatste bewoonster was een tuinierster in hart en nieren en besloot dat de tuin na haar dood in een stichting moest worden ondergebracht. Uiteindelijk is de tuin aan de overheid geschonken. Er valt weer veel te zien, zoals een rozentuin, vaste planten perken en een vijver omringd door prachtige beplanting.

Lees meer over Altamont

Mount Usher

Historische tuin van de hand van de beroemde William Robinson. De tuin bevindt zich aan beide zijden van de River Usher. De collectie bomen, coniferen en heesters is nauwelijks te evenaren: Champion Trees – de grootste exemplaren van hun soort in Ierland – te over, maar ook volop aandacht voor de onderbegroeiing in deze tuin die nog steeds in privébezit is. Een must! 

Dublin

Bij het doorbrengen van vrije tijd in de stad Dublin zult u een keuze moeten maken. Er is genoeg te zien en te doen in deze levendige stad: musea, brouwerijen (Guinness!),  distilleerderijen, gezellige straten…… Vlakbij het punt waar u uitstapt bevindt zich Trinity, de beroemde Universiteit. Hier bevindt zich ook het al even beroemde Book of Kells, een uniek manuscript, geschreven door monniken omstreeks het jaar 800. Zeker zo indrukwekkend is de vlak daarachter gelegen bibliotheek, die in menige speelfilm heeft gefigureerd. Of ga naar de beroemde Grafton Street, een van de mooiste winkelstraten van de stad.

June Blake’s Garden

Dit is een tuin die zich met de allerbeste Britse tuinen kan meten. June is een perfectioniste en met een niet aflatende ijver heeft zij zich op de tuin gestort. Elk jaar weer zijn er gedeelten in de tuin veranderd of opnieuw ingeplant in bloedstollend mooie combinaties. Die combinaties kunnen dus per jaar verschillen. Voordat de vaste planten bloeien, hebben de tulpen en andere bolgewassen reeds hun mooiste kleuren getoond,  

Huntingbrook

Hier tuiniert de broer van June, Jimi Blake. Zijn tuin bevindt zich op een heuvel en niet alleen alle omringende beschikbare grond is door hem ingeplant, ook het aangrenzende bos en de daarachter gelegen weide heeft hij onder zijn hoede genomen. Ook schuwt hij experimenten niet, daardoor zie je heesters en bomen in zijn tuin, die uit landen als Vietnam afkomstig zijn.  Volledig nieuwe soorten, en nu maar kijken of deze ook in Ierland willen groeien! 

Dillon Garden

De Eminence Grise van de Ierse tuinwereld heeft op een vergevorderde leeftijd nog een nieuwe tuin weten te realiseren. Bij haar fraaie huis dat zich vrijwel aan de kust van de Ierse Zee bevindt heeft zij achter de beschutting van muren weer een keur aan bijzondere planten bijeen weten te brengen. Alhoewel de jaren gaan tellen, is zij nog steeds in haar element als zij gasten ontvangt, die in haar tuin zijn geïnteresseerd.

Inbegrepen

Inbegrepen:

 • Vlucht met Aer Lingus van Amsterdam-Schiphol naar Dublin v.v.
 • Vervoer per luxe touringcar, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleid door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Vier nachten verblijf in het 3*** The Summer Hill House Hotel in Enniskerry op basis van halfpension.
 • Programmaboekje met tuinbeschrijvingen.

Niet inbegrepen:

 • Entrees geschat op € 80,-
 • Lunches geschat op € 15,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en persoonlijke uitgaven.

Vlucht

EI 603 Amsterdam-Dublin 09:35
EI 610 Dublin-Amsterdam 18:10

Bekijk meer informatie over de opstapplaatsen

Veel gestelde vragen

Garden Tours bestaat inmiddels al weer heel wat jaren. In al die jaren hebben we veel klanten mogen verwelkomen en naar allerlei uiteenlopende bestemmingen mogen brengen. Veel reizigers keren elk jaar weer terug en zijn trouwe klanten geworden. Toch hoeven allerlei zaken, die voor ons duidelijk zijn, dat niet voor onze klanten te zijn. We maken daarom van deze mogelijkheid gebruik om een aantal zaken toe te lichten.

Wanneer gaat een reis door?

