Dutch Wave tuinreis naar Nederland

5-daagse Dutch Wave tuinreis naar Nederland per touringcar

Bezoek de mooiste Dutch Wave tuinen met Garden Tours

Tijdens een tuinreis Nederland maakt u kennis met de mooiste Dutch Wave tuinen. Deze tuinstijl heeft tegenwoordig internationaal volop erkenning gekregen. Dat is voor een aanzienlijk deel te danken aan Piet Oudolf, die met zijn beplantingen op veel plaatsen in de wereld furore maakt.

Hij is samen met de eigenaren van de Kleine Plantage overgebleven van het groepje idealisten, dat in de tachtiger jaren van de vorige eeuw aan de oorsprong stond van deze boeiende tuinstijl. Weg met de vastgeroeste ideeën, dat kon toch wel anders? Geen chemische onkruidbestrijding of bemesting meer, maar natuurlijk ogende beplantingen in de allermooiste combinaties die je je kan voorstellen. Ook de volgende generatie die zich met dit type beplantingen bezighoudt, heeft zich al volop bewezen.

De privétuin van Piet Oudolf, Jakobstuin en Lianne’s Grassen tuin zijn van grote klasse, net als de Kleine Plantage. De eigenaren van de Cruydt-hoeck geven aan de tuinreis Nederland nog iets extra’s, door u alles over bloemenweiden te laten zien. En als we naar tuinen in het Noorden van het land gaan kijken, dan mogen de Tuinen van Mien Ruys zeker niet ontbreken. Ook is er echter voldoende tijd om een kijkje te nemen bij de Vlinderhof, de eerste tuin van de hand van Piet Oudolf, die voor iedereen vrij toegankelijk is.

Wat een voltreffer, deze reis! We laten u hier zien, dat we hier in Nederland voor geen enkel land onder hoeven te doen. En nu eens niet met onze bollentuinen, maar met late zomertuinen met veel vaste planten en siergrassen. De tuinen die u tijdens de tuinreis Nederland bezoekt, kunnen alle de toets der kritiek gemakkelijk doorstaan.

TuinenHotelsTuinprogrammaPrijzenInbegrepenOpstapplaatsen

Tuinen

Tijdens de tuinreis Nederland wordt er afhankelijk van datum en beschikbaarheid uit de volgende tuinen een keuze gemaakt:

Vlinderhof

In het gloednieuwe Maxima Park in Vleuten is dankzij de inzet van tuinliefhebbers een prachtige tuin aangelegd waarbij Piet Oudolf voor het ontwerp tekende. Dit jaar al ontwikkelde de beplanting zich stormachtig en kon op de bijval van vele bezoekers rekenen. Dit is een fraaie gelegenheid voor zowel liefhebber als professional om eens met deze bijzondere beplanting kennis te maken.

Jakobstuin

Natuurlijk is deze tuin een must! Niet voor niets staat deze bij de kenners van de Dutch Wave hoog aangeschreven. Hier ziet u een persoonlijke en boeiende interpretatie van deze natuurlijke stijl, die zich zonder moeite als één van de toptuinen op deze reis weet te onderscheiden.

Lianne’s Siergrassen

Niet alleen biedt deze dame vrijwel alle winterharde siergrassen in haar kwekerij te koop aan, ook heeft ze vele van deze planten in combinatie met bloeiende vaste planten op een zowel originele als oorspronkelijke manier in haar tuin verwerkt. Dat geeft de bezoeker niet alleen de gelegenheid om deze planten in volle glorie te zien bloeien, maar diezelfde gewenste plant kan ook nog eens ter plaatse worden aangeschaft.

Privétuin Piet Oudolf

Natuurlijk mag deze tuin van één van de belangrijkste vertegenwoordigers van deze natuurlijk stijl van tuinieren niet ontbreken. Rond zijn woning en kantoor heeft de heer Oudolf een prachtige tuin aangelegd met een keur aan vaste planten en siergrassen, afgewisseld door een enkele boom, heester of snoeivorm. Geen betere plek te bedenken om een prachtig voorbeeld van de Dutch Wave tuinen te bekijken!

Tuinen van Mien Ruys

Weliswaar vonden de activiteiten van de beroemde tuinarchitecte Mien Ruys plaats voordat de Dutch Wave tot ontplooiing kwam, maar toch verrichtte zij onder meer baanbrekend werk voor de toepassing van grote groepen vaste planten, bielzen en grindtegels…… Haar tuinontwerpen klopten als een maatkostuum. Dat alles is nog steeds te zien in Dedemsvaart, waar de tuinen van Mien Ruys geheel aan haar werk is gewijd.

Priona tuinen

Natuurlijk mogen deze tuinen niet ontbreken! Nog steeds is het mogelijk, de schepping van Henk Gerritsen te bezoeken. Hier gaan vormsnoei en natuurlijk tuinieren hand in hand en zorgen daarmee voor fraaie contrasten. Nog steeds wordt een bezoek aan deze tuin als uiterst inspirerend ervaren, met dank aan de zeer natuurlijke beplantingen, waar Gerritsen alle ins en outs van kende.

Tuinen van Nico Wissing

Deze man staat voor duurzaam tuinieren. Al zijn activiteiten zijn hiervan doordesemd en overal ter wereld voert hij groenprojecten uit waarin respect voor het klimaat de hoofdrol vertolkt. Hergebruik van materialen, voorzieningen om regenwater op een adequate manier te verwerken, het ontbreken van chemische bestrijding: Wissing was hier al mee bezig toen anderen daar alleen nog maar over dachten.

De Kleine Plantage

Nog zo’n tuin annex kwekerij die je niet mag missen! Een uiterst smaakvol aangelegd complex van tuintjes en een kwekerij met een bijzonder aanbod aan vaste planten, één- en tweejarigen. Hagen scheiden de tuinkamers van elkaar, elk met een eigen sfeer. Alle tuinonderdelen hebben echter één overeenkomst: overal herken je de passie van de eigenaren Fleur van Zonneveld en Eric Spruit.

Bloemenweiden van Jasper Helmantel

De naam van tuinfilosoof Rob Leopold is eveneens onlosmakelijk met de Dutch Wave verbonden. Hij dreef een bijzondere handel in bloemen- en plantenzaden, de Cruydthoeck. Dit onderdeel werd door Jasper Helmantel overgenomen en sindsdien is deze niet alleen de specialist op dit gebied, maar weet hij ook alles over bloemenweiden. Tijdens een bezoek aan zijn kwekerij krijgt u hier alles over te horen!

Hotels

Mooirivier in Dalfsen en Golden Tulip Heerlickheijd van Ermelo.

Tuinprogramma

 • 1e dag: Vlinderhof, Botanische tuin Utrecht, de Villa.
 • 2e dag: Tuin Piet Oudolf, tuinproject Nico Wissing.
 • 3e dag: De Kleine Plantage, Lianne’s siergrassen, Jacobstuin.
 • 4e dag: Cruydt-hoeck, Tuinen Mien Ruys.
 • 5e dag: Plantzoentje, Hessenhof.

Wijzigingen voorbehouden

Vertrekdata en prijzen per persoon

In 2-persoonskamer
10 augustus (do t/m ma) € 595,-
25 augustus (vr t/m di) € 595,-
Toeslag 1-persoonskamer € 125,-

Inbegrepen

 • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Vier nachten verblijf in genoemde hotels op basis van halfpension.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op € 85,-.
 • Lunches geschat op € 15,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Opstapplaatsen

 • 08:00: Amersfoort
 • 08:45: Utrecht Lunetten
Unfortunately, no places are available on this tour at the moment