Een tuinreis naar Schotland brengt ons naar een prachtige tuinbestemming. Ook hoger, als u de Hadrian’s Wall bent gepasseerd, kunnen verschillende tuinreizen worden gemaakt. De Highlands, de Eilanden, het Oosten en het Westen zijn zoal fraaie tuinbestemmingen die in combinatie met de niet aflatende natuur en cultuur voor een ideale mixture zorgen.

Het was een heerlijke tocht door Schotland. De tuinen waren fantastisch. Alleen het bezoek aan een kweker had achterwege kunnen blijven. Het hotel was prima. Over het Schotse eten verschillen de meningen. Al met al een aanrader.5 out of 5 stars
Fred

Schotse tuinen bekijken met Garden Tours

Schotse tuinen lenen het adembenemende landschap waar het land beroemd om is. De natuur is overweldigend, de tradities talrijk en het Schotse accent maken dit verhaal compleet. Iedere uithoek van Schotland heeft een eigen verhaal, zo ook iedere tuin. De talloze bijzondere privétuinen vertellen het verhaal van Schotland op een wel heel bijzondere manier. De vriendelijke tuineigenaren en -eigenaressen staan graag voor u klaar om dit verhaal te vertellen en hun prachtige tuin aan u te laten zien.

Schotse tuinen profiteren zo mogelijk nog meer dan de rest van het Verenigd Koninkrijk van de Warme Golfstroom die langs een groot gedeelte van de kust loopt. Daarom lijkt alles net weer wat beter te groeien en te bloeien dan op de rest van het vasteland van West-Europa en dat is in de tuinen terug te vinden! Toch komen de rozen hier wat later op gang dan elders, maar als ze eenmaal bloeien, dan houden ze ook voorlopig niet op, niet in het minst ontmoedigd door een flinke regenbui, integendeel! Ook de versmelting met het omringende landschap zorgt voor prachtige resultaten.

Waar de Highlands en kust van de Atlantische Oceaan vele bezoekers trekt, daar bevinden tuinen en andere bezienswaardigheden in oostelijk Schotland onder Edinburgh zich in relatieve anonimiteit. Toch, rijdend door het golvende natuurlijke landschap duurt het niet lang voordat we zelf kunnen constateren dat deze speciaal voor u geselecteerde tuinen zich tot de beste van het Verenigd Koninkrijk mogen rekenen, die zich ook nog eens op fraaie locaties bevinden.

Reisleider Bert Vermeijden over een tuinreis naar Schotland
De serie private gardens die u op deze reis gaat bekijken, is veelzijdig: telkens weer weten de eigenaren u te verrassen met de door hen gerealiseerde tuinen. Diezelfde eigenaren doen niets liever dan u met open armen ontvangen, om u van hun tuinen te laten genieten! Hier een lunch in de tuin, daar coffee of tea: dat maakt een bezoek nog meer bijzonder.

Geen Highlands, maar een tuinreis naar Schotland die zich afspeelt in het oosten van het land en rond de stad Edinburgh. Ook hier is echter het landschap regelmatig betoverend en dat geldt zeker voor de tuinen die hier verspreid in het gebied van de Borders en Oost-Schotland worden bezocht. De tuinen zijn zonder uitzondering bijzonder. Er wordt echter ook tijd ingeruimd om zelf in Edinburgh rond te kijken, terwijl de lunchpauze in een sfeervol havenstadje als Dunbar plaatsvindt.

Bezoek de mooiste privétuinen tijdens een tuinreis naar Schotland

Natuurlijk selecteerden wij de beste tuinen voor u: niet voor niets beschouwt menige tuinliefhebber deze reis als de beste die ze ooit met ons hebben gemaakt. Tuinen als Portmore, Tyninghame en Portrack House staan model voor de grote verscheidenheid, de één nog mooier dan de ander. Van modern tot klassiek en waar de ene eigenaar een voorkeur heeft voor rozen, gebruikt de ander een veelvoud aan planten om haar of zijn droomtuin te verwezenlijken. En droomtuinen komen we regelmatig tegen tijdens de tuinreis naar Schotland.

Reisprogramma zomerreis

1e dag: Overtocht IJmuiden – Newcastle, DFDS Seaways. 2e dag: Floors Castle, Carolside. 3e dag: Edrom Nurseries, stadsbezoek Dunbar, Tyninghame House, Shepherd House. 4e dag: Gifford Bank, Broadwoodside, Kailzie Gardens. 5e dag: Edinburgh Botanic, stadsbezoek Edinburgh. 6e dag: Lennel Bank, Portrack House. 7e dag: Thuiskomst.

Reisprogramma herfstkleurenreis

1e dag: incheck op de DFDS Ferry van IJmuiden naar Newcastle. 2e dag: Dawyck en Drummond Castle. 3e dag: Arduaine en Crarae, stadsbezoek Oban 4e dag: Edinburgh Botanic en stadsbe-zoek Edinburgh. 5e dag: Mount Stewart en Ascog Hall Fernery 6e dag: Meller-stain en incheck bij DFDS Ferries 7e dag: Aankomst in IJmuiden, einde van de reis.

Wijzigingen voorbehouden

Inbegrepen

 • Het vervoer per luxe Schotse touringcar, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Overtocht per DFDS Seaways IJmuiden-Newcastle, inclusief 2-persoons buitenhut v.v. inclusief maaltijden.
 • 16 en 23 juni vier nachten verblijf in het Macdonald Cardrona 4**** in Peebles op basis van halfpension.
 • 22 oktober vier nachten verblijf in het 3*** Arrochar hotel in Arrochar op basis van halfpension.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op £ 110,-.
 • Lunches geschat op £ 10,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Hotels

Opstapplaatsen

 • 15:00: Amsterdam (Victoria Hotel, speciale shuttle bus à € 10,- enkele reis)
 • 16:30: IJmuiden Felison Terminal

Meer informatie over onze opstapplaatsen

Botanisch
Bloemrijk
Cultuur
Zwaarte

Tuinreis naar Schotland boeken?

De getoonde prijzen op onze website zijn exclusief € 15,- boekingskosten en € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds per boeking. Houd daarnaast rekening met de kosten voor vrije lunches en tuinentrees.

Wees er snel bij! Voor u het weet is Tuinreis naar Schotland volgeboekt!

Vragen over deze reis?

Bel onze tuinreisspecialisten

Waarom Garden Tours?

 • Dé tuinreisspecialist
 • Deskundige reisleiding
 • Exclusieve privétuinen
 • Kleine groepen
 • Luxe vervoer en hotels
 • Programmaboekje
De hefstreis naar Japan is gegarandeerd. Nog maar 4 plaatsen beschikbaar!Mis deze reis niet!