Onze reizen worden op een minimum aantal deelnemers gecalculeerd. Zien wij dat het aantal behaald is of vinden wij dat een reis goede kans van slagen heeft? Dan sturen wij u een e-mail met dit goede nieuws en verzoeken wij u om het restantbedrag, vermeld op de factuur, aan ons te voldoen. Mochten wij besluiten dat een reis niet door kan gaan vanwege te weinig aanmeldingen, dan zullen wij u proberen tijdig te informeren en dan zal de aanbetaling aan u worden terugbetaald.

Waarom kan de overtocht voor de reis afwijken dan gepubliceerd in de brochure?

Dit kan wel eens verwarring veroorzaken. Het afgelopen jaar kon het voorkomen, dat u geboekt had op een reis waarbij de overtocht naar Engeland via de Eurotunnel werd aangeboden, maar later via een veerboot werd uitgevoerd. Het bleek soms, dat het niet mogelijk was om gebruik te maken van de Eurotunnel. De reden? Bij het publiceren van ons reisprogramma is het nog niet mogelijk om overtochten te reserveren voor de maanden na april. Als het reserveringssysteem dan geopend wordt doen wij ons uiterste best om de gewenste overtochten vast te leggen, maar soms is dit vanwege de grote internationale vraag niet mogelijk. Daar kunnen we niets aan doen. We staan maanden op de wachtlijst, maar uiteindelijk blijkt dat het niet goed gaat komen. Wij kiezen dan tijdig om een andere overtocht vast te leggen, zodat u in ieder geval verzekerd bent van een overtocht naar het Verenigd Koninkrijk.

Wat is het verschil tussen een ‘double’ en een ‘twin’ room?

In een double room bevindt zich één groot 2-persoonsbed. Een twin room heeft twee bedden (meestal twee 1-persoonsbedden). Er zijn over het algemeen minder twinrooms beschikbaar in hotels in Groot-Brittannië en Frankrijk en daarom kan het voorkomen dat echtparen die een twinroom wensen toch aangewezen zijn op het gebruik van een groot 2-persoonsbed.

Wat is een comfort class hut?

Comfort Class hutten zijn hutten met twee aparte benedenbedden in plaats van een stapelbed.

Welke tuinen worden tijdens de reis bezocht?

Op de website maken we een opsomming van tuinen, die tijdens uw reis bezocht gaan worden. De website gaat eind oktober online, de tuinbezoeken vinden dikwijls op zijn vroegst meerdere maanden later plaats. In die tussentijd kan er nog van alles gebeuren en dat geldt zeker voor de privétuinen. Daarom is het soms nodig, om een enkel tuinbezoek aan te passen.

Kan ik ook als alleenreizende op tuinreis?

Iedereen is welkom op de tuinreizen van Garden Tours. Tijdens het boekingsproces heeft u de mogelijkheid om aan te geven dat u een kamer voor alleengebruik wilt. Er zijn altijd een aantal kamers voor alleengebruik beschikbaar, maar op sommige reizen kunnen deze beperkt beschikbaar zijn vanwege de restricties van hotels. De toeslagen die wij doorberekenen worden door de hotels vastgesteld en Garden Tours verdient hier niets aan. Waar mogelijk probeert Garden Tours voor diegenen die alleen reizen een 2-persoonskamer voor alleen gebruik te reserveren. Wilt u een kamer delen? Dat is uiteraard mogelijk, maar dan dient u zelf een kamergenoot aan te dragen.

Kan ik met een rolstoel of rollator reizen?

Het maken van een tuinreis vraagt om een zekere mobiliteit. Tuinen kunnen heel verschillend zijn. Van zeer grote tuinen waarbij veel gewandeld moet worden, tot kleine tuinen met trappen en ongelijke ondergronden. De tuinen die wij bezoeken zijn niet altijd rollator- of rolstoelvriendelijk. Dient u frequent gebruik te moeten maken van een rolstoel, dan achten wij de aanwezigheid van een persoonlijk begeleider noodzakelijk.

De icoontjes bij de reizen geven onder andere de intensiviteit van een reis aan. Wij raden u aan bij het maken van uw beslissing hiermee rekening te houden. Mocht u met betrekking tot de zwaarte van een reis vragen hebben, dan kunt u altijd een van onze enthousiaste medewerkers vragen om advies.

