Tuinreizen Tsjechië

Met tuinreizen Tsjechië doen we één van de mooiste bestemmingen van Oost-Europa aan. In het afwisselende landschap met bergen, rivieren en vruchtbare laagvlaktes zijn bijzondere tuinen te vinden die het landklimaat met warme zomers en koude winters moeiteloos weten te doorstaan. Ook de cultuur en de historie van het land zijn overal in terug te zien en te proeven.

Bovendien bent u bij de tuinreizen Tsjechië met Garden Tours verzekerd van veel comfort en tuinplezier:

  • Vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning.
  • Begeleiding door een op tuingebied deskundige reisleiding.
  • Verblijf in comfortabele 4****-hotels.

Tsjechische tuinen bekijken

Tsjechië kent een grote diversiteit aan tuinen. Door de vooroorlogse geschiedenis telt het land een groot aantal prachtige koninklijke tuinen en kasteeltuinen, maar vooral de hoofdstad Praag is verrassend groen. Het tuinencomplex rond de Praagse burcht vormen misschien wel het hoogtepunt met verschillende tuinen die onder, boven en naast liggen. Iedere tuin heeft een eigen thema. Praag is overigens ook een prima uitvalbasis voor een tuinreis met veel cultuur en tuinen die in de buurt van de stad liggen.

Reisleidster Heleen Groot over tuinreizen Tsjechië
Natuurlijk lijkt het gekkenwerk om met de bus naar Praag te gaan – maar niet als je onderweg in Duitsland zowel op de heen- als op de terugreis een paar toptuinen ziet. Daar was je anders nooit naar toe gegaan! Eenmaal in Praag neemt een gids die er woont je mee op een stadswandeling door de rustieke straatjes van het oude centrum. In en om de stad zie je een paar groene juweeltjes die Praag tot een onvergetelijke reis maken.

Bezoek de mooiste tuinen van Tsjechië

Tsjechië kent een schat aan schitterende tuinen. De één nog mooier dan de ander:

  • De tuinen van de Praagse Burcht zijn bieden u een prachtig uitzicht over de stad en diverse tuinen op verschillende niveaus.
  • In de botanische tuin van Praag zijn de nodige botanische collecties te bekijken, zoals pioenen en irissen.
  • Het botanisch instituut Pruhonice was ooit de tuin waar reservebomen voor kasteeltuinen werden gekweekt. Nu is het uitgegroeid tot een waar internationaal botanisch instituut.

Boek nu één van onze tuinreizen Tsjechië

Onze uitvalbasis voor de Tsjechische tuinreis is dit jaar wederom uitgekomen op Praag. Niet alleen de tuinen, maar ook de cultuur van deze prachtige stad spelen een grote rol. De Praagse Burcht en de Karelsbrug mogen als iconen van de stad natuurlijk niet ontbreken tijdens de reis. Daarnaast bezoeken we diverse tuinen in en rond de stad. De tuinen in de stad combineren we met een leerzame stadswandeling. De stad Praag heeft niet alleen het nodige aan cultuur te bieden, ook voor tuinliefhebbers is er het nodige te zien! Er is een fantastische botanische tuin die nog niet zo lang geleden net buiten het stadsgewoel is aangelegd, inclusief een fraai kassencomplex en een wijngaard. En ook buiten de stad vonden wij een paar tuinen die het zonder meer waard maakten om naar Praag af te reizen. Die tuinen buiten de stad combineren we met vervoer per luxe touringcar en een heerlijke lunch op het platteland. Een verblijf in het oude centrum zorgt ervoor, dat u ook uitgebreid van alle genoegens die deze fraaie stad biedt kunt genieten.

Tuinen en cultuur van Praag

Tuinen en cultuur van Praag

Tsjechië
Tuinreis Praag 6-daagse cultuur- en tuinreis Praag per touringcar Boek deze reis Bezoek de mooiste More info