Rondreis door Costa Rica

16-daagse rondreis door Costa Rica per vliegtuig en lokaal vervoer

Bezoek de mooiste tuinen van het groene plantenparadijs Costa Rica

Voor planten- en tuinliefhebbers die een rondreis door Costa Rica willen maken, heeft Garden Tours samen met een Costa Rica specialist een droomreis voor u samengesteld! Heel Costa Rica is als het ware één grote tuin met tropische planten, orchideeën en vele boomsoorten. De groei van de beplanting is ronduit overweldigend, de variatie oneindig groot. In totaal komen hier ruim 12.000 plantensoorten voor, nog los van een al even opvallende fauna. Is het in de natuur al genieten? Dan geldt dat zeker voor de tuinen die door mensen aangelegd zijn. En die tuinen weten wij voor u te vinden, samen met de mooiste plekken van Costa Rica.

Tijdens de rondreis door Costa Rica bezoekt u zowel botanische tuinen als schitterende privétuinen. En alsof dat nog niet genoeg is: een aantal hotels en logdes waar wij slapen, hebben ook nog eens schitterende tuinen! De hoteleigenaren in Costa Rica blijken fanatiek tuinliefhebber te zijn. Hotel Bougainvillea en Macaw Lodge zijn hiervan goede voorbeelden. Overnachten in een uitstekend hotel en ter plaatse genieten van een schitterende tuin, hoe wilt u het hebben? Uiteraard zullen we de algemene hoogtepunten van Costa Rica ook niet overslaan tijdens deze groepsreis.

Het klimaat van Costa Rica

U maakt tijdens de rondreis door Costa Rica kennis met de verschillende klimaten en ecosystemen die dit land kent: het regenwoud, het nevelwoud, de vulkanische gedeelten en het Caraïbische laagland. Elke hoogtetrap van het land heeft zijn eigen ecosysteem met zijn eigen specifieke beplanting, die volkomen kan verschillen met die van de andere zones. We kunnen daarom gerust stellen, dat u aan het eind van de groepsreis een goede indruk heeft gekregen van de fascinerende flora en fauna die Costa Rica kent.

Kleine groep en een Nederlandstalige reisleider

Wordt het een zware reis? Wees gerust, tijdens en aan het eind van de rondreis door Costa Rica zijn er voldoende rustperioden ingepland. Nog een voordeel van deze reis is, dat er met een relatief kleine groep wordt gereisd. Met een aantal van maximaal 16 personen gaan we op pad. Tijdens deze groepsreis naar Costa Rica wordt u begeleid door een Nederlandse reisleider die vanaf Schiphol met u meereist. Zoals u dat echter bij verre reizen met ons bent gewend, maken we ook gebruik van een plaatselijke gids die over de nodige plaatselijke kennis beschikt.

De invloed van het weer op de natuur in Costa Rica

Nergens is de natuur ver weg. Eén ding is zeker: dit land is gezegend met een overdonderende hoeveelheid natuurschoon en elke plantenliefhebber komt ogen te kort tijdens deze tuinen- en natuurreis door Costa Rica. Dat is ook te danken aan het gegeven dat het regelmatig regent. Die regen, gecombineerd met temperaturen die vrijwel het gehele jaar tussen de 25 en 30 graden schommelen, oefent een heilzame invloed uit op de beplanting. Wij bezoeken Costa Rica tijdens de beste reistijd en buiten het regenseizoen om.

De flora en fauna van Costa Rica

Met een dergelijke uitbundige en gevarieerde flora kunt u erop rekenen dat ook de fauna goed is vertegenwoordigd in Costa Rica. Dat geldt zeker voor het aantal vogelsoorten dat hier kan worden gespot. Van kolibrie tot de beroemde quetzal: we gaan ze zeker tegenkomen!

Is Costa Rica veilig om te reizen?

Costa Rica is een relatief veilige bestemming en er geldt geen negatief reisadvies. Het land heeft niet voor niets de bijnaam ‘het Zwitserland van Midden-Amerika’ verworven. Het is, net als op drukke plekken in Nederland, wel raadzaam om op uw persoonlijke bezittingen te letten. Tijdens deze rondreis door Costa Rica verblijft u in hotels en lodges van zeer goede tot uitstekende kwaliteit. Op uw kamer beschikt u over de voorzieningen die u gewend bent van hotels in Europa.

