Een tuinreis naar Mallorca? Dit Spaanse eiland is voor menigeen een bekende vakantiebestemming. Er zijn echter maar weinigen die weten dat het eiland een perfecte bestemming is voor een tuinreis! Op dit eiland wonen meerdere internationale tuinliefhebbers die hier de allermooiste tuinen hebben gerealiseerd, dikwijls ver van het vakantiegewoel verwijderd. In het voorjaar bloeien deze tuinen uitbundig met rozen en zelfs veel vaste planten, maar natuurlijk ontbreekt de nodige subtropische vegetatie hier ook niet. Het gaat in veel gevallen om planten die in de zomer hoge temperaturen kunnen trotseren, maar het gaat ook over beplanting die dankzij een goed beregeningssysteem kan overleven. Daarom verschillen de tuinen onderling sterk. Toch tonen ze allemaal één belangrijke overeenkomst: de eigenaren zijn allen zeer enthousiast en zetten zich maximaal in om een zo fraai mogelijke tuin in stand te houden.

De mooiste tuinen van Mallorca bekijken tijdens onze tuinreis naar Mallorca

Dankzij goede contacten zijn wij er in geslaagd om de mooiste tuinen van Mallorca open te krijgen. Het gaat voor het overgrote deel over tuinen, waarvan de eigenaren alleen de serieuze tuinliefhebbers wensen te ontvangen. Vrijwel alle tuinen hebben een exclusieve uitstraling en gaan zelden voor bezoekers open. De meeste van deze tuinen staan nergens aangegeven, maar blijken terdege exclusieve privédomeinen. Dankzij ons uitgebreide netwerk konden we via één van de eigenaren in contact komen met de overige tuinbezitters. Resultaat is een fascinerende tuinreis. We hopen dan ook, dat we in het voorjaar met een bescheiden gezelschap uitgebreid kunnen gaan genieten van al het moois dat Mallorca ons op tuingebied heeft te bieden!

Een tuinreis naar Mallorca: bezoek tuinen met een adembenemend decor met Garden Tours

Een aantal van deze tuinen bevindt zich op een geaccidenteerd terrein, sommige zelfs tegen de bergen aan of in de bergen. Het is vanzelfsprekend, dat het decor van die tuinen dikwijls adembenemend is, variërend van een schitterende kustlijn tot een grillig gebergte. Mme. Chandon bijvoorbeeld bezit een tuin met zo’n imposant gebergte als decor. Dat weerhoudt haar echter niet om hier de allermooiste rozen te laten groeien in een fabelachtige tuin! Alle bevlogen tuineigenaren hebben bijgedragen aan een schitterend tuinenprogramma, dat nauwelijks te overtreffen valt.

Hotel

Riu Palace Bonanza Playa 4**** in Calvia. Kamers met zeezicht.

Inbegrepen

 • Vlucht met Transavia van Amsterdam – Schiphol naar Palma de Mallorca.
 • Het vervoer per luxe Spaanse touringcar, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Zes nachten verblijf in het Riu Palace Bonanza Playa 4**** in Calvia op basis van halfpension.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op € 290,-.
 • Lunches geschat op € 15,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Reisprogramma

1e dag: reisdag naar Mallorca en transfer naar hotel. 2e dag: Finca d’Ariant, het landgoed van Heidi Gildemeister en Sa Bassa Blanca, museumtuin van een privé kunstverza-meling. 3e dag: Soller Botanische tuin, Alfabia, Biniagual Vineyard, bezoek privétuin en proeverij in de wijngaard. 4e dag: tuin Son Muda van ont-werpster Helene Lindgens, privétuin Ca ‘n Estel. 5e dag: privétuin van Sally en Graham Beale, privétuin van Victoria en Robin Widdows, privétuin ontwerpster Camilla Chandon. 6e dag: hedendaagse privétuin in Oost-Palma, tuin Mateo Morro, wandeling door de oude binnenstad van Palma. 7e dag: evt. bezoek Royal Gardens of vrije tijd, gevolgd door vertrek.

Wijzigingen voorbehouden.

Vlucht

Vertrek van Schiphol Amsterdam

Meer informatie over onze opstapplaatsen

Botanisch
Bloemrijk
Cultuur
Zwaarte

Tuinreis naar Mallorca boeken?

De getoonde prijzen op onze website zijn exclusief € 15,- boekingskosten en € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds per boeking. Houd daarnaast rekening met de kosten voor vrije lunches en tuinentrees.

Wees er snel bij! Voor u het weet is Tuinreis naar Mallorca volgeboekt!

Vragen over deze reis?

Bel onze tuinreisspecialisten

Waarom Garden Tours?

 • Dé tuinreisspecialist
 • Deskundige reisleiding
 • Exclusieve privétuinen
 • Kleine groepen
 • Luxe vervoer en hotels
 • Programmaboekje
Nog even genieten van de zon in de mooiste tuinen?Bekijk hier onze nazomerreizen