Wat is de SGR

De SGR staat voor Stichting Garantiefonds Reisgelden. Garden Tours is aangesloten onder nr. 2284, dus dat betekent dat de door u betaalde reissom altijd gegarandeerd is en wordt terugbetaald, in het onwaarschijnlijke geval dat wij niet aan onze verplichtingen kunnen voldoen.

Wat is het Calamiteitenfonds?

Het zal u maar gebeuren: u bent zorgeloos op vakantie gegaan en tijdens uw reis doet zich op uw bestemming een natuurramp voor. Of er breken ernstige onlusten uit. Het kan zijn dat daardoor uw reisprogramma moet worden aangepast. Of dat u naar een ander hotel moet worden gebracht. Soms moet een reis zelfs worden afgebroken en moet u eerder terug naar huis. Dat kost natuurlijk geld. Maar wie betaalt dat? Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat de reis moet worden aangepast. Als de reis moet worden afgebroken dan geeft het fonds een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Wanneer krijg ik mijn ticket voor een vliegreis?

Op de luchthaven staat de reisleider of een medewerker van Garden Tours op de afgesproken tijd en plaats klaar voor de vlucht. Tegenwoordig worden geen papieren tickets meer uitgegeven door luchtvaartmaatschappijen en is het niet mogelijk om u vooraf in te checken voor een vlucht. Het inchecken is op basis van uw geldig paspoort of ID-kaart. Daarom staat er altijd iemand vanuit Garden Tours voor u klaar om u te helpen bij de incheck en zodoende te zorgen dat u met een gerust gevoel aan de reis kunt beginnen. Aan de balie of bij de incheckzuil krijgt u dan uw boardingpass waarmee u zich op de aangegeven tijd dient te melden bij de gate.

Wat wordt bedoeld met reizen in kleine groepen?

Onze reizen gaan gemiddeld met ongeveer 25 mensen op pad. Dit kan betekenen dat u met 20 mensen in het vliegtuig zit, of dat u met circa 30 mensen met de bus op weg gaat. Wij streven ernaar om niet met (te) volle bussen te reizen, om u optimaal te laten genieten van zowel de reis als de tuinen.

Wanneer krijg ik de reispapieren?

Een precieze dagindeling ontvangt u minstens 8 dagen voor vertrek samen met een deelnemerslijst. We streven ernaar, deze informatie eerder naar u toe te sturen.

Waarom werkt Garden Tours met aanbetalingen?

Garden Tours gaat met de tijd mee en daarom zijn wegens veranderingen in de markt de annuleringsvoorwaarden aangepast. Hierdoor is het noodzakelijk om ook met aanbetalingen te gaan werken

Kan ik ook pinnen tijdens de reis?

Onze reizen zijn vaak relatief kort van duur, waarbij wij u toch zoveel mogelijk mooie tuinen en culturele hoogtepunten willen laten zien.

Het is daarom zeer lastig om een pinstop in te lasten tijdens de reis.

Wij zijn ons terdege bewust dat het voor u lastig kan zijn om vooraf vreemde valuta aan te schaffen aangezien banken veelal met deze service zijn gestopt. Helaas mag Garden Tours als rechtspersoon niet betrokken worden in aan- en verkoop van vreemde valuta, dit wordt door de overheid niet toegestaan.

Wij zijn dan ook zeer blij met de service die de GWK/Travelex aanbieden om vooraf vreemde valuta te bestellen en op een gewenst moment bij een GWK kantoor bij u in de buurt op te halen.

Wissel hier uw Ponden of andere vreemde valuta

Tot wanneer kan ik mijn opstapplaats wijzigen?

U kunt uw opstapplaats wijzigen tot uiterlijk 2 weken voor vertrek van uw reis.

Hoe gaat Garden Tours met de entreeprijzen om?

Op het moment van publiceren van ons reisprogramma zijn een groot deel van de tuineigenaren (nog) niet bereikbaar. Het is daarom lastig om de juiste tarieven op te nemen in de reissom.

Een andere reden om de entreeprijzen niet inclusief te nemen is het feit dat de koers van vreemde valuta flink kan fluctueren. Hiervoor zouden wij dan de reissom extra moeten verhogen of u eventueel nabelasten. Het is dan ook in uw voordeel dat wij geen entreeprijzen in de reissom opnemen.