Vaccinaties

Bent u recentelijk in een land geweest waar gele koorts heerst? Dan is een gele koorts vaccinatie verplicht als u naar Costa Rica reist. Verder wordt er aangeraden om uzelf in te enten tegen DTP en hepatitis A. Tijdens de rondreis door Costa Rica brengen wij geen bezoek aan malariagebied. Desalniettemin is een goede bescherming tegen muggen met Deet aan te bevelen.

ReisprogrammaHotelsPrijzenInbegrepenVlucht

Het programma van de rondreis door Costa Rica

Tijdens de rondreis door Costa Rica wordt er afhankelijk van datum en beschikbaarheid volgens het volgende programma gereisd:

Dag 1, zaterdag 31 maart 2018 – aankomst Costa Rica

Vandaag vertrekt u uw internationale vlucht van Amsterdam naar Frankfurt om 11.15 uur naar Costa Rica en met als aankomst om 12,20 uur. Om 13.45 uur vertrekt uw internationale vlucht en om 17.55 uur komt u aan lokale tijd in Costa Rica. Bij aankomst brengt uw chauffeur u naar het hotel Bougainvillea. Dit hotel staat bekend om de grote tropische tuin.
Overnachting: Hotel Bougainvillea inclusief avondeten en ontbijt.

Dag 2, zondag 1 april 2018 – San Jose -> Boca Tapada

Na het ontbijt komt uw chauffeur u ophalen en reist u via de watervallen van La Paz naar Pital en vervolgens via uitgestrekte ananasplantages en regenwouden naar het afgelegen Boca Tapada. Dit gebied is gelegen vlakbij de rivier San Carlos, dat de grens vormt tussen Costa Rica en Nicaragua. Eenmaal in Boca Tapada vaart u per boot over de rivier San Carlos om de Maquenque lodge te bereiken. Vervolgens kunt u heerlijk ontspannen in de tuin met vijver. En in de middag gaat u een boom planten ter bescherming van het regenwoud.
Overnachting: Maquenque lodge inclusief avondeten en ontbijt.

Dag 3, maandag 2 april 2018 – Boca Tapada

Vandaag gaat u wandelen in het regenwoud met een gids. En in de middag wordt er een optionele tour aangeboden om per boot te varen over de rivier San Carlos. Tijdens de boottocht ziet u krokodillen, vlinders, apen, vogels. De rivier is omgeven door regenwoud en gaat richting Nicaragua. Voor de grens met Nicaragua wordt er gestopt bij het dorp Boca San Carlos.
Overnachting: Maquenque lodge inclusief avondeten en ontbijt.

Dag 4, dinsdag 3 april 2018 – Boca Tapada -> Arenal

Vandaag reist u naar de vulkaan de Arenal. Onderweg wordt er nog gestopt bij het plaatsje La Muelle waar u grote oranje achtige leguanen kunt zien. Het is totaal 3,5 uur reizen. U verblijft bij de Arenal Observatory lodge. U verblijft bij de Arenal Observatory lodge en deze lodge staat bekend om de schitterende tuinen en uitzichten op de vulkaan!
Overnachting: Arenal Observatory lodge inclusief ontbijt en avondeten.

Dag 5, woensdag 4 april 2018, vulkaan de Arenal

Na het ontbijt kunt u een wandeling maken m et gids in de omgeving van de Arenal Observatory lodge. En tijdens de middag gaat u een wandeling maken over de loopbruggen (hanging bridges) met uitzicht op de vulkaan Arenal. Er zijn in totaal 15 bruggen waarvan 6 stuks hangbruggen zijn. Wandel door het prachtig primair regenwoud en ervaar vanaf grote hoogte de natuur.
Overnachting: Arenal Observatory lodge inclusief ontbijt en avondeten.

