Tuinreis Madeira

8-daagse tuinreis Madeira per vliegtuig en touringcar

Bezoek de mooiste tuinen van Madeira met Garden Tours

Madeira is sinds jaar en dag befaamd om de prachtige tuinen, die overal op het eiland te vinden zijn. Ga mee op tuinreis Madeira en u begrijpt, waar de eretitel ‘bloemeneiland’ vandaan komt. De temperatuur is altijd behaaglijk en zelden te hoog: de reden waarom hier volop subtropische, zelfs tropische beplanting te vinden is. Deze beplanting groeit niet alleen binnen de tuinmuren, maar is overal op het eiland terug te vinden. Toch blinken tuinen als Blandy, Madeira Magic en Monte uit met fraaie botanische collecties, die voor ons veel exotische verrassingen in petto hebben.

Quinto do Palheiro/Blandy Gardens

De cultuur van Madeira is niet alleen met Portugal, maar ook met die van Engeland verweven. Veel Engelsen weten nog steeds de weg naar Madeira te vinden. Grondleggers van Palheiro waren leden van de Engelse Blandy familie en ook dat is in de tuin terug te vinden! De mengeling van Engelse tuincultuur met Madeiraanse groeiomstandigheden heeft in dit geval voor prachtige resultaten gezorgd.

TuinenHotelTuinprogrammaPrijzenInbegrepenVlucht

Tuinen

Tijdens de tuinreis Madeira wordt er afhankelijk van datum en beschikbaarheid uit de volgende tuinen een keuze gemaakt:

Quinta Jardins do Lago

De botanische tuinen rondom dit sfeervolle hotel behoren tot de beste van het eiland. Meer dan 500 verschillende soorten planten zijn hier terug te vinden, met onder meer bijzondere bomen en heesters en een fantastische onderbegroeiing van vaste planten en bolgewassen.

Quinta Splendida

Dankzij de samenwerking met de Botanische Tuin in Funchal en particulier initiatief is rondom dit exclusieve hotel een schitterende tuin ontstaan, waarin ook veel endemische plantensoorten een plaatsje hebben gevonden. Dit is zonder meer één van de meest spectaculaire tuinen van Madeira op dit moment!

Jardim Porto Mare

Deze tuinen zijn onlangs aangelegd en nu al op weg om tot de mooiste van Madeira te behoren. De zo gevarieerde beplanting van Madeira is hier in alle facetten te bewonderen, van endemische laurussen tot en met fraaie palmen.

Quinta do Palheiro Farreiro

Alhoewel dit landgoed al dateert uit de negentiende eeuw, werden er toen al vele exotische bomen en heesters aangeplant. Nog steeds bevinden zich bomen op het landgoed, die uit die tijd dateren. In de vier verschillende tuinen zijn zowel botanische collecties, als borders aangebracht.

Jardim Botanico da Madeira

Deze beroemde tuin is op verschillende niveaus aangelegd, maar vanaf alle plaatsen heeft u een schitterend uitzicht over de lagere gelegen hoofdstad Funchal. Hoog daarboven vindt u bijzondere collecties exotische maar ook inheemse planten: varens, cactussen, bromelia’s, palmen en orchideeën. Ook hier dus weer planten, die u op weinig andere plaatsen kunt aantreffen, maar vaak met bijzonder blad en fraaie bloemen zijn getooid. De formele aanleg met fleurige tapijten, die uit lage plantjes met verschillende bladkleuren bestaan, vormt een aanblik die menige prentbriefkaart op het eiland siert.

Jardim Tropical da Quintado do Monte Palace

Rond een voormalig hotel, nu de behuizing van een stichting die zich bekommert om de flora van het eiland, bevindt zich een uitgestrekte tuin die zich tot aan de zee uitstrekt. Waterpartijen, Portugees aardewerk in de vorm van ornamenten en tegelwerk en een uiterst exotisch ogende beplanting zijn de zaken die u hier kunt vinden.

Jardim Madeira Magic

Deze tuin is voor de verandering nu eens nog niet zo lang geleden aangelegd. Het geeft een staalkaart van de fascinerende beplanting die u op dit eiland kunt verwachten: een rijkbloeiende en soms bontgekleurde verzameling subtropische en tropische planten, eenjarigen en vaste planten, afgewisseld door exotische solitairen als palmen en tropische bomen.

Quinta Vigia

Naast het fraaie Catharina park bevindt zich deze Quinta, de residentie van de Gouverneur van Madeira. Niet alleen heeft u vanaf deze prachtige tuin een mooi uitzicht over de zee en de plaats Funchal, ook de tuinen die het huis omringen zijn zeer de moeite van een bezoek waard! Natuurlijk besteden we ook volop aandacht aan andere aspecten van dit fascinerende eiland. Tijdens de rondrit krijgt u de mooiste panorama’s voorgeschoteld en worden er ook authentieke dorpjes bezocht. Op de vrije dag kan er voor de liefhebbers een boottochtje worden georganiseerd, waarbij er koers wordt gezet naar plaatsen waar dolfijnen en zelfs walvissen worden gespot!

Hotel

Voor degenen die extra luxe tijdens de reis op prijs stellen, reserveerden wij het 5***** Vidamar hotel in Funchal.

Tuinprogramma

 • 1e dag: Vlucht naar Madeira, kennismaking eiland.
 • 2e dag: Santo Antonio, Santa Catherina Park, Sao Francisco Park, Botanical Garden Funchal.
 • 3e dag: Quinta Vigio, Monte, Jardins do Lago.
 • 4e dag: Magdaleno do Mar, Encumeada.
 • 5e dag: Porto Mare, Pestana Village, Quinta Magnolia, Madeira Magic Gardens.
 • 6e dag: Quinto do Palheiro / Blandy, Quinta do Vale Paraiso, Quinta Splendida.
 • 7e dag: Ribeiro Frio.
 • 8e dag: Terugkomst.

Wijzigingen voorbehouden

Vertrekdata en prijzen per persoon

In 2-persoonskamer
20 mei (za t/m za) € 1155,-
Toeslag 1-persoonskamer € 330,-

Inbegrepen

 • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Vlucht met Transavia van Amsterdam-Funchal v.v.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Zeven nachten verblijf in het genoemde hotel.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op € 100,-.
 • Lunches geschat op € 15,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Vlucht

Schiphol Amsterdam

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment