Tuinreis Praag

6-daagse cultuur- en tuinreis Praag per touringcar

Bezoek de mooiste tuinen en ontdek de cultuur van Praag met Garden Tours

Tijdens een tuinreis Praag maakt u kennis met de mooiste tuinen in en rondom deze historische stad. De Botanische tuin van Praag is net buiten de stad gesitueerd en is in tegenstelling tot vele andere pas een tiental jaren oud. Daarom ook heeft de tuin een verrassend hedendaags uiterlijk. Hier zijn talloze botanische collecties ondergebracht, zoals Iris, Pioen en vaste planten. Er zijn verschillende onderdelen, waaronder zelfs een woestijntuin, waar de succulenten in de winter gewoon buiten blijven…. De enorme futuristische kas kent ook verschillende klimaten. De paden die hier zijn aangelegd weten de bezoeker regelmatig met verrassingen te confronteren: geen wonder dat de bezoekersaantallen omhoogschoten toen deze kas werd geopend!

Het prachtige Pruhonice is ook een echte belevenis en lijkt zo uit een sprookje afkomstig. De reservetuin, ooit gerealiseerd om daar grote coniferen, bomen en rhododendrons op te kweken, is tegenwoordig een bijzondere researchtuin voorzien van fraaie beplantingen. Al met al is een tuinreis Praag voor tuinliefhebbers een bijzondere ervaring, zeker in combinatie met de oude stad en de geschiedenis van Tsjechië! Zowel op de heen- als terugweg worden ook nog tuinen in Duitsland bezocht.

TuinenHotelsTuinprogrammaPrijzenInbegrepenOpstapplaatsen

Tuinen

De nieuwe Botanische tuin is voor liefhebbers een must, niet alleen vanwege de uitgebreide collecties, maar ook door prachtige borders, prairie- en woestijntuin. Toen onlangs ook nog eens het prachtige kassencomplex werd geopend, verdrievoudigde het bezoekersaantal. In het voorstadje Pruhonice bevinden zich ook nog eens twee schitterende tuinen, die voor minstens een dag tuinplezier garant staan, terwijl de tuinen die rond de oude burcht zijn aangelegd, eveneens worden bezocht. De mix van tuinen en plaatselijke cultuur zorgen voor een uiterst aantrekkelijke combinatie. Niet alleen maakt u dankzij een rondleiding door Praag uitgebreid kennis met die cultuur en historie, u kunt er ook op andere momenten nog op eigen gelegenheid uitgebreid van genieten!

Tijdens de tuinreis Praag wordt er afhankelijk van datum en beschikbaarheid uit de volgende tuinen en activiteiten een keuze gemaakt:

Botanische Tuin van Praag

Aan de rand van de stad Praag werd ongeveer tien jaar geleden een begin gemaakt met de aanleg van een nieuwe botanische tuin. Er zijn de nodige botanische collecties te bekijken, zoals pioenen en irissen. Er bestaat ook een voorliefde voor vaste planten: duizenden soorten en cultivars zijn te vinden in borders maar ook informele beplantingen. Andere boeiende onderdelen zijn onder meer een woestijntuin met een keur aan succulenten, die moeiteloos de soms straffe winters weten te overleven, een prairietuin, een bos met een beekje, omzoomd door bodembedekkers, waterpartijen en een prachtige Japanse tuin. Sinds enkele jaren maakt ook een zowel indrukwekkende als futuristische kas deel uit van de tuin. Tenslotte moet ook nog de indrukwekkende wijngaard genoemd worden. Hier worden verschillende goede wijnen gemaakt en krijgt u volop de gelegenheid om tijdens een uitgebreide proeverij hier kennis mee te maken!

