Met een tuinreis naar Madeira bezoekt u een land dat een eigen tuincultuur heeft. De tuinen lijken wel versmolten met de architectuur en het landschap. Zoekt u iets exotisch, dan is het bijzondere eiland Madeira een goede keus.

Portugese tuinen bekijken tijdens onze tuinreis naar Madeira

In Portugal kunt u naar hartenlust de talrijke tuinen ontdekken die het land rijk is. De parken, botanische tuinen, privétuinen en natuurreservaten maken het land populair en het constante klimaat zorgt ervoor dat er een enorme diversiteit aan beplanting te vinden is. Voor de liefhebber van mediterrane tuinen en -klimaat kan dan ook goed toeven in Portugal.

Reisleidster Margreet Diepeveen – Bruins Slot over een tuinreis naar Portugal
Dat Portugal naast schitterende golfterreinen en stranden nog veel meer te bieden heeft op zowel tuingebied als historie en cultuur, ontdekten we tijdens een paar zeer geslaagde reizen naar dit betrekkelijk onbekende gebied. Midden- en Noord-Portugal bieden niet alleen afwisseling van landschappen en verborgen tuinen die ver in het binnenland liggen, maar ook subtropische beplanting van soms wel een eeuw oud: het is er allemaal. De buitengewoon hartelijke ontvangsten door eigenaren die hun tuin en huis zelden openen, maakten deze reizen tot een bijzondere ervaring.

Bezoek de mooiste tuinen van Portugal op het eiland Madeira met Garden Tours

Madeira is sinds jaar en dag befaamd om de prachtige tuinen, die overal op het eiland te vinden zijn. Ga mee op tuinreis naar Portugal en u begrijpt, waar Madeira de eretitel ‘bloemeneiland’ aan te danken heeft. De temperatuur is altijd behaaglijk en zelden te hoog: de reden waarom hier volop subtropische, zelfs tropische beplanting te vinden is. Deze beplanting groeit niet alleen binnen de tuinmuren, maar is overal op het eiland terug te vinden. Toch blinken tuinen als Blandy, Madeira Magic en Monte uit met fraaie botanische collecties, die voor ons veel exotische verrassingen in petto hebben.

Bezoek Quinto do Palheiro/Blandy Gardens tijdens een tuinreis naar Madeira

De cultuur van Madeira is niet alleen met Portugal, maar ook met die van Engeland verweven. Veel Engelsen weten nog steeds de weg naar Madeira te vinden. Grondleggers van Palheiro waren leden van de Engelse Blandy familie en ook dat is in de tuin terug te vinden! De mengeling van Engelse tuincultuur met Madeiraanse groeiomstandigheden heeft in dit geval voor prachtige resultaten gezorgd.

Reisprogramma

1e dag: Vlucht naar Madeira, kennis-making eiland. 2e dag: Santo Antonio, Santa Catherina Park, Sao Francisco Park, Botanical Garden Funchal. 3e dag: Quinta vigio, Monte, Jardins do Lago. 4e dag: Magdaleno do Mar, Encumeada. 5e dag: Porto Mare, Pestana Village, Quinta Magnolia, Ma-deira Magic Gardens. 6e dag: Quinto do Palheiro / Blandy, Quinta do Vale Paraiso, Quinta Splendida. 7e dag: Ribeiro Frio. 8e dag: Terugkomst.

Wijzigingen voorbehouden.

Inbegrepen

 • Vlucht met Transavia van Amsterdam-Funchal v.v.
 • Het vervoer per luxe Portugese touringcar, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Zeven nachten verblijf in het 5***** Vidamar hotel in Funchal op basis van halfpension.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op € 100,-.
 • Lunches geschat op € 15,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Hotel

Voor degenen die extra luxe tijdens de reis op prijs stellen, reserveerden wij het 5***** Vidamar hotel in Funchal.

Vlucht

Vertrek van Schiphol Amsterdam

Meer informatie over onze opstapplaatsen

Botanisch
Bloemrijk
Cultuur
Zwaarte

Tuinreis naar Madeira boeken?

De getoonde prijzen op onze website zijn exclusief € 15,- boekingskosten en € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds per boeking. Houd daarnaast rekening met de kosten voor vrije lunches en tuinentrees.

Wees er snel bij! Voor u het weet is Tuinreis naar Madeira volgeboekt!

Vragen over deze reis?

Bel onze tuinreisspecialisten

Waarom Garden Tours?

 • Dé tuinreisspecialist
 • Deskundige reisleiding
 • Exclusieve privétuinen
 • Kleine groepen
 • Luxe vervoer en hotels
 • Programmaboekje
De hefstreis naar Japan is gegarandeerd. Nog maar 4 plaatsen beschikbaar!Mis deze reis niet!