Dag 6, donderdag 5 april 2018, vulkaan de Arenal -> Selva Verde lodge – Caribische Laaglanden

Na het ontbijt komt uw chauffeur u ophalen en reist u naar het Caribische Laagland te Puerto Viejo de Sarapiqui. Het is totaal 3 uur reizen. U verblijft deze nacht bij Ara Ambigua Lodge. In de middag kunt u naar het biologische station van La Selva. Biologen over de hele wereld bestuderen hier de tropische ecologie. U gaat met een gids wandelen en krijgt uitleg over alle soorten planten en bloemen.
Overnachting: Ara Ambigua lodge inclusief avondeten en ontbijt.

Dag 7, vrijdag 6 april 2018, Ara Ambigua -> caribische laaglanden -> Turrialba

Vandaag reist u van Puerto Viejo de Sarapiqui naar Turrialba. Na het ontbijt reist u naar Siquirres en vervolgens richting Turrialba. U rijdt onder andere langs suikerrietplantages. Het is totaal 4 uur reizen. In de middag bezoekt u de botanische tuinen van CATIE en agrarisch onderzoekscentrum. Omringd door de oproepen van de vogels, het gefluister van de reusachtige Guanacaste boom en de imposante Ceiba is de CATIE botanische tuin een plek om te ontspannen. Hier vind je leven, variërend van minuscule insecten, prachtige orchideeën, bromelia’s en robuuste bamboe. Overnachting: Casa Turire inclusief avondeten en ontbijt.

Dag 8, zaterdag 7 april 2018, Turrialba -> nevelwoud Chirripo

Na het ontbijt kunt u nog een wandeling doen in de tuin van Casa Turire. Vandaag gaat u verder met de rondreis door Costa Rica naar het nevelwoud van San Geraldo de Dota. Na ruim een uur gereden te hebben bezoekt u de botanische tuinen van Lankester bij Cartago. Deze tuin is vooral bekend om zijn collectie orchideeën, +/- 1000 verschillende soorten uit de ganse wereld, waaronder de grootste verzameling miniatuur-orchideeën van +/- 1 millimeter klein. Hiernaast zijn er vele cactussen, bromelia’s, palmbomen, bamboe, heliconia’s en een tropisch woud. Na het bezoek aan de Lankester tuinen reist u naar de omgeving van Chirripo (nog ruim twee uur rijden). U verblijft in de Talari Mountain lodge gelegen bij de hoogste berg van Costa Rica Chirripo. Bij de lodge is een prachtige sprookjesachtige tuin.
Overnachting: Talari Mountain lodge inclusief avondeten en ontbijt.

Dag 9, zondag 8 april 2018, Chirripo – nevelwoud

Vroeg in de ochtend gaat u met een gids wandelen om de vogel de Quetzal te spotten. Dit is een vogel met lange gekleurde veren, die de indianen vroeger gebruikten om hun tooien mee te maken. En uiteraard te genieten van de schitterende tuin van de lodge. Na het ontbijt reist u naar San Vito ( 2,5 tot 3 uur reizen). Er wordt nog een stop onderweg gemaakt waar u kunt lunchen (exclusief). U gaat vandaag de grootste tuin van Centraal Amerika bezoeken: de Wilson Gardens. Onder begeleiding van een gids krijgt u uitleg over de bromelia’s, gingers, heliconias en de grootste collectie van palmbomen (exclusief). Aan het einde van de dag reist u door naar uw lodge (ruim een uur nog reizen).
Overnachting Esquinas rainforest lodge inclusief avondeten en ontbijt.

Dag 10, maandag 9 april 2018, Esquinas rainforest lodge – botanisch tuin casa orquideas

Vandaag gaat u per boot varen over de Golfo Dulce. Tijdens deze boottocht heeft u kans om dolfijnen te zien. Na een uur varen bereikt u Casa Orquídea. U gaat een privétuin bezoeken met honderd soorten of planten. U krijgt uitleg van een gids. En na deze tour is het tijd om te zwemmen op een mooi strand en krijgt u een picknick lunch. Aan het einde van de dag bent u weer terug bij de lodge.
Overnachting Esquinas rainforest lodge inclusief avondeten en ontbijt.

