Tuinreis Schotland

7-daagse tuinreis Schotland per touringcar

Bezoek de mooiste tuinen van Oost-Schotland met Garden Tours

Geen Highlands, maar een tuinreis Schotland die zich afspeelt in het oosten van het land en rond de stad Edinburgh. Ook hier is echter het landschap regelmatig betoverend en dat geldt zeker voor de tuinen die hier verspreid in het gebied van de Borders en Oost-Schotland worden bezocht. De tuinen zijn zonder uitzondering bijzonder. Er wordt echter ook tijd ingeruimd om zelf in Edinburgh rond te kijken, terwijl de lunchpauze in een sfeervol havenstadje als Dunbar plaatsvindt.

Natuurlijk selecteerden wij opnieuw de beste tuinen voor u: niet voor niets beschouwt menige tuinliefhebber deze reis als de beste die ze ooit met ons hebben gemaakt. Tuinen als Portmore, Tyninghame en Portrack House staan model voor de grote verscheidenheid, de één nog mooier dan de ander. Van modern tot klassiek en waar de ene eigenaar een voorkeur heeft voor rozen, gebruikt de ander een veelvoud aan planten om haar of zijn droomtuin te verwezenlijken. En droomtuinen komen we regelmatig tegen tijdens de tuinreis Schotland…

TuinenHotelTuinprogrammaPrijzenInbegrepenOpstapplaatsen

Tuinen

Tijdens de tuinreis Schotland wordt er afhankelijk van datum en beschikbaarheid uit de volgende tuinen een keuze gemaakt:

Walled Garden Tyninghame

Op dit uitgestrekte landgoed is een prachtige tuin met veel bijzondere bomen en heesters te vinden, maar binnen de beschutting van de ommuurde tuin heeft Mrs. Gwyn een fantastische tuin weten te realiseren. Groene hagen en nissen, afgewisseld met standbeelden, zorgen voor een unieke dieptewerking. Daar omheen een fraaie aanleg met een grote verscheidenheid aan bomen, heesters en vaste planten, alles tot in de puntjes verzorgd.

Lennel Bank

Dit is maar een kleine tuin, beweert de eigenaresse. Al wandelend door de tuin, die zich tegen een helling bevindt, denkt de Nederlandse bezoeker daar heel anders over…… Fraaie doorkijkjes naar het landschap, oneindig doorbloeiende borders, het is er allemaal en wordt gekoesterd.

Carolside

Diep weggestopt in het Schotse heuvellandschap heeft Mrs Foyle een prachtige tuin weten te creëren. Ontelbare rozen voeren hier de boventoon, ook nog eens prachtig gecombineerd met vaste planten. Hier bevindt zich één van de grootste rozencollecties van het Verenigd Koninkrijk, met de nadruk op oude rozen. Bijzonder is de ovale vorm, die deze ommuurde tuin bezit.

Bowerhouse

Alweer een landgoed, dat door de huidige eigenaresse getransformeerd wordt tot een aantrekkelijke tuin! Daar waar mogelijk verschijnen borders met uitdagende beplanting in de mooist denkbare combinaties.

Netherbyres

Alweer zo’n bijzondere tuin, de oogappel van Colonel Furness, de man die dit alles heeft gerealiseerd. Het grote huis heeft hij verlaten, hij wilde vanuit zijn huis van een tuin genieten! Daarom heeft hij binnen de muren van de voormalige moestuin die een unieke vorm van een volmaakte ellips bezit, een prachtige tuin gemaakt.

Anton’s Hill

Zestien jaar geleden was er niets, toen de nieuwe eigenares vanuit Gloucestershire naar Schotland verhuisde. Een grimmig huis op een gazon, dat was alles! Nu echter is hier een prachtige natuurlijk ogende tuin gerealiseerd, die met pure hartstocht door de eigenaresse wordt bijgehouden en daar waar mogelijk nog verbeterd.

Royal Botanic Garden

Deze tuin staat bekend als een van de beste botanische tuinen ter wereld. Ontelbare botanische collecties telt deze tuin: bomen, rhododendrons, alpiene planten, Australische planten, Chinese planten, borders, kassen, demonstratie-tuinen en nog veel meer.

Portmore

Op dit sfeervolle landgoed is veel te zien, maar het hoogtepunt bevindt zich in de beschutting van de ommuurde tuin. Daar heeft de eigenaresse een prachtige beplanting aangebracht en daarbij heeft ze speciaal gelet op de kleurencombinaties.

Stobshiel

Het oude huis was er al, de tuin is het werk van de huidige eigenaresse. Zij plantte zowel formele als informele tuinen met veel plezier en toewijding aan en verwelkomt bezoekers van harte.

Broadwood Side

Een van de meest invloedrijke tuinen van de UK volgens Engelse experts die het weten kunnen. Veel hedendaagse invloeden, die deze tuin zeker een bezoek waard maken. Huis en tuin: alles is vanaf enkele ruïnes tot een smaakvol huis en zeer passende tuinen getransformeerd. Een must!

Shepherd House

Middenin de bebouwde kom van het dorpje Inveresk bevindt zich één van Schotland’s mooiste tuinen. Sir Charles en Lady Fraser hebben op een beperkte oppervlakte een tuin weten te realiseren, die het gehele jaar door mooi is! Tijdens uw bezoek bepalen ramblers en andere oude rozen in combinatie met vaste planten de sfeer. Een uitgekiend lijnenspel zorgt ervoor, dat alle beschikbare ruimte optimaal is gebruikt.

Stadsbezoek Edinburgh

Natuurlijk kan er ook nog een bezoek aan de binnenstad van de historische stad Edinburgh worden gebracht, met zijn klassieke uitstraling één van de mooiste hoofdsteden van Europa.

Hotel

Macdonald Cardrona in Peebles.

Tuinprogramma

 • 1e dag: Overtocht IJmuiden – Newcastle, DFDS Seaways.
 • 2e dag: Floors Castle, Carolside.
 • 3e dag: Edrom Nurseries, stadsbezoek Dunbar, Tyninghame House, Shepherd House.
 • 4e dag: Gifford Bank, Broadwoodside, Kailzie Gardens.
 • 5e dag: Edinburgh Botanic, stadsbezoek Edinburgh.
 • 6e dag: Lennel Bank, Portrack House.
 • 7e dag: Thuiskomst.

Wijzigingen voorbehouden

Vertrekdata en prijzen per persoon

In 2-persoonskamer
18 juni (zo t/m za) € 855,-
25 juni (zo t/m za) € 855,-
Toeslag 1-persoonskamer € 165,-
Toeslag 1-persoonshut € 100,-

Inbegrepen

 • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Overtocht per DFDS Seaways IJmuiden-Newcastle, incl 2-persoonshut v.v. inclusief maaltijden.
 • Vier nachten verblijf in het genoemde hotel op basis van halfpension.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op £ 110,-.
 • Lunches geschat op £ 10,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Opstapplaatsen

 • 15:00: Amsterdam (Victoria Hotel, speciale shuttle bus à € 10,- enkele reis).
 • 16:30: IJmuiden Felison Terminal.
Unfortunately, no places are available on this tour at the moment