Tuinreis Lincolnshire Special Karin

6-daagse tuinreis Lincolnshire per touringcar o.l.v. Karin Stolker

Bezoek de mooiste tuinen van Lincolnshire met Karin Stolker en Garden Tours

De 14e Special Karin brengt ons naar een gebied waar we nog niet eerder zijn geweest: Lincolnshire. Het prachtige uitgestrekte en glooiende landschap, dat zo mooi onder woorden is gebracht door de gevierde schrijver Alfred Tennyson, zal ons begeleiden op weg naar de tuinen die we zullen bezoeken. Het is weer een afwisselend programma geworden waarin liefhebbers tuinen, kwekerijen, moderne tuinen, privétuinen én landgoederen met mooie huizen zijn opgenomen.

TuinenHotelTuinprogrammaPrijzenInbegrepenOpstapplaatsen

Tuinen

De volgende tuinen worden onder voorbehoud bezocht:

Guanock House

De eerste tuin die we zullen bezoeken is die van Guanock House. In de 10 jaar dat hij er woonde heeft de beroemde ontwerper Arne Maynard hier een tuin ontworpen, én aangelegd, op de aanvankelijk maagdelijke 2 ha. grond . Inmiddels is de tuin overgegaan op Michelle en Michael Coleman die de boomgaard, de ommuurde groentetuin, de formele tuin, de “Knot Garden” en de rozen tuin met veel enthousiasme onderhouden.

Grimsthorpe Castle

Het indrukwekkende Grimsthorpe Castle heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. De noordzijde is gewijzigd door John Vanbrugh. En eveneens voor de tuinen zijn in de loop van de tijd grote namen aangetrokken, zoals o.a. Capability Brown. Gelegen in een gigantisch landgoed van 12 m2 km. met majestueuze solitaire bomen, vinden we rond het huis tuinen van meer menselijke maat met dubbele vaste planten borders tegen een achtergrond van een golvende Taxushaag.

The Old Rectory

Al jaren wordt tijdens een programma van Garden Tours in Lincolnshire de tuin bezocht van Mrs. Ruth Ward; “The Old Rectory” in East Keal. En terecht, want deze liefhebberstuin met een schitterend uitzicht over het golvende landschap, ligt gedeeltelijk op een vrij stijl stuk terrein – informeel ingeplant met een keur aan bollen, vaste planten en fraaie heesters. Openingen in hagen en muurtjes die de tuin rijk zijn, bieden zicht op het omringende land, of op weer een ander gedeelte van de tuin. En een groep enthousiaste dames uit het dorp grijpt elk bezoek dat wordt afgelegd aan Mrs. Ward’s tuin aan, om taarten te bakken.

Doddington Hall

Er zijn van die fraaie huizen in Engeland waar je je direct thuis voelt en zó je intrek zou kunnen nemen … zo’n huis is “Doddington Hall”. Een bezoek aan het interieur staat dan ook op het programma! In de tuin is veel Taxus en Buxus terug te vinden als hagen en haagjes, hoge bomen en vorm-snoei, aangevuld met Linde en Haagbeuk in de meer formele delen van de tuin. In andere delen van de tuin, zoals de ommuurde tuin, is plaats voor een meer romantische beplanting als irissen, rozen en vaste planten. In de Wild Garden lopen de slingerende paden langs eeuwenoude bomen.

Gunby Hall

“Gunby Hall”, dat gebouwd is omstreeks 1700, was in het bezit van dezelfde familie tot 1967. Eigenaar is nu de National Trust dat het, voor de NT bescheiden optrekje, sinds 2012 openstelt voor het publiek. Het geheel ademt dan ook nog steeds een privésfeer uit, vooral in de tuinen waar een oude Libanon Ceder indruk maakt op de bezoekers. Er zijn vaste planten borders, oude appelrassen en een ommuurde tuin met een Cutting Border, een rozentuin, een gele border en een kruidentuin.

