Tuinreis Andalusië

8-daagse tuinreis Andalusië per vliegtuig en touringcar

Bezoek de mooiste tuinen van Andalusië met Garden Tours

Tijdens de tuinreis Andalusië bezoeken we mooiste tuinen, die de Moorse cultuur heeft voortgebracht. Toen deze Moren hier heersten, was er een periode van vrede die verschillende eeuwen duurde: moslims, joden en christenen leefden toen in harmonie. De resultaten zijn tot op de dag van vandaag in steden als Granada, Sevilla en Córdoba te zien. Namen als Alhambra en Alcázar staan garant voor de mooiste tuinen en paleizen van Spanje. Natuurlijk worden ook andere zaken dan tuinen bezocht, want ook gebouwen als de Mezquita en de Joodse synagoge in Córdoba worden aangedaan.

Patiofestival Córdoba

Het Patiofestival in Córdoba verdient nog een extra vermelding, want in een korte periode openen deze patio’s voor bezoekers hun poorten, om iedereen te laten genieten van de enorme bloemenpracht, normaliter opgesloten achter de poorten. Meer dan 60 patiotuinen proberen in de competitie de hoofdprijzen binnen te slepen, het publiek kan daar volop van genieten!

TuinenHotelsTuinprogrammaPrijzenInbegrepenVlucht

Tuinen

Tijdens de tuinreis Andalusië wordt er afhankelijk van datum en beschikbaarheid uit de volgende tuinen een keuze gemaakt:

Granada

In deze historische stad bevinden zich verschillende tuinen en paleizen, die gedurende deze reis worden bezocht. Alhambra en Generalife, Carmen de los Martires. Een tocht door de oude joodse wijk met een bezoek aan enkele Carmen – binnenplaatsen – zorgt nog eens voor een extra accent tijdens dit bezoek aan de tuinen van Granada.

Alhambra

Natuurlijk is het een must om dit wereldwonder te gaan bekijken! De indeling van het paleis en de overgangen van licht naar donker maken dit bezoek uniek: nergens is een dergelijk paleis te vinden. Het blijkt wonderwel in het golvende landschap van het woeste Andalusië te passen.

Generalife

Hoog boven het Alhambra bevinden zich deze tuinen, door Moren aangelegd in opdracht van de Christelijke koningen. Beroemd zijn de vista’s naar het schitterende landschap dat de tuinen omringt en het kanaaltje met de talloze spuiters.

Córdoba

Vrijwel alle tuinen in Córdoba kunnen vanaf het hotel te voet worden bereikt, dat houdt in dat u gedurende deze dagen geen bus nodig heeft! Zowel de patio’s als het Palacio de Viana, Jardines de los Reyos Christianos en de Mezquita bevinden zich in de oude binnenstad, waarin van alles valt te beleven.

Patiofestival Córdoba

Natuurlijk brengt u een bezoekje aan dit patiofestival: meer dan 80 adressen in de oude binnenstad openen elk jaar hun poorten voor bezoekers. Dan krijgen deze de kans te genieten van de bloemenpracht die in deze binnenplaatsen wordt gekoesterd. Deze bezoeken vinden plaats in de morgen en in de vroege avond, want de siësta wordt in dit gedeelte van Spanje geëerbiedigd.

Mezquita

Natuurlijk bezoekt u ook de beroemde moskee, die middenin een kathedraal is gebouwd…… Het plein voor de moskee is een tuin op zich: talloze sinaasappelbomen die deel uit maken van één van de eerste irrigatieprojecten die in Europa bekend is.

Palacio de Viana

Eveneens gesitueerd in de oude binnenstad bevindt zich dit paleis, omringd door twaalf tuinkamers, elk met een eigen thema. Het element water komt in verschillende tuinen terug in de vorm van kanaaltjes en fonteintjes.

Sevilla

Nog een beroemde stad, maar opnieuw compleet anders van karakter. Daar waar Granada zich aan de rand van de Sierra Nevada bevindt, daar is de oude binnenstad met zijn smalle straatjes weer onvergelijkbaar met de meer koninklijke uitstraling van Sevilla: een serie brede avenues met overdekte balkons die hoog boven de stad zijn verheven met daarachter weer de kleinere straatjes.

Alcázar

De paleistuinen van het Alcázar worden tot de beste van Spanje gerekend. Verschillende tuinen, elk met een eigen thema zijn hier ingericht. Exotische beplanting in combinatie met standbeelden en ornamenten zorgen voor een Moorse uitstraling. Zijn de overnachtingen in Granada en Sevilla op basis van halfpension, in Córdoba heeft u zelf de gelegenheid om in één van de vele restaurantjes het diner te gaan gebruiken. De keuze is hier enorm, van specialiteitenrestaurant tot aan authentieke tapas bars. Ook is er ’s avonds nog het nodige te beleven, zoals een paardenshow met Andalusiërs, Flamenco dansen en processies vanuit de kathedraal.

Hotels

Twee nachten Tryp Macarena in Sevilla, twee nachten Hotel Carmen in Granada en drie nachten Hotel AC Córdoba.

Tuinprogramma

 • 1e dag: Bezoek Joodse wijk Sevilla.
 • 2e dag: Casa di Pilatos, Real Alcázar.
 • 3e dag: Alhambra, Generalife, Carmen de los Martires.
 • 4e dag: Joodse wijk Albaicin, Granada.
 • 5e dag: Patiofestival Córdoba.
 • 6e dag: Rondleiding Córdoba, Palacio de Viana, Museo Julio Romero de Torres, Mezquita.
 • 7e dag: Palacio de los Reyes Christianos, Patiobezoeken.
 • 8e dag: Vrije tijd in Córdoba.

Wijzigingen voorbehouden

Vertrekdata en prijzen per persoon

In 2-persoonskamer
6 mei (za t/m za) € 1065,-
Toeslag 1-persoonskamer € 370,-

Inbegrepen

 • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Vlucht met Transavia van Amsterdam-Sevilla v.v.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Zeven nachten verblijf in genoemde hotels. In Sevilla en Granada op basis van halfpension, in Córdoba op basis van logies en ontbijt.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Diners in Córdoba.
 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op € 120,-.
 • Lunches geschat op € 15,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Vlucht

Schiphol Amsterdam

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment