Brocante & Tuinreis

5-daagse tuin-, brocante- en cultuurreis per touringcar

Bezoek de mooiste brocante markten en tuinen van Kent met Garden Tours

Een reisje, dat een klassieke status dreigt te krijgen. Niet alleen op bezoek bij fraaie Engelse landhuizen en tuinen, maar ook een dagje naar één van de grootste brocante- en antiekmarkten van Engeland en Europa. Margreet Diepeveen – Bruins Slot leidt deze reis al meerdere jaren met veel plezier en brengt u niet alleen naar de brocante- en antiekmarkt, maar ook naar de mooiste huizen en tuinen in Kent die ze voor u kon vinden.

Bij deze reis wordt meer dan bij de andere reizen aandacht besteed aan het interieur van de huizen en kerken. Natuurlijk, er worden prachtige tuinen bezocht, maar diegenen die ook graag een kijkje in de klassieke huizen willen nemen, komen zeker aan hun trekken! Toch staan er ook weer prachtige private gardens op het programma, zoals St. Mary’s Bramber en Woolbeding House. Ook het hotel waar u verblijft past naadloos bij deze reis! Opnieuw is dan ook voor een verblijf in het klassieke Buxted Park hotel gekozen. Gesitueerd op een uitgestrekt landgoed nodigt dit tot een fraaie avondwandeling uit! Vele beroemdheden gingen u voor: hier verbleef niet alleen Engelse ‘upper class’, adel en leden van de Koninklijke familie tot en met Queen Victoria, maar ook filmsterren als Marlon Brando…

TuinenHotelTuinprogrammaPrijzenInbegrepenOpstapplaatsen

Tuinen

Er wordt afhankelijk van datum en beschikbaarheid uit de volgende tuinen een keuze gemaakt:

Great Dixter

Natuurlijk mag deze tuin niet ontbreken! Is deze al in het voorjaar fraai, naarmate het seizoen vordert, neemt de attractiviteit alleen maar toe. Vaste planten, Dahlia’s en siergrassen zorgen voor onnavolgbare combinaties.

Batemans

In deze prachtige Jacobean mansion woonde ooit de beroemde schrijver en dichter Rudyard Kipling, die aan het begin van de twintigste eeuw de vervallen boerenwoning door een statig huis verving. De geschiedenis van het landgoed gaat echter veel verder terug, tot zelfs in de zestiende eeuw.

Petworth House

De oorsprong van dit huis gaat tot 800 jaar terug in de tijd….. Het was een royale gift van de weduwe van Henry I aan haar broer. Rond 1600 werd de bouw van het huis afgerond. Amper honderd jaar later werd het huis echter vrijwel opnieuw opgebouwd en daarna was het de beurt aan Capability Brown om de tuinen rondom het barokke huis te realiseren. Achter de antieken deuren bevindt zich een indrukwekkende kunstcollectie.

Restoration House

Ooit stond dit klassieke huis, dat ooit uit twee woningen bestond, vrij in het landschap, net buiten het stadje Rochester. Inmiddels bevindt dit fraaie huis zich echter in de bebouwde kom, ingehaald door de tijd. Een zorgvuldig uitgevoerde restauratie heeft dit huis als een feniks uit de as doen herrijzen.

St Mary’s House and Garden

Het 15e-eeuwse huis bevindt zich in zacht glooiend land. In de al even oude tuin leidt een Taxustunnel de bezoeker naar de met klimop begroeide Monks Walks. In de tuin borders en vormsnoei, een schitterende oude Ginkgo biloba, een rozentuin, een Victoriaanse secret garden en nog veel meer… ‘Another hidden gem’, zoals de rechtgeaarde Brit zegt.

Smallhythe Place

Ook de geschiedenis van deze voormalige boerenwoning gaat meer dan 500 jaar terug in de tijd. De Victoriaanse actrice Ellen Terry was de beroemdste bewoner en daar hoort een intrigerend verhaal bij, dat u bij uw bezoek zeker te horen krijgt. De tuin is in cottage stijl aangelegd en past als een handschoen bij het sfeervolle huis. Natuurlijk rest er ook tijd, om in aantrekkelijke stadjes als Rye en Tenterden rond te kijken!

Hotel

Buxted Park Hotel in Buxted.

Tuinprogramma

 • 1e dag: West Court Lodge.
 • 2e dag: Ardingly, Lindfield.
 • 3e dag: Clinton Lodge Charleston / Berwick, Lewis.
 • 4e dag: St. Mary’s Bramber, Woolbeding House.
 • 5e dag: Restoration House / Godinton House.

Wijzigingen voorbehouden

Vertrekdata en prijzen per persoon

In 2-persoonskamer
4 september (ma t/m vr) € 765,-
Toeslag 1-persoonskamer € 220,-

Inbegrepen

 • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Overtocht per Eurotunnel.
 • Vier nachten verblijf in het genoemde hotel op basis van halfpension.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op £ 80,-.
 • Lunches geschat op £ 10,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Opstapplaatsen

 • 08:00: Amersfoort
 • 08:45: Utrecht Lunetten
 • 10:00: Breda-Prinsenbeek
 • 11:30: Gent
Unfortunately, no places are available on this tour at the moment