Woodlands

“Woodlands” in Louth is opnieuw een liefhebbers adres. Niet alleen vanwege de romantische tuin met vele smalle paadjes geflankeerd door uitbundig, en vaak bijzondere, groeiende en of bloeiende planten, maar ook door de uitgebreide kwekerij waar veel van al dat moois te koop is. Ons Windeklokje (Codonopsis) is de specialiteit. Ann Armstrong is de plantenvrouw hier, en haar man Bob is een getalenteerd schilder die zijn fraaie aquarellen in zijn atelier aan ons zal laten zien.

Little Ponton Hall

De naam “Hall” doet ons als Nederlanders nogal groots aan, maar “Little Lamport Hall” is voor Engelse begrippen in ieder geval bescheiden, al is het totale grondgebied van de familie McCorquodale aanzienlijk. Het huis wordt omgeven door een afwisselende tuin met royale gazons, fraaie grote oude bomen en een klein stroompje. In de ommuurde tuin vinden we kassen en koude bakken waar veel planten worden opgekweekt die de plantenbedden verfraaien.

Belton House”

“Belton House” dat recht tegenover ons hotel ligt mag niet aan het lijstje ontbreken. Het statige huis wordt omgeven door weidse tuinen met brede paden, vijvers en indrukwekkende oude hagen en oude bomen. Er is een Italian Garden en een Dutch Garden.

Silverstone Farm

Is een tuin van een andere hedendaagse tuinontwerper; George Carter. “Silverstone Farm” toont zijn liefde voor strakke lijnen en planten als Buxus en Taxus in vorm gesnoeid. Van watervast triplex maakt hij voor de tuin de meest fantastische dingen, stoelen, banken en kasten en tal van andere decoratieve en functionele tuinelementen. Geschilderd in vale blauw- en groen-tinten zijn ze een eigenzinnige toevoeging aan zijn tuin.

Belton Garden Centre

Vaak is de wens geuit om tijdens de Special een “gewoon” tuincentrum aan te doen. Tijdens deze reis worden we op onze wenken bediend want letterlijk naast ons hotel ligt “Belton Garden Centre”. Dáár gaan we dus zeker een kijkje nemen en grasduinen tussen spades, spitvorken, meststoffen, vogelvoer …… etc.

Lincoln

Een bezoek aan de stad “Lincoln” staat uiteraard ook op ons programma.

Hotel

3 nachten verblijf in het Belton Woods Hotel in Grantham.

Tuinprogramma

 • 1e dag: Vertrek vanuit Hoek van Holland
 • 2e dag: Guanock House, Grimstorpe Castle and Gardens.
 • 3e dag: The Old Rectory, East Keal, Gunby Hall, Woodlands, Louth.
 • 4e dag: Doddington Hall, vrij bezoek aan Lincoln stad, Belton House.
 • 5e dag: Belton Garden Centre, Little Ponton Hall, Silverstone Farm.
 • 6e dag: Terugkomst in Nederland.

Prijzen

Reissom p.p. voor 3 nachten in het in het desbetreffende hotel en de overtochten:

 • Vanaf 25 betalende personen € 715,- per persoon in een 2-persoons kamer/buitenhut inclusief ontbijt en diner.
 • Vanaf 30 betalende personen € 685,- tegen dezelfde condities.
 • Vanaf 35 betalende personen € 665,- tegen dezelfde condities.
 • Toeslag 1-persoonskamer bedraagt € 105,-
 • Toeslag 1-persoons hut retour € 40,-
 • Toeslag comfort class buitenhut retour € 26,- per persoon

Prijzen zijn incl. 21% BTW over een gedeelte van de reissom.

Inbegrepen

 • Vervoer per luxe touringcar met airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleiding door Karin Stolker.
 • Een programmaboekje bij vertrek.
 • Retourovertocht Stena Line Hoek van Holland – Harwich v.v. in een buitenhut inclusief diner- en en ontbijt buffet op de heenreis en terugreis ontbijt buffet.
 • Afscheidsdiner in The Wooden Fender 2-gangen menu inclusief koffie.

Niet inbegrepen

 • Kosten van de entrees ed. en de lunches.
 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 • Kosten van verzekeringen.
 • Bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per factuur met een maximum van 9 personen.

Opstapplaatsen

 • Amersfoort
 • Utrecht
 • Hoek van Holland
Unfortunately, no places are available on this tour at the moment