Tuinreis naar Kreta Kreta Kreta Kreta Kreta Kreta Kreta Kreta Kreta Kreta

Kreta

8-daagse botanische reis per vliegtuig en touringcar

De uitbundige voorjaarsbeplanting van Kreta! Is het eiland in de zomer een paradijs voor zon- en strandaanbidders? Liefhebbers van de natuur komen in het voorjaar aan hun trekken. Nergens bloeien de orchideeën zo uitbundig als op Kreta. En dat niet alleen, want ook talloze andere voorjaarsbloeiers laten dan volop hun kleuren zien.

Tijdens deze reis verblijft u in twee comfortabele hotels. Eén daarvan ligt zelfs pal aan zee. Hier vandaan maken we tochten naar de beste vindplaatsen voor orchideeën. Natuurlijk onder leiding van gedreven experts, die precies weten waar ze welke plant moeten zoeken. Dat geldt bijvoorbeeld voor de tientallen soorten Ophrys, duizelingwekkend mooie orchideeën die hier in groten getale zijn te vinden.

De orchideeën bloeien hier ook nog eens zo talrijk, dat u er soms letterlijk overheen moet stappen! Doordat u tijdens uw reis op twee locaties verblijft, is de kans groot dat u zult genieten van verschillende beplantingen. Ieder met zijn eigen charme.

Deze bijzondere reis wordt door Wiert Nieuman begeleid in samenwerking met Willem Hurkmans. Van Wiert weten velen dat hij een absolute expert is op het gebied van de wilde flora. Willem Hurkmans komt al vele jaren op het eiland en woont er zelfs sinds 2014. Hij weet alles van Kreta, inclusief vindplaatsen van wilde flora.

TuinprogrammaInbegrepenVlucht

Tuinprogramma’s van de tuinreis naar Kreta

Vertrek op 2 april 2021

Dag 1: Vertrek van Schiphol Amsterdam naar Heraklion. Met de bus naar Plakias, onderweg lunchstop. Na aankomst in hotel een korte wandeling door Plakias of een drankje op het terras.
Dag 2: Bezoek hoogvlakte tussen Spili en Gerakari , bekend als Gious Kambos. Dit is een rijk gebied met veel soorten orchideeën en ook grote aantallen Tulipa Doerfleri en Fritillaria messanensis.
Dag 3:Met de bus naar Preveli Beach en dan naar het strand lopen waar we Phoenix Theophrastii en Dracunculus Vulgaris kunnen bewonderen. Bezoek klooster, bezoek oude brug en botaniseren in die omgeving.
Dag 4: Wandeling Kourtalioti-kloof in combinatie met Kotsifou-kloof. In de Kourtalioti kloof zijn vrijwel gegarandeerd vale gieren te zien; soms wel 20.
Dag 5: ’s Ochtends alle bagage inladen en op weg richting Chania met onderweg diverse stops met uitleg over de vegetatietypen Macchia en Phrygana en een stop bij het Georgioupoli-moerasje.
Dag 6: Kastanje- en plataanbossen van West-Kreta, omgeving Plemeniana. Voor een deel is dit oerbos. Botaniseren langs de vele beken.
Dag 7: Omalosvlakte waar we met wat geluk Tulipa bakeri kunnen zien. Andere specialiteiten zijn Cerastium Comatum en diverse rots soorten van Myosotis. Dag 8 : Terugvlucht naar Schiphol.

Wijzigingen voorbehouden 

Vertrek op 23 april 2021

Dag 1: Vertrek van Schiphol Amsterdam naar Chania. Met de bus naar Georgioupoli, onderweg lunchstop. Na aankomst in hotel een korte wandeling door Georgioupoli of een drankje op het terras.
Dag 2: Bezoek hoogvlakte tussen Spili en Gerakari , bekend als Gious Kambos. Dit is een rijk gebied met veel soorten orchideeën en ook grote aantallen Tulipa Doerfleri en Fritillaria Messanensis.
Dag 3: Wandeling Kourtalioti-kloof in combinatie met Kotsifou-kloof. In de Kourtalioti kloof zijn vrijwel gegarandeerd vale gieren te zien; soms wel 20.
Dag 4: Excursie Botanische Tuin van Kreta combineren met Omalos. Onderweg naar Omalos enkele stops, onder meer bij steile wandjes langs de weg waar we kleine planten zoals Cerastium Comatum, diverse Myosotis en Romulea Bulbocodium kunnen vinden.
Dag 5: 1 Kastanje- en plataanbossen van West-Kreta, omgeving Plemeniana. Voor een deel is dit oerbos. Botaniseren langs de vele beken. Te combineren met rotsen langs de weg waar zuur gesteente aan de oppervlakte komt (Kreta bestaat voor 85% uit kalksteen) en waar o.m. Campanula cretica kan worden gevonden.
Dag 6: Rondrit in de omgeving van Episkopi, bezoek aan de Kerk van de 5 maagden waar de grootste plataan van Kreta staat. ‘s Ochtends of de ‘s middags botaniseren nabij Episkopi. Eventueel via de ‘oude weg’ vanaf Vryses naar Kalyves: zicht op de cipresbossen van Kreta en diverse interessante plekken langs de weg. Bezoek aan het voor Kreta bijzondere Georgioupoli-moerasje.
Dag 7: Excursie naar het Rodopou schiereiland. Ravdoucha Beach met een geweldig restaurant en interessante geologie; een vindplaats van fossiele zeesterren; en bloemrijke kleine weiden.
Dag 8 : Vertrek en thuisreis. Of we ’s ochtends nog iets kunnen organiseren hangt van de vertrektijd af.

Wijzigingen voorbehouden 

Inbegrepen bij de tuinreis naar Kreta

Inbegrepen:

Niet inbegrepen:

  • Entrees geschat op € 50,-.
  • Lunches geschat op € 15,- per dag.
  • Kosten van verzekeringen en persoonlijke uitgaven.

Vlucht naar Kreta

2 april AMSTERDAM HERAKLION 16.55 – 21.25 uur HV 6873
9 april HERAKLION AMSTERDAM 22.10 – 01.00 uur HV 6874

23 april AMSTERDAM CHANIA 15.30 – 20.00 uur HV 5887
30 april CHANIA AMSTERDAM 20.45 – 23.35 uur HV 5888

Vluchtgegevens onder voorbehoud

Bekijk meer informatie over vliegreizen met Garden Tours

Waarom Garden Tours?

  • Dé tuinreisspecialist
  • Exclusieve privétuinen
  • Deskundige reisleiding
  • Kleine groepen
  • Luxe vervoer en hotels
  • SGR en het Calamiteitenfonds

Bel onze tuinreisspecialisten


We mogen weer op tuinreis!Download hier onze flyer
Scroll naar top