5-daagse Dutch Wave tuinreis naar Nederland per touringcar.

Wees er snel bij! Voor u het weet is Tuinreis naar Nederland volgeboekt!

De getoonde prijzen op onze website zijn exclusief € 15,- boekingskosten en € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds per boeking.

Vragen over deze reis?

Bel onze tuinreisspecialisten

Met een tuinreis naar Nederland, bezoekt u een prima bestemming! Nederlanders zijn echte tuinierders. Met een mix van klassieke en historische tuinen met hedendaagse privétuinen is het mogelijk de mooiste tuinreizen te maken. Naar verschillende bestemmingen en op verschillende tijdstippen: vanaf het vroege voorjaar met de beroemde bollen tot diep in het najaar met de tuinen die in ‘Dutch Wave‘ stijl zijn aangelegd.

Dutch Wave tuinen bekijken tijdens een tuinreis naar Nederland

Tijdens een tuinreis naar Nederland maakt u kennis met de mooiste Dutch Wave tuinen. Deze tuinstijl heeft tegenwoordig internationaal volop erkenning gekregen. Dat is voor een aanzienlijk deel te danken aan Piet Oudolf, die met zijn beplantingen op veel plaatsen in de wereld furore maakt.

Hij is samen met de eigenaren van de Kleine Plantage overgebleven van het groepje idealisten, dat in de tachtiger jaren van de vorige eeuw aan de oorsprong stond van deze boeiende tuinstijl. Weg met de vastgeroeste ideeën, dat kon toch wel anders? Geen chemische onkruidbestrijding of bemesting meer, maar natuurlijk ogende beplantingen in de allermooiste combinaties die je je kan voorstellen. Ook de volgende generatie die zich met dit type beplantingen bezighoudt, heeft zich al volop bewezen.

Reisleider Flip van den Elshout over een tuinreis naar Nederland
Door vooraf zoveel mogelijk tuinen te bezoeken hebben we een uitstekende keuze kunnen maken uit de tuinen van Nederland en België. Het aanbod is zeer divers en u wordt door de eigenaren persoonlijk ontvangen en voorgelicht. Elk land kent zijn eigen benadering van tuinieren en dat geldt ook voor Nederland en België. Toch kunnen de tuinen in beide landen absoluut concurreren met tuinen in andere landen. Laat u verrassen met tuinen, die soms privé niet zijn te bezoeken. Uiteraard worden ook enkele kwekerijen bezocht, zodat u uw assortiment aan kunt vullen.

Bezoek de mooiste tuinen van Nederland met Garden Tours

Vlinderhof, Jakobstuin en Lianne’s Sierrassen zijn van grote klasse, net als de Kleine Plantage. De eigenaren van de Cruydt-hoeck geven aan de tuinreis naar Nederland nog iets extra’s, door u alles over bloemenweiden te laten zien. En als we naar tuinen in het noorden van het land gaan kijken, dan mogen de Tuinen van Mien Ruys zeker niet ontbreken. Ook is er echter voldoende tijd om een kijkje te nemen bij de Vlinderhof, de eerste tuin van de hand van Piet Oudolf, die voor iedereen vrij toegankelijk is.

Wat een voltreffer, deze reis! We laten u hier zien, dat we hier in Nederland voor geen enkel land onder hoeven te doen. En nu eens niet met onze bollentuinen, maar met late zomertuinen met veel vaste planten en siergrassen. De tuinen die u tijdens de tuinreis naar Nederland bezoekt, kunnen alle de toets der kritiek gemakkelijk doorstaan.

Reisprogramma

1e dag: Vinderhof, Boschhoeve, De Villa.
2e dag: De Kleine Plantage, Lianne’s Siergrassen, Jacobstuin.
3e dag: Dewit, Tuinfleur, Kwekerij Jacobs.
4e dag: Cruydt-Hoeck, Tuinen Mien Ruys.
5e dag: Plantzoentje, Kwekerij Fahner, privétuin Anja en Piet Oudolf.

Wijzigingen voorbehouden.

Opstapplaatsen

 • 08:00: Amersfoort
 • 08:45: Utrecht Lunetten

Meer informatie over onze opstapplaatsen

5-daagse Dutch Wave tuinreis naar Nederland per touringcar.

Wees er snel bij! Voor u het weet is Tuinreis naar Nederland volgeboekt!

Tuinreis naar Nederland boeken?

De getoonde prijzen op onze website zijn exclusief € 15,- boekingskosten en € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds per boeking.

Inbegrepen

 • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Vier nachten verblijf in het 4**** Van der Valk Groningen-Westerbroek op basis van halfpension.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op € 75,-.
 • Lunches geschat op € 15,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Vragen over deze reis?

Bel onze tuinreisspecialisten

Waarom Garden Tours?

 • Dé tuinreisspecialist
 • Deskundige reisleiding
 • Exclusieve privétuinen
 • Kleine groepen
 • Luxe vervoer en hotels