Drielanden tuinreis Drielanden tuinreis Drielanden tuinreis Drielanden tuinreis Drielanden tuinreis Drielanden tuinreis Drielanden tuinreis Drielanden tuinreis

Limburg en Luik

4-daagse tuinreis per touringcar

Rond de drie Limburgse steden Maastricht, Hasselt en Luik bevindt zich menige fraaie tuin. Dit inspireerde Limburger Jo Willems tot een zoektocht naar de mooiste tuinen die zich daar bevinden. Resultaat is een afwisselende reeks, variërend van kasteel tot kwekerij. Natuurlijk ontbreken ook privé tuinen niet, de één nog mooier dan de ander! Jo Willems zal als reisleider optreden en u deelgenoot maken van menig tuingeheim…

TuinenTuinprogrammaInbegrepenOpstappplaatsen

Tuinen van de tuinreis naar Limburg en Luik

Kasteel Arcen

De tuin van dit kasteel is door de provinciale overheid op fraaie wijze opnieuw ingericht. Er zijn borders, een bamboecollectie, een rozentuin, een oriëntaalse tuin en nog veel meer. In de omvangrijke kas een koi vijver en zowel kuipplanten als tropische planten en dat alles in uitstekende conditie.

Hoeve Schettereind in Roosteren

Deze tuin bevindt op het smalste stukje van Nederland, wordt wel door de eigenaren verteld. Het is een gegeven dat dit stukje Zuid-Limburg inderdaad is ingeklemd tussen twee buurlanden. Ruim 6500 vierkante meter is op een romantische manier ingeplant, met borders, bloemencombinaties en waar mogelijk verfraaid met ornamenten. Dit alles bevindt zich rondom een oude boerenhoeve, die na een verbouwing dienst doet als woonboerderij.

De tuin van de heer en mevrouw Claessen van Dijck

De eigenaren van deze tuin blijken beiden tuinarchitect te zijn. Zij lieten zich bij de realisatie van hun eigen tuin inspireren door de fraaie vergezichten die ze vanaf hun terrein over de landelijke omgeving hadden. Er is gekozen voor een verdeling in verschillende tuinkamers, ieder met een eigen sfeer. De combinatie van strakke hagen met een invulling van een losse beplanting is hier uitermate geslaagd

Japanse Tuin Hasselt

Waarschijnlijk is dit één van de mooiste Japanse tuinen buiten de landsgrenzen van dit fascinerende land. En ook één van de grootste! Waterpartijen, een heus theehuis, Japanse esdoorns en een collectie bamboes: al die ingrediënten die een Japanse tuin zo onweerstaanbaar maken, zijn hier te vinden!

De tuin van Dina Deferme

Als er één tuin zich mag beroepen een romantische uitstraling te bezitten, dan is het wel de tuin van mevr. Deferme, sinds jaar en dag een begrip. Fraaie plantencombinaties zijn rondom het huis te vinden, om verderop een meer landelijke uitstraling te krijgen. Leibomen zorgen ervoor dat zitjes een besloten karakter krijgen. Alles is zorgvuldig gepland, dankzij de jarenlange kennis en ervaring as dit een tuin geworden waar je niet omheen kunt!

Jardin d’Helene

Een kasteeltuin in de directe omgeving inspireerde de eigenaresse van deze romantische tuin. Bedden en perken met vaste planten – Phlox lijkt een favoriet – en rozen, maar ook clematis behoort tot de favorieten. Er zijn ook tuinkamers gecreëerd, voorzien van een bijzondere sfeer. Oude bomen en een fraaie pergola dragen bij tot de bijzondere sfeer, die bijna tastbaar in de ze tuin aanwezig is.

De tuin van de heer en mevrouw Willeur in Luik

Dit is een stadstuin met verschillende terrassen op verschillende niveaus. In de tuin staan veel mediterrane planten, die het dankzij de beschutte ligging verrassend goed doen. Vijgen, cactussen, abrikozen en druiven groeien hier net zo gemakkelijk als in Zuid/Frankrijk. Het herenhuis werd in de 18e eeuw gebouwd± dat wordt gespiegeld in de aanwezigheid van verscheidene eerbiedwaardige bomen, die de honderd jaar ruimschoots zijn gepasseerd.

De tuin van Evelyn en Stephane Uhoda

Deze tuin beslaat maar een 150 vierkante meter. Toch bewijzen de eigenaren dat ze niet meer nodig hebben om een sfeervolle tuin te realiseren, die dankzij het decor van historische gebouwen absoluut zowel een klassieke als romantische sfeer uitademt. Een fraai terras inclusief een fontein en siersmeedwerk in de vorm van een gietijzeren serre maken het geheel af.

Jardin Baron Emmanuel del Marmol

Deze tuin is gesitueerd op het plateau van Herve en beslaat ruim een hectare. Ooit was hier een oude perengaard, maar deze moest plaatsmaken voor een sfeervolle tuin, waarin veel bijzondere heesters en bomen en plaatsje hebben gevonden. Hier kwam geen tuinarchitect aan te pas maar werd de beschikbare ruime door de eigenaar zelf ingedeeld. Cornus kousa en floriida, talloze hortensia’s. esdoorns, Azalea’s, rozen Viburnums zijn hier zo te vinden. En vergeet ook de Rhododendrons niet, die een aparte plek in de tuin hebben gekregen.

Rotstuin Ber Slangen

Deze tuin is al decennia een begrip in Limburg. Hier is eigenhandig een compleet berglandschap gecreëerd, waarin ontelbare rotsplanten onderdak hebben gevonden. De maker van dit geheel leeft nietmeer, maar dankzij de inzet van talloze vrijwilligers is de tuin nog steeds bewaard gebleven. Zo, simpel achter een huis maak je kennis met de wondere wereld van al die rotsplanten, die het hier nog steeds naar hun zin blijken te hebben!

De Heerenhof

En natuurlijk gaat u ook nog op bezoek, bij de tuin van Jo Willems, de man die u zo bedreven langs de Limburgse tuinen heeft geleid. De breedte van de tuin stelt niet veel voor, zeker niet als je die vergelijkt met de lengte, die welhaast oneindig lijkt. De verrassende onderverdeling in tuinkamers is elke keer weer verrassend hier spelen vaste planten en rozen de hoofdrol. Daarnaast bevindt zich ook nog eens een merne tuin, waarin vormen belangrijker zijn dan de oneindig lange pijpenla.

Tuinprogramma van de tuinreis naar Limburg en Luik

1e dag: Kasteel Arcen, Stichting Vergeten Groente, Hoeve Schettereind Roosteren.
2e dag: Tuin Claessen van Dijck, Japanse Tuin Hasselt, De Romantische tuin van Dina Deferme.
3e dag: Jardin Helena Wochen, Tuin van Nicole en Jean Michel Wileur, Evelyne en Stéphane Uhoda.
4e dag: Rotstuin Bér Slangen, Tuin de Heerenhof, Tuin De Goede Gaard.

Wijzigingen voorbehouden

Inbegrepen bij de tuinreis naar Limburg en Luik

Inbegrepen:

Niet inbegrepen:

  • Entrees geschat op € 110,-.
  • Lunches geschat op € 15,- per dag.
  • Kosten van verzekeringen en persoonlijke uitgaven.

Opstapplaatsen van de tuinreis naar Limburg en Luik

08:00 uur Amersfoort
08:45 uur Utrecht Lunetten
10:00 uur Arnhem Station

Bekijk meer informatie over de opstapplaatsen

Waarom Garden Tours?

  • Dé tuinreisspecialist
  • Exclusieve privétuinen
  • Deskundige reisleiding
  • Kleine groepen
  • Luxe vervoer en hotels
  • SGR en het Calamiteitenfonds

Bel onze tuinreisspecialisten


We mogen weer op tuinreis!Download hier onze flyer
Scroll naar top