Sardinië is na Sicilië het grootste eiland dat zich in de Middellandse Zee bevindt. Rotsen en stranden wisselen elkaar langs de kusten af om over te gaan in een ruig landschap dat zo kenmerkend is voor dit eiland. Het klimaat is subtropisch en typisch Mediterraan. Temperaturen kunnen in de zomer tot hoog oplopen, de winters zijn meestal mild. Daarom verschillen de groeiomstandigheden voor de beplanting terdege met die van meer Noordelijke gedeelten van Europa. Het kan zelfs zo zijn, dat veel wintergroene planten in de winter nog een groeispurt vertonen, terwijl de warmste periode in de zomer alleen dient om te overleven. Toch zijn er ook hier weer tuinen te vinden, want de anderhalf miljoen bewoners maken uiteindelijk toch deel uit van Italië, een land dat immers beroemd is vanwege de bouwkunst en cultuur. Het blijken soms tuinen te zijn in de beschutting van een stadje, maar het kan ook zijn dat ze zich als een oase in het ruige terrein buiten de bebouwde kom bevinden en daarmee zo het allermooiste decor denkbaar bezitten. De eigenaren van deze tuinen vinden het hoog tijd, dat ook de buitenwereld kennis neemt van hun inspanningen en de resultaten daarvan! En al is tuinieren hier een compleet andere tak van sport dan we normaliter gewend zijn, de passie is altijd herkenbaar!

Reisprogramma

www.lavecchiacartiera.it1e dag: Vertrek vanaf Schiphol naar Olbia, bezoek aan Giardino Aymerich. 2e dag: Bezoek aan tuinen in en rond Cagliari, zoals Villa d’Orri. Tevens een kijkje bij de zoutpannen en fl amingo kolonie. 3e dag: In het Noordwesten bezoek aan Villa Pernis en Parco Siete Fuentes. 4e dag: Bezoeken aan Parco di Monserrato en wijnhuis Sella e Mosca, bezoek aan wijngaard en tuinen en wijnproeverij. 5e dag: Villa Piercy in de morgen, ’s middags naar de Valle della Luna, de Maanval-lei. 6e dag: met de veerboot naar Caprera voor een bezoek aan Giardini Garibaldi, daarna langs de Costa Smeralda weer terug naar uw hotel. 7e dag: terugkeer naar Olbia voor de retourvlucht naar Schiphol.

Wijzigingen voorbehouden.

Inbegrepen

Niet inbegrepen

  • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op € 100,-.
  • Lunches geschat op € 15,- per dag.
  • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Vlucht

Vertrek van Schiphol Amsterdam

Meer informatie over onze opstapplaatsen

Botanisch
Bloemrijk
Cultuur
Zwaarte

Tuinreis naar Sardinië boeken?

De getoonde prijzen op onze website zijn exclusief € 15,- boekingskosten en € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds per boeking. Houd daarnaast rekening met de kosten voor vrije lunches en tuinentrees.

Wees er snel bij! Voor u het weet is Tuinreis naar Sardinië volgeboekt!

Vragen over deze reis?

Bel onze tuinreisspecialisten

Waarom Garden Tours?

  • Dé tuinreisspecialist
  • Deskundige reisleiding
  • Exclusieve privétuinen
  • Kleine groepen
  • Luxe vervoer en hotels
  • Programmaboekje
De hefstreis naar Japan is gegarandeerd. Nog maar 4 plaatsen beschikbaar!Mis deze reis niet!