Tijdens een tuinreis naar het Lake District bezoeken de mooiste tuinen van deze streek, gesitueerd in Cumbria, een noordelijk district in Engeland. Het gebied staat sinds jaar en dag bekend vanwege het fabelachtig mooie landschap. Zoals de naam al aangeeft, worden hier talloze meren omringd door heuvels, die af en toe de vorm van bergen aannemen. Het resultaat is een landschap, dat zich met geen ander in Engeland laat vergelijken.

Engelse tuinen bekijken in het Lake District met Garden Tours

De tuinen profiteren mee van de situering van het Lake District. Niet alleen is de ligging dikwijls uitermate fraai, ook zorgt de beschutting ervoor dat het mogelijk is om hier planten met succes te houden, die elders nauwelijks zouden kunnen groeien.

Bezoek de mooiste tuinen van het Lake District en treedt in de voetsporen van Beatrix Potter

Een tuinreis naar het Lake District, het grootste Nationale Park van Engeland met de hoogste berg, het diepste meer en… Beatrix Potter… met Hanneke van Dijk.

Zonder Beatrix Potter zou het Lake District niet meer zijn zoals het nu is. Zij maakte zich rond 1900 zorgen om dit prachtige landschap waar projectontwikkelaars maar al te graag huizen en fabrieken wilden bouwen. Beatrix Potter was 36 jaar toen haar eerste boekje verscheen in een tijd dat het ondenkbaar was dat ongehuwde dames uit welgestelde families werkten en in hun eigen onderhoud voorzagen. De kleine boekjes van Pieter Konijn, Poekie Poes en Josefien Kwebbeleend zijn nu nog net zo populair als in haar tijd.

Tijdens een tuinreis naar het Lake District maken we kennis met het leven van Beatrix Potter

Beatrix Potter woonde eerst niet in het Lake District, maar bracht er al haar vakanties door en haalde haar inspiratie uit het mooie landschap. In 1905 had zij genoeg geld verdiend om het boerderijtje Hill Top te kopen. Hier schreef en tekende ze voortaan haar boekjes. Wat weinig mensen weten is dat, toen ze in 1943 stierf, veertien boerderijen, twintig huizen en 1640 hectare grond aan de National Trust naliet. Zij deed meer dan kinderboekjes schrijven en tekenen. Ze ging schapen fokken, raszuivere Herdwicks en won jarenlang alle prijzen die er maar te winnen waren. We komen haar tegen in haar zo geliefde Lake District waar we boottochten maken, in een stoomtreintje rijden, prachtige tuinen bezoeken en genieten van het mooie landschap tijdens deze tuinreis naar het Lake District.

Reisprogramma

1e dag 13 juli IJmuiden-Newcastle DFDS Seaways. 2e dag Dalemain House & Gardens, Keswick en de Cas-tlerigg steencirkel. 3e dag Hill Top, Hawkshead, huis & tuin Brantwood per boot. 4e dag Gresgarth, Levens Hall huis & tuin, Holehird. 5e dag Holker Hall huis & tuin, Bowness on Winder-mere, rit per stoomtrein en tochtje per boot. 6e dag Hutton in the Forest huis & tuin. 7e dag thuiskomst.

Wijzigingen voorbehouden.

Inbegrepen

 • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Overtocht per DFDS Seaways IJmuiden-Newcastle v.v. inclusief maaltijden.
 • Vier nachten verblijf in het North Lakes Hotel & Spa 4**** in Penrith op basis van halfpension.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op £ 115,-.
 • Lunches geschat op £ 10,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Opstapplaatsen

 • 14:15: Amersfoort
 • 15:00: Utrecht Lunetten
 • 16:00: IJmuiden Felison Terminal

Meer informatie over onze opstapplaatsen

Botanisch
Bloemrijk
Cultuur
Zwaarte

Tuinreis naar het Lake District boeken?

De getoonde prijzen op onze website zijn exclusief € 15,- boekingskosten en € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds per boeking. Houd daarnaast rekening met de kosten voor vrije lunches en tuinentrees.

Wees er snel bij! Voor u het weet is Tuinreis naar het Lake District volgeboekt!

Vragen over deze reis?

Bel onze tuinreisspecialisten

Waarom Garden Tours?

 • Dé tuinreisspecialist
 • Deskundige reisleiding
 • Exclusieve privétuinen
 • Kleine groepen
 • Luxe vervoer en hotels
 • Programmaboekje
Nog even genieten van de zon in de mooiste tuinen?Bekijk hier onze nazomerreizen