Libelle Tuinreis Kent & Sussex

4-daagse Libelle tuinreis Kent & Sussex per touringcar

Een droomreis naar de mooiste Engelse tuinen met Libelle en Garden Tours

Ga mee met de vierdaagse Libelle Tuinreis naar Kent & Sussex! De Engelse tuinen zijn in juli, augustus en september op hun allermooist. Doe inspiratie op in knusse privé- maar ook in beroemde tuinen zoals Sissinghurst Castle Gardens. Onderweg naar de tuinen kun je genieten van het prachtig, glooiende Engelse landschap. Een heerlijke reis voor de beginnende en voor de doorgewinterde tuinier.

Vanaf de diverse opstapplaatsen reizen we naar Calais voor een overtocht van anderhalf uur, met gelegenheid om te lunchen, naar Dover. Dan bezoeken we Godinton House & Gardens, waarna we naar het hotel rijden. Op dag 2 bezoeken we Merriments Gardens; hierna is er gelegenheid om te lunchen in een echte Engelse pub in het historische dorpje Rye, waarna we doorrijden naar Great Dixter. Op dag 3 rijden we naar Sissinghurst Castle Garden en daarna naar het charmante stadje Tenterden, waar we gaan lunchen en leuke winkeltjes bezoeken; na de middag bezoeken we Goodnestone Park. Op dag 4 starten we in Timbers, een privétuin, waarna we voor de terugreis weer naar Dover gaan. Aan boord is wederom gelegenheid om te lunchen. Vanaf Calais rijden we langs alle opstapplaatsen.

ProgrammaHotelTuinprogrammaPrijzenInbegrepenOpstapplaatsen

Programma

Dag 1

Godinton House & Gardens
Een prachtig landgoed met een intieme sfeer. Door de verschillende ‘tuinkamers’ doet het niet groot en weids aan, de sfeer is er zelfs wat eigentijds. Grote kans dat je hier ideeën opdoet die je naar je eigen tuin kunt vertalen. Ook de moestuintuinier komt hier aan z’n trekken. Veel groenten staan in verhoogde bedden die niet eens zo veel plek innemen. Houd je van bomen? Let dan eens op de esdoorns met roze blad (Acer pseudoplatanus ‘Brilliantissimum’) die voor het schitterende huis staan dat bij het landgoed hoort. Zijn riddersporen je lievelingsbloemen, dan kun je hier je hart ophalen, want ze staan er volop. Ook de ommuurde Italiaanse en de rozentuin zijn de moeite waard. Al met al een heerlijke tuin om de reis mee te starten.

Dag 2

Merriments Gardens
In veel tuinen ligt de nadruk op vaste planten, maar in deze tuin zijn ook onverwachte combinaties met eenen tweejarigen planten gemaakt. Voor liefhebbers van siergrassen valt er eveneens veel te genieten. De tuin oogt natuurlijk en past perfect in de trend van het huidige tuinieren. Lopend over de informele graspaden geniet je van de mooiste bloeiende borders. Wil je een bijzondere herinnering aan deze tuin mee naar huis nemen? Breng dan een bezoekje aan het grote tuincentrum van Merriments, waar veel bijzondere planten te vinden zijn.

Great Dixter
Dit wordt terecht ‘de mooiste tuin van de wereld’ genoemd. In de zomer, als de dahlia’s en borders in volle bloei staan, krijg je een goeie indruk van tuinieren op het hoogste niveau. Bijzonder zijn de subtropische planten die je zelden zo mooi en zo natuurlijk tegenkomt als hier. Een bezoek aan Great Dixter kan ervoor zorgen dat je anders over tuinieren gaat denken en in je eigen tuin meer gaat durven. Uniek is de ‘long border’ naar ontwerp van Christopher Lloyd. In deze border zie je dat je prima verschillende soorten beplanting zoals bollen, heesters en bomen met elkaar kunt mixen. Voor de liefhebbers is er gelegenheid om het bijbehorende huis uit de 14e eeuw te bezoeken. Het is een belevenis om te zien hoe Christopher Lloyd, bekend om zijn vele publicaties over tuinieren, heeft gewoond.

Dag 3

Sissinghurst Castle Garden
Sissinghurst Castle Garden staat op de lijst met tuinen die elke tuinier gezien moet hebben. Vita Sackville-West en haar echtgenoot ontwierpen de tuinen in de jaren dertig van de vorige eeuw en de tijdloze aanleg is nog steeds adembenemend. De gebouwen op het landgoed werden door de eigenaars gerestaureerd; de toren, met daarin de werkkamer en bibliotheek van Vita, kun je bezoeken. De tuin heeft ‘kamers’ met een romantisch tintje, maar er zijn ook gedeelten die stoer en heel natuurlijk overkomen. Wereldberoemd is de witte tuin, nog steeds een fenomeen, die veel tuineigenaren heeft geïnspireerd om ook een border in één tint aan te leggen. Maar er is nog veel meer, zoals een oranjegele border in de cottagetuin, een rozentuin en borders met vaste planten. Loop vooral ook over de gemaaide graspaden, waarlangs wilde bloemen en grassen hun gang mogen gaan.

Goodnestone Park
Het eeuwenoude landgoed Goodnestone Park heeft heerlijke tuinen om in te dwalen en te genieten van de mooiste vergezichten. Hier liggen de voetsporen van de beroemde Engelse schrijfster Jane Austen, want als familielid van de eigenaars kwam ze graag Goodnestone Park bezoeken.

dag 4

Timbers
We starten de dag met een bezoekje aan Timbers, een fraaie privétuin aan de rand van het dorp. In de tuin vind je plantenborders met verrassende combinaties. Het golvende landschap waarbij de tuin naadloos overgaat in wilde bloemenweiden is indrukwekkend. Leuk extraatje: de tuineigenaar is aanwezig en graag bereid om op al je vragen antwoord te geven.

Hotel

3 overnachtingen incl. ontbijt en diner in het comfortabele viersterren Tudor Park Hotel in Maidstone. De kamers hebben een eigen badkamer, toilet en tv en er is een fitnessruimte en zwembad.

Tuinprogramma

 • 1e dag: Godington House & Gardens
 • 2e dag: Merriments Gardens, Great Dixter
 • 3e dag: Sissinghurst Castle Garden, Goodnestone Park
 • 4e dag: Timbers

Vertrekdata en prijzen per persoon

In 2-persoonskamer
10 juli € 535,-
17 juli € 535,-
7 augustus € 535,-
17 september € 535,-
Toeslag 1-persoonskamer € 105,-

Inbegrepen

 • Vervoer per luxe touringcar met airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleiding gedurende de reis door de ervaren reisleider en tuinboekenschrijfster Hanneke van Dijk.
 • P&O Ferries Calais-Dover v.v.
 • 3 overnachtingen incl. ontbijt en diner in het comfortabele viersterren Tudor Park Hotel in Maidstone. De kamers hebben een eigen badkamer, toilet en tv en er is een fitnessruimte en zwembad.
 • Programmaboekjes bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Kosten van de entrees voor de tuinen geschat op een totaal van € 70,-.
 • Kosten overige lunches, koffie/ thee.
 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 • Kosten van eventuele verzekeringen.

Opstapplaatsen

 • 08:00: Amersfoort
 • 08:45: Utrecht Lunetten
 • 10:00: Breda Prinsenbeek
 • 11:30: Gent
Unfortunately, no places are available on this tour at the moment