Het Verenigd Koninkrijk hoort niet meer bij de Europese Unie. Sinds 1 januari 2021 gelden er andere regels voor reis en verblijf in het Verenigd Koninkrijk.

We raden aan om de officiële richtlijnen van de Nederlandse en Britse overheid te volgen voordat u naar het Verenigd Koninkrijk reist. Deze zijn te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Garden Tours houdt de ontwikkelingen in de gaten en zullen de richtlijnen en voorwaarden waar nodig updaten. U kunt erop vertrouwen dat uw tuinreis soepel verloopt en dat u uw aanstaande reizen met een gerust hart kunt boeken!

Wilt u meer weten over reizen naar het Verenigd Koninkrijk in 2022?

ID-kaart en visum

Vanaf 1 oktober 2021 heeft u een paspoort nodig

Vanaf 1 oktober 2021 is de mogelijkheid vervallen om met een Europese ID-kaart als geldig reisdocument naar het Verenigd Koninkrijk te reizen. U kunt het land alleen bezoeken met een geldig paspoort.

Grenscontroles duren vanaf 2021 mogelijk langer

Uw reis naar het VK kan langer duren, omdat de douane u bij aankomst in het VK kan controleren. Als u vanuit het VK terugreist naar Nederland, kan de douane uw bagage in Nederland controleren.

Heeft Brexit invloed op mijn boeking?

Brexit heeft geen invloed op uw boeking bij Garden Tours, U kunt nog steeds met een gerust hart reizen met Garden Tours. Sommige inreis regels kunnen veranderen, afhankelijk van de Brexit-uitkomst. Controleer het volgende voordat u op reis gaat:

  • U bent in het bezit van een geldig paspoort
  • U bent in het bezit van een reisverzekering die zorg dekt
  • U heeft de juiste documenten en verzekeringen voor uw voertuig

Meer informatie:
Website Rijksoverheid

Zorgverzekering

Is mijn europese zorgpas (EHIC) nog steeds geldig?

Het VK en de EU hebben afspraken gemaakt over toegang tot de gezondheidszorg bij kort verblijf. Als u voor korte tijd naar het VK gaat, bijvoorbeeld als toerist, heeft u recht op spoedeisende gezondheidszorg in het VK. De overheid bekijkt hoe die afspraken verder worden uitgewerkt. Zodra hierover meer bekend is, is ook bekend of u uw EHIC in het VK kan blijven gebruiken. Sinds 1 januari 2021 kunt u een reisverzekering inclusief medische kosten afsluiten om meer ziektekosten te verzekeren.

Planten en Plantaardige producten invoeren

Om verspreiding van plantenziekten en –plagen te voorkomen, gelden strikte regels voor de invoer van alle planten en plantaardige producten van buiten de Europese Unie. Deze regels gelden ook als u naar de EU reist vanuit het Verenigd Koninkrijk. Met deze producten mogen geen ziekten of plagen meekomen die een bedreiging zijn voor de natuur of teelt in de Europese Unie. 

U kunt hier meer over planten en plataardige producten invoeren lezen

Worden er extra kosten gerekend voor data roaming?

Als er roaming tarieven worden ingevoerd zijn mobiele providers in de EU verplicht hun klanten op de hoogte te brengen van eventuele roamingkosten die ze maken wanneer ze naar het Verenigd Koninkrijk reizen. Check voordat u op reis gaat de laatste informatie over dataroaming bij uw mobiele provider.

Blijf op de hoogte van het laatste Garden Tours nieuws!
+
Scroll naar top