Brexit informatie voor reizen tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk

De overgangsperiode van het Verenigd Koninkrijk voor het verlaten van de EU loopt af op 31 december 2020. Er komen waarschijnlijk nieuwe reisvoorwaarden voor Europeanen die het Verenigd Koninkrijk bezoeken en voor Britten die Europa bezoeken.

We raden aan om de officiële richtlijnen van de Nederlandse en Britse overheid te volgen voordat u naar het Verenigd Koninkrijk reist. Deze zijn te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Wij van Garden Tours houden de ontwikkelingen in de gaten en zullen onze richtlijnen en voorwaarden waar nodig updaten. U kunt erop vertrouwen dat uw tuinreis soepel verloopt en dat u uw aanstaande reizen met een gerust hart kunt boeken!

Wilt u meer weten over reizen naar het Verenigd Koninkrijk na 31 december 2020?

ID-kaart en visum

Wat verandert er voor burgers uit de EU?

Tot 1 oktober 2021 verandert er niets voor bezoekers aan het Verenigd Koninkrijk vanuit de Europese Unie. Tot die datum van 1 oktober kunt u het land bezoeken met een ID-kaart en heeft u geen visum nodig. Na 1 oktober 2021 vervalt de Europese ID-kaart als geldig reisdocument voor een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk. U kunt het land dan alleen bezoeken met een geldig paspoort.

Grenscontroles duren vanaf 2021 mogelijk langer

Vanaf 2021 kan uw reis naar het VK langer duren, omdat de douane u bij aankomst in het VK kan controleren. Als u vanuit het VK terugreist naar Nederland, kan de douane uw bagage in Nederland controleren.

Overgangsperiode

Passagiers kunnen blijven genieten van een comfortabele en veilige reis van en naar het Verenigd Koninkrijk, ongeacht de overeenkomst tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU na 31 december 2020. Na de overgangsperiode zullen er waarschijnlijk enkele wijzigingen zijn in de reisvereisten van en naar het Verenigd Koninkrijk. Hieronder hebben we een aantal van de wijzigingen toegelicht.

Heeft Brexit invloed op mijn boeking?

Brexit heeft geen invloed op uw boeking bij Garden Tours, U kunt nog steeds met een gerust hart reizen met Garden Tours. Sommige inreis regels kunnen veranderen, afhankelijk van de Brexit-uitkomst. Controleer het volgende voordat u op reis gaat:

  • U bent in het bezit van een geldig paspoort of id-kaart
  • U bent in het bezit van een reisverzekering die zorg dekt
  • U heeft de juiste documenten en verzekeringen voor uw voertuig

Meer informatie:
website Rijksoverheid

Is mijn europese zorgpas (EHIC) nog steeds geldig?

In het geval van een deal zijn de EHIC-kaarten geldig tijdens de overgangsperiode. In het geval van een Brexit zonder deal zijn EHIC’s waarschijnlijk niet geldig.
Vergeet niet dat een EHIC geen vervanging is voor een reisverzekering.
Meer informatie op de website van de Rijksoverheid

Worden er extra kosten gerekend voor data roaming?

Als er roaming tarieven worden ingevoerd zijn mobiele providers in de EU verplicht hun klanten op de hoogte te brengen van eventuele roamingkosten die ze maken wanneer ze naar het Verenigd Koninkrijk reizen. Check voordat u op reis gaat de laatste informatie over dataroaming bij uw mobiele provider.

We mogen weer op tuinreis!Download hier onze flyer
Scroll naar top