Een tuinreis naar Wales brengt ons naar golvend parkland. Alleen de monumenten doen ons nog denken aan het industrie- en mijnverleden. Het platteland bleef echter hetzelfde: boerderijen gelegen op een golvend terrein, voornamelijk ingericht voor veeteelt. Zo werd het weer teruggegeven aan de Rode Wouw: dit is dan ook de enige plek in West-Europa waar deze roofvogel broedt en met enig geluk zult u deze hier zien rondvliegen.

Welsh tuinen bekijken

Er zijn tal van tuinen te vinden in Wales. Deze tuinen kunnen iedere tuinliefhebber boeien. Natuurlijk zijn hier ook privétuinen te vinden, soms diep weggestopt in het platteland. Opvallend is de gastvrijheid, die de eigenaren tonen! Samen met de tuinen die zich rondom kastelen bevinden, kent Wales een uiterst afwisselend geheel van tuinen. Noord-Wales kent een aantal beroemde tuinen. Het betoverende en ruige landschap hier vormt een extra reden om ernaartoe te reizen. Deze betovering kent zijn hoogtepunt in Snowdonia, het gebied waar zich de hoogste bergen van het Verenigd Koninkrijk bevinden.

Bezoek de mooiste tuinen van Wales met Garden Tours

Op veler verzoek terug van weggeweest: een tuinreis naar Wales. Net als Schotland en Ierland bestaat het grootste gedeelte van de bewoners van Wales uit Kelten. Dat maakt een groot verschil met de Angelsaksen die Engeland bewonen. Bestaat het noorden van Wales uit een ruig en schilderachtig landschap, dat voor een fors gedeelte uit bergen bestaat, het zuiden heeft een meer heuvelachtig uiterlijk. Ooit was zeker het zuiden van Wales belangrijk voor de zware industrie, maar daar is men voor het grootste gedeelte mee gestopt. IJzerfabrieken verdwenen, groene heuvels kwamen ervoor in de plaats.

Een tuinreis naar Wales, waar overal tuinen te vinden zijn

Tuinen vinden we overal, als je maar zoekt! Natuurlijk bezoekt u meesterwerken als Powis Castle en Bodnant, maar er worden ook bijzondere privétuinen aangedaan, waar u door de eigenaresse of eigenaar hartelijk ontvangen wordt.

Reisprogramma

1e dag: vlucht Schiphol – Manchester. Bezoek aan Arley Hall, stadsbezoek Chester. 2e dag: Bodnant en Plas Cadnant. 3e Powis Castle, Aberglas-ney 4e Dyffryn Gardens en stadsbe-zoek Cardiff 5e dag: Dyffryn Fernant, Walled Garden Treberfydd 6e dag: National Botanical Gardens of Wales, Veddw House Garden. Vlucht Birming-ham – Schiphol.

Wijzigingen voorbehouden.

Hotels

Inbegrepen

 • Vlucht vanaf Schiphol naar Manchester en van Birmingham naar Schiphol uitgevoerd door KLM,
 • Vervoer per Britse touringcar ter plaatse.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Twee nachten verblijf in het 4**** White Lion Royal Hotel in Bala op basis van halfpension.
 • Drie nachten verblijf in het 4**** Stradey Park Hotel in Llanelli op basis van halfpension.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op £ 140,-.
 • Lunches geschat op £ 10,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Vlucht

Vertrek van Schiphol Amsterdam

Meer informatie over onze opstapplaatsen

Botanisch
Bloemrijk
Cultuur
Zwaarte

Tuinreis naar Wales boeken?

De getoonde prijzen op onze website zijn exclusief € 15,- boekingskosten en € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds per boeking. Houd daarnaast rekening met de kosten voor vrije lunches en tuinentrees.

Wees er snel bij! Voor u het weet is Tuinreis naar Wales volgeboekt!

Vragen over deze reis?

Bel onze tuinreisspecialisten

Waarom Garden Tours?

 • Dé tuinreisspecialist
 • Deskundige reisleiding
 • Exclusieve privétuinen
 • Kleine groepen
 • Luxe vervoer en hotels
 • Programmaboekje
De hefstreis naar Japan is gegarandeerd. Nog maar 4 plaatsen beschikbaar!Mis deze reis niet!