Libelle Tuinreis Cotswolds

6-daagse tuinreis Cotswolds per touringcar

Ruik de rozen: betoverende reis Cotswolds met Libelle en Garden Tours

Glooiende heuvels met grazende schapen en gestapelde muurtjes, verstilde dorpjes en schilderachtige tuinen vol geurende rozen. Op deze droomplek midden in Engeland lijkt de tijd stil te staan tijdens een Libelle tuinreis.

Tekst: Loes Langendijk

De Cotswolds in centraal Engeland is een groene, heuvelachtige streek met een rijke historie. Eeuwen geleden was de wol van de ontelbare schapen in dit gebied, de langharige Cotswolds Lions, goud waard. De wol werd naar Vlaanderen geëxporteerd, waar er kleding van werd gemaakt. Door de opkomst van katoen nam de vraag naar wol, en daarmee de welstand van de boeren, af. Nadelig voor de economie, maar het gevolg is dat in deze schilderachtige streek de tijd min of meer stil is blijven staan. De dorpjes hebben een hoog Midsomer Murders-gehalte. Authentieke stadjes en dorpjes zoals Tetbury, Stow on the World, Bourton on the Water en The Slaughters zijn plezierige locaties voor een pauze. Ideaal om er tuinen te bekijken, een Engelse pub te bezoeken of te genieten van een uitgebreide Engelse tea.

Uitbundige bloeiers

In juni hangt in alle tuinen het heerlijke parfum van Engelse rozen. In de tuin Moor Wood is de Nationale Collectie van klimrozen te vinden, ook wel ramblers genoemd. Deze rozen hebben een enorme groeikracht en bloeien meer dan uitbundig. In Broughton Castle en Broughton Grange zijn tegen de achtergrond van typische honingkleurige Cotswold-stenen de mooiste borders te bewonderen. Heel bijzonder is de afwisseling van in vorm gesnoeide heesters met de uitbundig bloeiende vaste planten en rozen. Ook Hidcote Manor is zeker de moeite waard. Alle ‘tuinkamers’ hebben een eigen kleurenschema, en het uitzicht op het omringende landschap is onvergetelijk. Op loopafstand ligt Kiftsgate Court met tuinen op verschillende terrassen. Het contrast met het nieuw ingerichte deel van de tuin, waar vroeger de tennisbaan was, is bijzonder. De roos die zijn naam aan deze tuin heeft te danken, Rosa filipes ‘Kiftsgate’, is in juni op zijn mooist en kan in deze tuin wel tien meter hoog worden. Ook Pettifers is een tuin die vanwege zijn schoonheid wordt bewonderd. De eigenaars zijn zelf aanwezig om er van alles over te vertellen, en in deze tuin wordt een Engelse tea geserveerd. Een perfecte voorbereiding op een bezoek aan stadjes als Broadway, Stow on the World en Chipping Campden.

ProgrammaHotelTuinprogrammaPrijzenInbegrepenOpstapplaatsen

Programma

Dag 1

Vertrek per touringcar vanaf Amersfoort, Utrecht Lunetten of Breda Prinsenbeek naar Calais voor de oversteek met P&O Ferries naar Dover. Daar brengen we meteen een bezoek aan de Tuin van Godinton House. Daarna naar het hotel voor diner en overnachting.

Dag 2

Na het ontbijt wordt de reis vervolgd naar de Cotswolds met een bezoek aan Pettifers, Broadway en Bourton House. Eind van de dag aankomst in een hotel.

Dag 3, 4 en 5

Verblijf in hetzelfde hotel met uitstapjes naar verschillende tuinen, gezellige stadjes en idyllische dorpen. Eind van dag 5 vertrek naar laatste hotel in Surrey.

Dag 6

Bezoek aan West Court Lodge en Churchfield Garden. Terug naar Nederland.

Hotel

U verblijft uitsluitend in viersterrenhotels. Bij vertrek op 22 juni in Mercure Bowden Hall Hotel in Gloucester, bij vertrek op 29 juni in Cheltenham Park Hotel in Cheltenham. Op heen- en terugweg wordt overnacht in een hotel in Kent of Sussex. De kamers zijn voorzien van o.a. een eigen badkamer, tv en wifi. Verblijf inclusief dagelijks een uitgebreid ontbijtbuffet en een driegangendiner in het restaurant.

Tuinprogramma

 • 1e dag: Godinton House & Gardens
 • 2e dag: Pettifers, Broadway en Bourton House
 • 3e, 4e en 5e dag: Uitstapjes naar verschillende tuinen, gezellige stadjes en idyllische dorpen
 • 6e dag: West Court Lodge en Churchfield Garden.

Vertrekdata en prijzen per persoon

In 2-persoonskamer
22 juni € 685,-
29 juni € 685,-
Toeslag 1-persoonskamer € 175,-

Inbegrepen

 • Reisbegeleiding gedurende de gehele tuinreis.
 • Vervoer per luxe touringcar met airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • P&O Ferries Calais-Dover v.v.
 • 5 overnachtingen incl. ontbijt en diner in de genoemde viersterrenhotels.
 • Programmaboekjes bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entreegelden tuinen, in totaal ca. € 200,-.
 • Lunches à ca. € 17,- per lunch per persoon.
 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 • Kosten van eventuele verzekeringen.

Opstapplaatsen

 • 08:00: Amersfoort
 • 08:45: Utrecht Lunetten
 • 10:00: Breda Prinsenbeek
 • 11:30: Gent
Unfortunately, no places are available on this tour at the moment