Botanisch instituut Pruhonice

Ooit was dit de tuin, waarin reservebomen voor de kasteeltuin werden opgekweekt. Nu is het echter uitgegroeid tot een internationaal botanisch researchinstituut, waarin aandacht wordt geschonken aan de meest uiteenlopende beplantingen. Zo zijn er prachtige mengsels van zaaibloemen te bewonderen in verschillende bloemenweiden, zijn er al even mooie voorbeelden van omvangrijke beplantingen die uit vaste planten en bolgewassen bestaan, die door een internationale keur aan ontwerpers zijn samengesteld. Ook zijn er borders te vinden, die voor een groot gedeelte uit siergrassen bestaan. Zo uitgestrekt is het terrein, dat u een keuze zult moeten maken wat u wilt gaan bekijken, de fraai aangeplante pergola’s, de borders, de rozentuin, de informele vaste planten aanplant en nog veel meer…

Pruhonice

Rondom grote waterpartijen en het sprookjesachtige kasteel is een indrukwekkende beplanting aangebracht. Solitaire bomen, coniferen en heesters zorgen voor een bijzondere sfeer, nog versterkt door een bloeiende onderbeplanting. Onder al die bomen, heesters en coniferen bevinden zich niet alleen veel bijzondere soorten, maar deze zijn ook nog eens tot enorme grootte en omvang uitgegroeid. De aanwezige rotspartijen worden benut door daar een passende beplanting aan te brengen, in het voorjaar bloeien de Rhododendrons volop, in de zomer is de hoofdrol voor rozen weggelegd. Op het omvangrijke terrein bevindt zich tevens een botanische tuin waarin zich een grote variatie aan beplanting bevindt.

De Burchttuinen

Aan de voet van de beroemde Praagse Burcht, die hoog boven de stad uittorent, bevinden zich verschillende tuinen. Deze zijn op meerdere in hoogte verschillende terrassen aangebracht, die op hun beurt ook nog eens prachtige uitzichten over de stad Praag opleveren. Trappen zorgen voor de onderlinge verbinding en zo bezoekt u verschillende terrastuinen, terwijl u ondertussen naar lagere regionen afdaalt.

Privétuinen

Rondom Praag bevinden zich verschillende privétuinen, die optimaal gebruik maken van hun situering. De rotsachtige ondergrond zorgt ervoor, dat diverse Alpine beplantingen zich fraai hebben ontwikkeld.

De stad Praag

Tijdens deze reis maakt u uitgebreid kennis met de prachtige stad Praag. Het oude centrum wordt met een stadsgids bezocht, maar tijdens uw verblijf krijgt u ook nog de gelegenheid zelf op pad te gaan…… Omdat uw hotel zich in het centrum van Praag bevindt, loopt u zo het centrum van de oude stad in!

Onderweg in Duitsland worden er ook nog tuinen bezocht:

Hortvs

Dit is de sfeervolle tuin van Peter Janke, waarin vaste planten en siergrassen de hoofdrol vertolken. Schaduwborders, een prairietuin, vijverbeplanting en nog veel meer valt hier te zien. Hier worden ook de nodige zeldzame vaste planten te koop aangeboden.

Hotels

Op de heen- en terugreis in Duitsland verblijft u in goede 4**** hotels.
Praag: 14 mei Hotel Kampa, 1 juli Hotel Crystal Palace.

Tuinprogramma

 • 1e dag: Westfalen Park, Carmen Hof.
 • 2e dag: Pillnitz, vrije tijd Praag.
 • 3e dag: Rondleiding Praag, Burchttuinen, Botanische tuin Praag, St. Claire’s Vineyard en wijnproeverij.
 • 4e dag: Slot Pruhonice, Dendrological Park.
 • 5e dag: Ega Park Erfurt, Rosengarten Bad Langensalza.
 • 6e dag: Garten Ulbricht, Hortvs.

Wijzigingen voorbehouden

Vertrekdata en prijzen per persoon

In 2-persoonskamer
14 mei (zo t/m vr) € 655,-
Toeslag 1-persoonskamer € 170,-
1 juli (zo t/m do) € 595,-
Toeslag 1-persoonskamer € 135,-

Inbegrepen

 • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Twee nachten in hotels in Duitsland op basis van halfpension en drie nachten in het genoemde hotel in Praag op basis van logies en ontbijt.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op € 70,- plus 1050 CZK.
 • Lunches geschat op € 15,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Opstapplaatsen

 • 08:00: Amersfoort
 • 08:45: Utrecht Lunetten
 • 10:00: Arnhem
Unfortunately, no places are available on this tour at the moment