Dag 11, dinsdag 10 april 2018, Piedras Blancas -> Dominical

Na het ontbijt reist u naar Dominical (ongeveer 2 uur reizen). Bij het hotel is een grote tropische tuin met een groot zwembad. Op loopafstand ligt het dorpje Dominical en het strand.
Overnachting: Villas Rio de Mar inclusief avondeten en ontbijt.

Dag 12, woensdag 11 april 2018, Dominical

Vandaag heeft u nog een dag om te ontspannen. Vlak achter Dominical bevindt zich het reservaat van Barú, een mangroven en regenwoudgebied waar je mooie wandelingen kunt maken en vogels, vlinders en reptielen kunt zien.
Overnachting: Villas Rio de Mar inclusief avondeten en ontbijt.

Dag 13, donderdag 12 april 2018, Dominical -> Macaw lodge- Carara Nationaal Park

Na het ontbijt kunt u nog ontspannen in de tropische tuin van Villas Rio de Mar. En om 12.30 uur zal de chauffeur op u wachten en reist u langs de pacifische kust naar Tarcoles. Er wordt nog een stop gemaakt bij de rivier waar u grote krokodillen in de rivier zult zien liggen. Om ongeveer 16.00 uur komt u aan bij de Macaw lodge. Deze lodge is van een Costaricaanse eigenaar met een prachtige tuin en aan de rand van het nationaal park Carara. Vaak vliegen ara’s voorbij en komen vele vogels en vlinders naar de prachtige bloemen bij de lodge.
Overnachting: Macaw lodge inclusief avondeten en ontbijt.

Dag 14, vrijdag 13 april 2018, Carara Nationaal park

Vandaag kunt u een bezoek brengen aan het nationaal park Carara met gids. En in de namiddag kunt u naar een waterval in de omgeving van Macaw lodge. Ook kunt u genieten van de prachtige tuin van Macaw lodge.
Overnachting: Macaw lodge inclusief avondeten en ontbijt.

Dag 15, zaterdag 14 april 2018, internationale vlucht

Na het ontbijt doet u een chocolade tour. Er wordt uitleg gegeven hoe er van cacao chocolade wordt gemaakt. Na een lunch (exclusief kosten bedragen 20 USD per persoon) wordt u om 13.15 uur naar het internationale vliegveld gebracht. Het is nog 2,5 uur rijden. Uw vlucht met Lufthansa naar Frankfurt vertrekt om 19.50 uur. U moet om 16.50 uur aanwezig zijn. En eenmaal in het vliegtuig kunt u na dromen van uw schitterende rondreis door Costa Rica: het tuinparadijs!

Dag 16, zondag 15 april 2018 – thuis

Hotels

U verblijft in uitstekende hotels tijdens de rondreis door Costa Rica.

Vertrekdata en prijzen per persoon

De prijzen van de rondreis door Costa Rica worden nader bepaald.

In 2-persoonskamer
31 maart 2018 € 2895,-
Toeslag 1-persoonskamer € 465,-

Inclusief tijdens deze reis:

  • Vlucht van Amsterdam naar San José met een overstap in Frankfurt, uitgevoerd door Lufthansa.
  • 14 overnachtingen op basis van halfpension, dus inclusief ontbijt en diner.
  • Vervoer met 2 achtpersoons busjes tijdens de reis ter plaatse.
  • De diensten van een reisleiding die vanaf Nederland met u meereist en een deskundige gids ter plaatse.

Exclusief tijdens deze reis:

  • Entrees tot de diverse natuurreservaten, Nationale parken, botanische en privétuinen,  gidsen ter plaatse, rondleidingen, toegang tot loopbruggen, geschat op US$ 240 per persoon.
  • Lunches: u moet rekening houden met € 20 per lunch. Soms wordt deze voor u georganiseerd en kunt u deze afrekenen met de reisleiding, in andere gevallen kan er zelf een lunch naar behoefte ter plaatse worden besteld.
  • Kosten van verzekeringen, vaccinaties en uitgaven van persoonlijke aard.

Vlucht

Vlucht van Amsterdam naar San José met een overstap in Frankfurt, uitgevoerd door Lufthansa.

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment