Tuinreis naar Limburg en Luik

Rond de drie Limburgse steden Maastricht, Hasselt en Luik bevindt zich menige fraaie tuin. Dit inspireerde Limburger Jo Willems tot een zoektocht naar de mooiste tuinen die zich daar bevinden. Resultaat is een afwisselende reeks, variërend van kasteel tot kwekerij. Natuurlijk ontbreken ook privé tuinen niet, de één nog mooier dan de ander! Jo Willems zal als reisleider optreden en u deelgenoot maken van menig tuingeheim…

Waarom de tuinreis naar Limburg en Luik ?

 • Deskundige reisleiding
 • Gemiddelde groepsgrootte van 25 personen
 • Luxe vervoer en hotels
 • SGR en het Calamiteitenfonds
ReisprogrammaTuinenHotelInbegrepenOpstapplaatsenVeel gestelde vragenFoto's

Reisprogramma

Programma onder voorbehoud van eventuele wijzigingen

 • 1e dag: Kasteel Arcen, Stichting Vergeten Groente, Hoeve Schettereind Roosteren.
 • 2e dag: Tuin Claessen van Dijck, Japanse Tuin Hasselt, De Romantische tuin van Dina Deferme.
 • 3e dag: Jardin d’Helena, Tuin van Nicole en Jean Michel Wileur, Groene route in Maastricht
 • 4e dag: Rotstuin Bér Slangen, Tuin de Heerenhof, Tuin De Goede Gaard.

Tuinen van de tuinreis naar Limburg en Luik

Kasteel Arcen

De tuin van dit kasteel is door de provinciale overheid op fraaie wijze opnieuw ingericht. Er zijn borders, een bamboecollectie, een rozentuin, een oriëntaalse tuin en nog veel meer. In de omvangrijke kas een koi vijver en zowel kuipplanten als tropische planten en dat alles in uitstekende conditie.

Hoeve Schettereind in Roosteren

Deze tuin bevindt op het smalste stukje van Nederland, wordt wel door de eigenaren verteld. Het is een gegeven dat dit stukje Zuid-Limburg inderdaad is ingeklemd tussen twee buurlanden. Ruim 6500 vierkante meter is op een romantische manier ingeplant, met borders, bloemencombinaties en waar mogelijk verfraaid met ornamenten. Dit alles bevindt zich rondom een oude boerenhoeve, die na een verbouwing dienst doet als woonboerderij.

De tuin van de heer en mevrouw Claessen van Dijck

De eigenaren van deze tuin blijken beiden tuinarchitect te zijn. Zij lieten zich bij de realisatie van hun eigen tuin inspireren door de fraaie vergezichten die ze vanaf hun terrein over de landelijke omgeving hadden. Er is gekozen voor een verdeling in verschillende tuinkamers, ieder met een eigen sfeer. De combinatie van strakke hagen met een invulling van een losse beplanting is hier uitermate geslaagd.

Japanse Tuin Hasselt

Waarschijnlijk is dit één van de mooiste Japanse tuinen buiten de landsgrenzen van dit fascinerende land. En ook één van de grootste! Waterpartijen, een heus theehuis, Japanse esdoorns en een collectie bamboes: al die ingrediënten die een Japanse tuin zo onweerstaanbaar maken, zijn hier te vinden!

De tuin van Dina Deferme

Als er één tuin zich mag beroepen een romantische uitstraling te bezitten, dan is het wel de tuin van mevr. Deferme, sinds jaar en dag een begrip. Fraaie plantencombinaties zijn rondom het huis te vinden, om verderop een meer landelijke uitstraling te krijgen. Leibomen zorgen ervoor dat zitjes een besloten karakter krijgen. Alles is zorgvuldig gepland, dankzij de jarenlange kennis en ervaring is dit een tuin geworden waar je niet omheen kunt!

Jardin d’Helena

Een kasteeltuin in de directe omgeving inspireerde de eigenaresse van deze romantische tuin. Bedden en perken met vaste planten – Phlox lijkt een favoriet – en rozen, maar ook clematis behoort tot de favorieten. Er zijn ook tuinkamers gecreëerd, voorzien van een bijzondere sfeer. Oude bomen en een fraaie pergola dragen bij tot de bijzondere sfeer, die bijna tastbaar in de ze tuin aanwezig is.

De tuin van de heer en mevrouw Willeur in Luik

Dit is een stadstuin met verschillende terrassen op verschillende niveaus. In de tuin staan veel mediterrane planten, die het dankzij de beschutte ligging verrassend goed doen. Vijgen, cactussen, abrikozen en druiven groeien hier net zo gemakkelijk als in Zuid-Frankrijk. Het herenhuis werd in de 18e eeuw gebouwd dat wordt gespiegeld in de aanwezigheid van verscheidene eerbiedwaardige bomen, die de honderd jaar ruimschoots zijn gepasseerd.

De tuin van Evelyn en Stephane Uhoda

Deze tuin beslaat maar een 150 vierkante meter. Toch bewijzen de eigenaren dat ze niet meer nodig hebben om een sfeervolle tuin te realiseren, die dankzij het decor van historische gebouwen absoluut zowel een klassieke als romantische sfeer uitademt. Een fraai terras inclusief een fontein en siersmeedwerk in de vorm van een gietijzeren serre maken het geheel af.

Jardin Baron Emmanuel del Marmol

Deze tuin is gesitueerd op het plateau van Herve en beslaat ruim een hectare. Ooit was hier een oude perengaard, maar deze moest plaatsmaken voor een sfeervolle tuin, waarin veel bijzondere heesters en bomen en plaatsje hebben gevonden. Hier kwam geen tuinarchitect aan te pas maar werd de beschikbare ruime door de eigenaar zelf ingedeeld. Cornus kousa en floriida, talloze hortensia’s. esdoorns, Azalea’s, rozen Viburnums zijn hier te vinden. En vergeet ook de Rhododendrons niet, die een aparte plek in de tuin hebben gekregen.

Rotstuin Ber Slangen

Deze tuin is al decennia een begrip in Limburg. Hier is eigenhandig een compleet berglandschap gecreëerd, waarin ontelbare rotsplanten onderdak hebben gevonden. De maker van dit geheel leeft nietmeer, maar dankzij de inzet van talloze vrijwilligers is de tuin nog steeds bewaard gebleven. Zo, simpel achter een huis maak je kennis met de wondere wereld van al die rotsplanten, die het hier nog steeds naar hun zin blijken te hebben!

De Heerenhof

En natuurlijk gaat u ook nog op bezoek, bij de tuin van Jo Willems, de man die u zo bedreven langs de Limburgse tuinen heeft geleid. De breedte van de tuin stelt niet veel voor, zeker niet als je die vergelijkt met de lengte, die welhaast oneindig lijkt. De verrassende onderverdeling in tuinkamers is elke keer weer verrassend hier spelen vaste planten en rozen de hoofdrol. Daarnaast bevindt zich ook nog eens een merne tuin, waarin vormen belangrijker zijn dan de oneindig lange pijpenla.

Inbegrepen

Inbegrepen:

 • Vervoer per luxe touringcar, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleid door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Drie nachten verblijf in het 4**** Crowne Plaza in Maastricht op basis van halfpension.
 • Programmaboekje met tuinbeschrijvingen.

Niet inbegrepen:

 • Entrees geschat op € 105,-
 • Lunches geschat op  € 15,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en persoonlijke uitgaven.

Opstapplaatsen

08:00 uur Amersfoort
08:45 uur Utrecht Lunetten
10:00 uur Arnhem Station

Bekijk meer informatie over de opstapplaatsen

Veel gestelde vragen

Garden Tours bestaat inmiddels al weer heel wat jaren. In al die jaren hebben we veel klanten mogen verwelkomen en naar allerlei uiteenlopende bestemmingen mogen brengen. Veel reizigers keren elk jaar weer terug en zijn trouwe klanten geworden. Toch hoeven allerlei zaken, die voor ons duidelijk zijn, dat niet voor onze klanten te zijn. We maken daarom van deze mogelijkheid gebruik om een aantal zaken toe te lichten.

Wanneer gaat een reis door?

Onze reizen worden op een minimum aantal deelnemers gecalculeerd. Zien wij dat het aantal behaald is of vinden wij dat een reis goede kans van slagen heeft? Dan sturen wij u een e-mail met dit goede nieuws en verzoeken wij u om het restantbedrag, vermeld op de factuur, aan ons te voldoen. Mochten wij besluiten dat een reis niet door kan gaan vanwege te weinig aanmeldingen, dan zullen wij u proberen tijdig te informeren en dan zal de aanbetaling aan u worden terugbetaald.

Waarom kan de overtocht voor de reis afwijken dan gepubliceerd in de brochure?

Dit kan wel eens verwarring veroorzaken. Het afgelopen jaar kon het voorkomen, dat u geboekt had op een reis waarbij de overtocht naar Engeland via de Eurotunnel werd aangeboden, maar later via een veerboot werd uitgevoerd. Het bleek soms, dat het niet mogelijk was om gebruik te maken van de Eurotunnel. De reden? Bij het publiceren van ons reisprogramma is het nog niet mogelijk om overtochten te reserveren voor de maanden na april. Als het reserveringssysteem dan geopend wordt doen wij ons uiterste best om de gewenste overtochten vast te leggen, maar soms is dit vanwege de grote internationale vraag niet mogelijk. Daar kunnen we niets aan doen. We staan maanden op de wachtlijst, maar uiteindelijk blijkt dat het niet goed gaat komen. Wij kiezen dan tijdig om een andere overtocht vast te leggen, zodat u in ieder geval verzekerd bent van een overtocht naar het Verenigd Koninkrijk.

Wat is het verschil tussen een ‘double’ en een ‘twin’ room?

In een double room bevindt zich één groot 2-persoonsbed. Een twin room heeft twee bedden (meestal twee 1-persoonsbedden). Er zijn over het algemeen minder twinrooms beschikbaar in hotels in Groot-Brittannië en Frankrijk en daarom kan het voorkomen dat echtparen die een twinroom wensen toch aangewezen zijn op het gebruik van een groot 2-persoonsbed.

Wat is een comfort class hut?

Comfort Class hutten zijn hutten met twee aparte benedenbedden in plaats van een stapelbed.

Welke tuinen worden tijdens de reis bezocht?

Op de website maken we een opsomming van tuinen, die tijdens uw reis bezocht gaan worden. De website gaat eind oktober online, de tuinbezoeken vinden dikwijls op zijn vroegst meerdere maanden later plaats. In die tussentijd kan er nog van alles gebeuren en dat geldt zeker voor de privétuinen. Daarom is het soms nodig, om een enkel tuinbezoek aan te passen.

Kan ik ook als alleenreizende op tuinreis?

Iedereen is welkom op de tuinreizen van Garden Tours. Tijdens het boekingsproces heeft u de mogelijkheid om aan te geven dat u een kamer voor alleengebruik wilt. Er zijn altijd een aantal kamers voor alleengebruik beschikbaar, maar op sommige reizen kunnen deze beperkt beschikbaar zijn vanwege de restricties van hotels. De toeslagen die wij doorberekenen worden door de hotels vastgesteld en Garden Tours verdient hier niets aan. Waar mogelijk probeert Garden Tours voor diegenen die alleen reizen een 2-persoonskamer voor alleen gebruik te reserveren. Wilt u een kamer delen? Dat is uiteraard mogelijk, maar dan dient u zelf een kamergenoot aan te dragen.

Kan ik met een rolstoel of rollator reizen?

Het maken van een tuinreis vraagt om een zekere mobiliteit. Tuinen kunnen heel verschillend zijn. Van zeer grote tuinen waarbij veel gewandeld moet worden, tot kleine tuinen met trappen en ongelijke ondergronden. De tuinen die wij bezoeken zijn niet altijd rollator- of rolstoelvriendelijk. Dient u frequent gebruik te moeten maken van een rolstoel, dan achten wij de aanwezigheid van een persoonlijk begeleider noodzakelijk.

De icoontjes bij de reizen geven onder andere de intensiviteit van een reis aan. Wij raden u aan bij het maken van uw beslissing hiermee rekening te houden. Mocht u met betrekking tot de zwaarte van een reis vragen hebben, dan kunt u altijd een van onze enthousiaste medewerkers vragen om advies.

Wat is de SGR

De SGR staat voor Stichting Garantiefonds Reisgelden. Garden Tours is aangesloten onder nr. 2284, dus dat betekent dat de door u betaalde reissom altijd gegarandeerd is en wordt terugbetaald, in het onwaarschijnlijke geval dat wij niet aan onze verplichtingen kunnen voldoen.

Wat is het Calamiteitenfonds?

Het zal u maar gebeuren: u bent zorgeloos op vakantie gegaan en tijdens uw reis doet zich op uw bestemming een natuurramp voor. Of er breken ernstige onlusten uit. Het kan zijn dat daardoor uw reisprogramma moet worden aangepast. Of dat u naar een ander hotel moet worden gebracht. Soms moet een reis zelfs worden afgebroken en moet u eerder terug naar huis. Dat kost natuurlijk geld. Maar wie betaalt dat? Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat de reis moet worden aangepast. Als de reis moet worden afgebroken dan geeft het fonds een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Wanneer krijg ik mijn ticket voor een vliegreis?

Op de luchthaven staat de reisleider of een medewerker van Garden Tours op de afgesproken tijd en plaats klaar voor de vlucht. Tegenwoordig worden geen papieren tickets meer uitgegeven door luchtvaartmaatschappijen en is het niet mogelijk om u vooraf in te checken voor een vlucht. Het inchecken is op basis van uw geldig paspoort of ID-kaart. Daarom staat er altijd iemand vanuit Garden Tours voor u klaar om u te helpen bij de incheck en zodoende te zorgen dat u met een gerust gevoel aan de reis kunt beginnen. Aan de balie of bij de incheckzuil krijgt u dan uw boardingpass waarmee u zich op de aangegeven tijd dient te melden bij de gate.

Wat wordt bedoeld met reizen in kleine groepen?

Onze reizen gaan gemiddeld met ongeveer 25 mensen op pad. Dit kan betekenen dat u met 20 mensen in het vliegtuig zit, of dat u met circa 30 mensen met de bus op weg gaat. Wij streven ernaar om niet met (te) volle bussen te reizen, om u optimaal te laten genieten van zowel de reis als de tuinen.

Wanneer krijg ik de reispapieren?

Een precieze dagindeling ontvangt u minstens 8 dagen voor vertrek samen met een deelnemerslijst. We streven ernaar, deze informatie eerder naar u toe te sturen.

Waarom werkt Garden Tours met aanbetalingen?

Garden Tours gaat met de tijd mee en daarom zijn wegens veranderingen in de markt de annuleringsvoorwaarden aangepast. Hierdoor is het noodzakelijk om ook met aanbetalingen te gaan werken

Kan ik ook pinnen tijdens de reis?

Onze reizen zijn vaak relatief kort van duur, waarbij wij u toch zoveel mogelijk mooie tuinen en culturele hoogtepunten willen laten zien.

Het is daarom zeer lastig om een pinstop in te lasten tijdens de reis.

Wij zijn ons terdege bewust dat het voor u lastig kan zijn om vooraf vreemde valuta aan te schaffen aangezien banken veelal met deze service zijn gestopt. Helaas mag Garden Tours als rechtspersoon niet betrokken worden in aan- en verkoop van vreemde valuta, dit wordt door de overheid niet toegestaan.

Wij zijn dan ook zeer blij met de service die de GWK/Travelex aanbieden om vooraf vreemde valuta te bestellen en op een gewenst moment bij een GWK kantoor bij u in de buurt op te halen.

Wissel hier uw Ponden of andere vreemde valuta

Tot wanneer kan ik mijn opstapplaats wijzigen?

U kunt uw opstapplaats wijzigen tot uiterlijk 2 weken voor vertrek van uw reis.

Hoe gaat Garden Tours met de entreeprijzen om?

Op het moment van publiceren van ons reisprogramma zijn een groot deel van de tuineigenaren (nog) niet bereikbaar. Het is daarom lastig om de juiste tarieven op te nemen in de reissom.

Een andere reden om de entreeprijzen niet inclusief te nemen is het feit dat de koers van vreemde valuta flink kan fluctueren. Hiervoor zouden wij dan de reissom extra moeten verhogen of u eventueel nabelasten. Het is dan ook in uw voordeel dat wij geen entreeprijzen in de reissom opnemen.

Wij geven daarom in de brochure en op onze website entreeprijzen ter indicatie op basis van het voorgaande jaar. Het kan voorkomen tijdens uw reis dat de tarieven die u ter plaatse ziet afwijken van het bedrag wat is opgenomen in de totale entreetarieven die door de reisleider zijn opgehaald. Dit heeft vaak te maken met rondleidingen die inclusief zijn, speciale groepstarieven en/of koffie en thee dat soms is inbegrepen.

Hoe laat moet ik bij mijn opstapplaats aanwezig zijn?

Op de reispapieren die u van ons ontvangt staat vermeld hoe laat we vertrekken vanaf de opstapplaatsen. We verzoeken u vriendelijk om een kwartier voor dit tijdstip aanwezig te zijn.

Hoe laat komen we na de terugreis aan in Nederland?

De verwachte aankomsttijd op de laatste reisdag is onder voorbehoud:
17:15 uur Lokeren
18:45 uur Breda
20:00 uur Utrecht
20:45 uur Amersfoort

Dit zijn indicaties en de aankomsttijden zijn sterk afhankelijk van de overtocht en de drukte op de weg.

Mag er gerookt worden in de touringcar of in het hotel?

Het is wettelijk verboden om te roken in de touringcar. Veel hotels hebben een steeds strenger beleid ten opzichte van roken en daarom zijn vrijwel alle kamers niet-roken kamers. Op sommige bestemmingen kan het zelfs verboden zijn om in de tuinen te roken, bijvoorbeeld in Costa Rica.

Waarom is er extra reisleiding aanwezig op verre reizen?

We krijgen hier tijdens na afloop van een meer exotische reis wel eens vragen over: wat doet die extra reisleiding op een verre reis eigenlijk, als er ook al een plaatselijke gids actief is? Vanaf Madeira en verder maken we gebruik van plaatselijke gidsen, die altijd meer weten van hun bestemming dan onze reisleiding. Het gaat dan niet over beplanting, maar over allerlei bijzonderheden over het land zelf en die willen we u niet onthouden. Die gidsen gaan echter ’s avonds vaak weer naar huis en laten dan de groep achter. Wij vinden, dat er altijd reisleiding bij een groep aanwezig moet zijn. Gebeurt er immers bij afwezigheid van een plaatselijke gids iets, dan staat de gast er alleen voor. Dat willen we niet, vandaar!

Waarom moet ik de verplichte deelnemersbijdrage SGR betalen?

Meer dan 20 jaar heeft de reiziger gebruik kunnen maken van gratis garantie op zijn vakantie. Het garantiefonds SGR had in de vele jaren daarvoor namelijk voldoende vermogen opgebouwd om de risico’s voor de consument te dekken bij een faillissement van een aangesloten reisonderneming. Maar corona gooit ook hier roet in het eten, waardoor de reiziger een klein steentje moet gaan bijdragen om ‘garantie op je geboekte vakantie’ mogelijk te houden. Voor een uitgebreidere uitleg, kunt u het filmpje bekijken:

Waarom Garden Tours?

 • Dé tuinreisspecialist
 • Exclusieve privétuinen
 • Deskundige reisleiding
 • Gemiddelde groepsgrootte van 25 personen
 • Luxe vervoer en hotels
 • SGR en het Calamiteitenfonds

Bel onze tuinreisspecialisten


Tuinreizigers bekijken ook

Tuinreis naar de Achterhoek
Beschikbaar
€ 460,-
4 dagen
Juni, September
Nederland
Tuinreis naar Berkshire & Oxfordshire
Beschikbaar
€ 475,-
4 dagen
Juni, Augustus
Engeland
Kent & Sussex
Gegarandeerde vertrekdata
€ 485,-
4 dagen
Mei, Juni, Juli, Augustus, September
Engeland
Tuinreis naar Vlaanderen
Beschikbaar
€ 495,-
4 dagen
Juni, Juli
België
Blijf op de hoogte van het laatste Garden Tours nieuws!
+
Scroll naar top