Tuinreizen Oostenrijk

Tuinreizen Oostenrijk in combinatie met de mooiste alpenplanten. Deze indrukwekkende bergketen vormt het ideale decor voor bijzondere tuinen en planten. Niet alleen het imposante landschap, maar ook de prachtige tuinen maken een reis naar dit bergachtige land bijzonder. De hooiweiden zijn bloementapijten en de bergweiden staan vol met planten waar je voorheen alleen maar van kon dromen.

Bovendien bent u bij de tuinreizen Oostenrijk met Garden Tours verzekerd van veel comfort en tuinplezier:

  • Vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning.
  • Begeleiding door een op tuingebied deskundige reisleiding.
  • Verblijf in comfortabele 4****-hotels.

Oostenrijkse tuinen bekijken

Oostenrijk kent een grote veelzijdigheid aan bijzondere planten en tuinen. Niet alleen het berglandschap staat vol met bijzondere planten die het ontdekken waard zijn. Er zijn ook nog eens bijzondere parken en abdij- en kasteeltuinen ten vinden. En wat te denken van de vele privétuinen die graag de poorten openen voor de bezoekers?

Bezoek de mooiste tuinen van Oostenrijk

Oostenrijk kent een schat aan schitterende tuinen. De één nog mooier dan de ander. Ook onderweg naar Oostenrijk bezoeken we bijzondere tuinen in Duitsland:

  • Sichtungsgarten Hermannshof is een tuin van absolutie topklasse. Al 30 jaar wordt hier geëxperimenteerd met prairiebeplantingen en allerlei andere plantencombinaties.
  • Kwekerij Gaissmayer heeft een groot assortiment vaste planten en een grote moederplantentuin die ook vrij te bezichtigen is.
  • Palmengarten Frankfurt heeft zijn naam te danken aan de grote palmenkas die er in de 19e eeuw is gebouw.

Boek nu één van onze tuinreizen Oostenrijk

Een vast onderdeel in ons reisprogramma is de Alpenplantensafari naar Oostenrijk. Voor veel alpenreizigers begint de vakantie pas als ze de Fernpas over zijn. Tijdens deze reis zullen we ontdekken dat het voorjaar in Noord Tirol werkelijk fantastisch is. Tannheim ligt net over de grens in Oostenrijk. Het is een bekend wintersportgebied, maar in het voorjaar is het een rustig dorp. Dit rustige dorp vormt de gezellige uitvalbasis voor onze dagelijkse plantenexpeditie. Botanisch expert Wiert Nieuman neemt u mee naar dit gebied om u alles over de alpenplanten te vertellen! Eén van de hoogtepunten vormen de ontelbare Cypripedium calceolus, met duizenden in een dal vertegenwoordigd.

Botanische Alpenreis Oostenrijk

Botanische Alpenreis Oostenrijk

Oostenrijk
Botanische Alpenreis Oostenrijk 8-daagse botanische Alpenreis Oostenrijk per touringcar Boek deze re More info