Wij geven daarom in de brochure en op onze website entreeprijzen ter indicatie op basis van het voorgaande jaar. Het kan voorkomen tijdens uw reis dat de tarieven die u ter plaatse ziet afwijken van het bedrag wat is opgenomen in de totale entreetarieven die door de reisleider zijn opgehaald. Dit heeft vaak te maken met rondleidingen die inclusief zijn, speciale groepstarieven en/of koffie en thee dat soms is inbegrepen.

Hoe laat moet ik bij mijn opstapplaats aanwezig zijn?

Op de reispapieren die u van ons ontvangt staat vermeld hoe laat we vertrekken vanaf de opstapplaatsen. We verzoeken u vriendelijk om een kwartier voor dit tijdstip aanwezig te zijn.

Hoe laat komen we na de terugreis aan in Nederland?

De verwachte aankomsttijd op de laatste reisdag is onder voorbehoud:
17:15 uur Lokeren
18:45 uur Breda
20:00 uur Utrecht
20:45 uur Amersfoort

Dit zijn indicaties en de aankomsttijden zijn sterk afhankelijk van de overtocht en de drukte op de weg.

Mag er gerookt worden in de touringcar of in het hotel?

Het is wettelijk verboden om te roken in de touringcar. Veel hotels hebben een steeds strenger beleid ten opzichte van roken en daarom zijn vrijwel alle kamers niet-roken kamers. Op sommige bestemmingen kan het zelfs verboden zijn om in de tuinen te roken, bijvoorbeeld in Costa Rica.

Waarom is er extra reisleiding aanwezig op verre reizen?

We krijgen hier tijdens na afloop van een meer exotische reis wel eens vragen over: wat doet die extra reisleiding op een verre reis eigenlijk, als er ook al een plaatselijke gids actief is? Vanaf Madeira en verder maken we gebruik van plaatselijke gidsen, die altijd meer weten van hun bestemming dan onze reisleiding. Het gaat dan niet over beplanting, maar over allerlei bijzonderheden over het land zelf en die willen we u niet onthouden. Die gidsen gaan echter ’s avonds vaak weer naar huis en laten dan de groep achter. Wij vinden, dat er altijd reisleiding bij een groep aanwezig moet zijn. Gebeurt er immers bij afwezigheid van een plaatselijke gids iets, dan staat de gast er alleen voor. Dat willen we niet, vandaar!

Waarom moet ik de verplichte deelnemersbijdrage SGR betalen?

Meer dan 20 jaar heeft de reiziger gebruik kunnen maken van gratis garantie op zijn vakantie. Het garantiefonds SGR had in de vele jaren daarvoor namelijk voldoende vermogen opgebouwd om de risico’s voor de consument te dekken bij een faillissement van een aangesloten reisonderneming. Maar corona gooit ook hier roet in het eten, waardoor de reiziger een klein steentje moet gaan bijdragen om ‘garantie op je geboekte vakantie’ mogelijk te houden. Voor een uitgebreidere uitleg, kunt u het filmpje bekijken:

Ierland en tuinen? Het land staat er niet echt bekend om, maar mijn nieuwsgierigheid was gewekt. En wat heb ik genoten van de prachtige tuinen, de goede begeleiding en de gezellige groep. Een aanrader.
5 out of 5 stars

Agnes

Waarom Garden Tours?

 • Dé tuinreisspecialist
 • Exclusieve privétuinen
 • Deskundige reisleiding
 • Gemiddelde groepsgrootte van 25 personen
 • Luxe vervoer en hotels
 • SGR en het Calamiteitenfonds

Bel onze tuinreisspecialisten


Tuinreizigers bekijken ook

Tuinreis naar de Achterhoek
Beschikbaar
€ 460,-
4 dagen
Juni, September
Nederland
Tuinreis naar Berkshire & Oxfordshire
Beschikbaar
€ 475,-
4 dagen
Juni, Augustus
Engeland
Kent & Sussex
Gegarandeerde vertrekdata
€ 485,-
4 dagen
Mei, Juni, Juli, Augustus, September
Engeland
Tuinreis naar Vlaanderen
Beschikbaar
€ 495,-
4 dagen
Juni, Juli
België
Blijf op de hoogte van het laatste Garden Tours nieuws!
+
Scroll naar top