GardenTours.nlGardenTours.nl
Forgot password?

Tuinreis naar Praag

Met een tuinreis naar Praag en de omgeving van deze Tsjechische hoofdstad, doen we één van de mooiste bestemmingen van Oost-Europa aan. In het afwisselende landschap met bergen, rivieren en vruchtbare laagvlaktes zijn bijzondere tuinen te vinden die het landklimaat met warme zomers en koude winters moeiteloos weten te doorstaan. Ook de cultuur en de historie van het land zijn overal in terug te zien en te proeven.

Tsjechische tuinen bekijken tijdens een tuinreis naar Praag

Tsjechië kent een grote diversiteit aan tuinen. Door de vooroorlogse geschiedenis telt het land een groot aantal prachtige koninklijke tuinen en kasteeltuinen, maar vooral de hoofdstad Praag is verrassend groen. Het tuinencomplex rond de Praagse burcht vormen misschien wel het hoogtepunt met verschillende tuinen die onder, boven en naast liggen. Iedere tuin heeft een eigen thema. Praag is overigens ook een prima uitvalbasis voor een tuinreis met veel cultuur en tuinen die in de buurt van de stad liggen.

Reisleidster Marieke Schröder over de reis naar Praag
Met uw hotel in het hart van het historische centrum, een rondleiding en genoeg vrije tijd krijgt u het allermooiste van de Unesco Werelderfgoed stad Praag te zien! Ook op tuingebied valt er genoeg te genieten, met de fraaie tuinen rondom de Praagse burcht, de Botanische Tuin en het fraai aangelegde park en tuinen rondom het kasteel van Pruhonice. Onderweg in Duitsland Bezoek aan top privétuinen en aan het elegante 18e-eeuwse kasteel met park Pillnitz. Kortom, een fantastische reis!

De stad Praag heeft niet alleen het nodige aan cultuur te bieden, ook voor tuinliefhebbers is er het nodige te zien! Er is een fantastische botanische tuin die nog niet zo lang geleden net buiten het stadsgewoel is aangelegd, inclusief een fraai kassencomplex en een wijngaard. En ook buiten de stad vonden wij een paar tuinen die het zonder meer waard maakten om naar ‘de Parel aan de Donau’ af te reizen. Een verblijf in het oude centrum zorgt ervoor, dat u ook uitgebreid van alle genoegens die deze fraaie stad biedt kunt genieten.

Bezoek de mooiste tuinen van Tsjechië met Garden Tours in Praag en omgeving

Tijdens een tuinreis Praag maakt u kennis met de mooiste tuinen in en rondom deze historische stad. De Botanische tuin van Praag is net buiten de stad gesitueerd en is in tegenstelling tot vele andere pas een tiental jaren oud. Daarom ook heeft de tuin een verrassend hedendaags uiterlijk. Hier zijn talloze botanische collecties ondergebracht, zoals Iris, Pioen en vaste planten. Er zijn verschillende onderdelen, waaronder zelfs een woestijntuin, waar de succulenten in de winter gewoon buiten blijven. De enorme futuristische kas kent ook verschillende klimaten. De paden die hier zijn aangelegd weten de bezoeker regelmatig met verrassingen te confronteren: geen wonder dat de bezoekersaantallen omhoogschoten toen deze kas werd geopend!

Bezoek Pruhonice tijdens een tuinreis naar Praag

Het prachtige Pruhonice is ook een echte belevenis en lijkt zo uit een sprookje afkomstig. De reservetuin, ooit gerealiseerd om daar grote coniferen, bomen en rhododendrons op te kweken, is tegenwoordig een bijzondere researchtuin voorzien van fraaie beplantingen.

Al met al is een tuinreis naar Praag voor tuinliefhebbers een bijzondere ervaring, zeker in combinatie met de oude stad en de geschiedenis van Tsjechië! Zowel op de heen- als terugweg worden ook nog tuinen in Duitsland bezocht.

Naast de tuinreis naar Praag bevelen wij ook aan:

Amenities of Tuinreis naar Praag

  Guest Reviews (0 reviews)

  Tuinprogramma

  1e dag:Westfalen Park, Carmen Hof.
  2e dag:Pillnitz, vrije tijd Praag.
  3e dag:Rondleiding Praag, Burchttuinen, Botanische tuin Praag, St. Claire’s Vineyard en wijnproeverij.
  4e dag:Slot Pruhonice, Dendrological Park.
  5e dag:Ega Park Erfurt, Rosengarten Bad Langensalza.
  6e dag:Garten Ulbricht, Hortvs.
  Wijzigingen voorbehouden.

  Hotels

  Vertrekdata en prijzen per persoon

  In 2-persoonskamer 
  13 mei€ 680,-
  25 juni€ 680,-
  Toeslag 1-persoonskamer€ 210,-

  Inbegrepen

  • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
  • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
  • Twee nachten verblijf in het Duitse hotel op basis van halfpension.
  • Drie nachten in het genoemde hotel in Praag op basis van logies en ontbijt.
  • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

  Niet inbegrepen

  • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op € 70,-, plus CZK 1.250,-.
  • Lunches geschat op € 15,- per dag.
  • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

  Opstapplaatsen

  • 08:00: Amersfoort
  • 08:45: Utrecht Lunetten
  • 10:00: Arnhem
  Tuinreis naar Praag

  Tuinreis naar Praag Tsjechië

  Your overall Rating of this property

  Booking Number

  Pin Code

  Title of your review

  Your review

  What sort of Trip was this?

  • Business
  • Couples
  • Family
  • Friends
  • Solo
  nieuwsbrief

  Wilt u maandelijks op de hoogte gehouden worden van extra tuinreizen, tuinen en ander nieuws van Garden Tours?

  Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

  You have Successfully Subscribed!

  Pin It on Pinterest