GardenTours.nlGardenTours.nl
Forgot password?

Tuinreis naar Nederland

Met een tuinreis naar Nederland, bezoekt u een prima bestemming! Nederlanders zijn echte tuinierders. Met een mix van klassieke en historische tuinen met hedendaagse privétuinen is het mogelijk de mooiste tuinreizen te maken. Naar verschillende bestemmingen en op verschillende tijdstippen: vanaf het vroege voorjaar met de beroemde bollen tot diep in het najaar met de tuinen die in ‘Dutch Wave‘ stijl zijn aangelegd.

Dutch Wave tuinen bekijken tijdens een tuinreis naar Nederland

Tijdens een tuinreis naar Nederland maakt u kennis met de mooiste Dutch Wave tuinen. Deze tuinstijl heeft tegenwoordig internationaal volop erkenning gekregen. Dat is voor een aanzienlijk deel te danken aan Piet Oudolf, die met zijn beplantingen op veel plaatsen in de wereld furore maakt.

Hij is samen met de eigenaren van de Kleine Plantage overgebleven van het groepje idealisten, dat in de tachtiger jaren van de vorige eeuw aan de oorsprong stond van deze boeiende tuinstijl. Weg met de vastgeroeste ideeën, dat kon toch wel anders? Geen chemische onkruidbestrijding of bemesting meer, maar natuurlijk ogende beplantingen in de allermooiste combinaties die je je kan voorstellen. Ook de volgende generatie die zich met dit type beplantingen bezighoudt, heeft zich al volop bewezen.

Reisleider Flip van den Elshout over een tuinreis naar Nederland
Door vooraf zoveel mogelijk tuinen te bezoeken hebben we een uitstekende keuze kunnen maken uit de tuinen van Nederland en België. Het aanbod is zeer divers en u wordt door de eigenaren persoonlijk ontvangen en voorgelicht. Elk land kent zijn eigen benadering van tuinieren en dat geldt ook voor Nederland en België. Toch kunnen de tuinen in beide landen absoluut concurreren met tuinen in andere landen. Laat u verrassen met tuinen, die soms privé niet zijn te bezoeken. Uiteraard worden ook enkele kwekerijen bezocht, zodat u uw assortiment aan kunt vullen.

Bezoek de mooiste tuinen van Nederland met Garden Tours

De privétuin van Piet Oudolf, Jakobstuin en Lianne’s Sierrassen zijn van grote klasse, net als de Kleine Plantage. De eigenaren van de Cruydt-hoeck geven aan de tuinreis naar Nederland nog iets extra’s, door u alles over bloemenweiden te laten zien. En als we naar tuinen in het noorden van het land gaan kijken, dan mogen de Tuinen van Mien Ruys zeker niet ontbreken. Ook is er echter voldoende tijd om een kijkje te nemen bij de Vlinderhof, de eerste tuin van de hand van Piet Oudolf, die voor iedereen vrij toegankelijk is.

Wat een voltreffer, deze reis! We laten u hier zien, dat we hier in Nederland voor geen enkel land onder hoeven te doen. En nu eens niet met onze bollentuinen, maar met late zomertuinen met veel vaste planten en siergrassen. De tuinen die u tijdens de tuinreis naar Nederland bezoekt, kunnen alle de toets der kritiek gemakkelijk doorstaan.

Naast de tuinreis naar Nederland bevelen wij ook aan:

Amenities of Tuinreis naar Nederland

  Guest Reviews (0 reviews)

  Tuinprogramma

  1e dag:Vinderhof, Boschhoeve, De Villa.
  2e dag:De Kleine Plantage, Lianne’s Siergrassen, Jacobstuin.
  3e dag:Dewit, Tuinfleur, Kwekerij Jacobs.
  4e dag:Cruydt-Hoeck, Tuinen Mien Ruys.
  5e dag:Plantzoentje, Kwekerij Fahner, privétuin Anja en Piet Oudolf.
  Wijzigingen voorbehouden.

  Hotel

  Mooirivier 4**** in Dalfsen.

  Vertrekdata en prijzen per persoon

  In 2-persoonskamer 
  15 juli€ 595,-
  19 augustus€ 595,-
  Toeslag 1-persoonskamer€ 100,-

  Inbegrepen

  • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
  • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
  • Vier nachten verblijf in het genoemde hotel op basis van halfpension.
  • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

  Niet inbegrepen

  • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op € 90,-.
  • Lunches geschat op € 15,- per dag.
  • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

  Opstapplaatsen

  • 08:00: Amersfoort
  • 08:45: Utrecht Lunetten

  Tuinen die we bezoeken tijdens de Tuinreis naar Nederland

  Lianne’s Siergrassen

  Bij Lianne’s Siergrassen is de Nederlandse Collectie van siergrassen gehuisvest. Dat geeft elke liefhebber uitgebreid de gelegenheid om de meest ideale siergrassen voor haar of zijn tuin te kunnen selecteren en ter plaatse aan te schaffen. Dat is echter niet het enige, want de door Lianne zelf samengestelde grassentuin is van een betoverende schoonheid, met

  Lees meer
  De Kleine Plantage

  De Kleine Plantage is te vinden in het weidse landschap van Groningen. Het is voor iedereen een begrip, mede omdat deze reeds 25 jaar bestaat. Hier zijn veel bijzondere planten te koop, maar er is ook nog eens een fraaie tuin aanwezig. De verschillende tuinen van De Kleine Plantage Langs duidelijke zichtassen zijn verschillende tuinen

  Lees meer
  Tuinen van Mien Ruys

  De tuinen van Mien Ruys hebben veel betekend voor de ontwikkeling van het Nederlandse tuinieren. Menig hedendaags ontwerper zegt, door haar geïnspireerd te zijn. Ze was niet alleen de voorloper op het gebied van nieuwe materialen, maar ook was zij degene, die het gebruik van vaste planten in de tuin propageerde. Het nieuwe vaste planten

  Lees meer
  Tuinreis naar Nederland

  Tuinreis naar Nederland Nederland

  Your overall Rating of this property

  Booking Number

  Pin Code

  Title of your review

  Your review

  What sort of Trip was this?

  • Business
  • Couples
  • Family
  • Friends
  • Solo
  nieuwsbrief

  Wilt u maandelijks op de hoogte gehouden worden van extra tuinreizen, tuinen en ander nieuws van Garden Tours?

  Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

  You have Successfully Subscribed!

  Pin It on Pinterest