Tuinreis Kyoto en Osaka: de herfstkleuren van Japan

16-daagse cultuur en tuinreis Kyoto en Osaka per vliegtuig en touringcar

Bezoek de mooiste tuinen van Japan met Garden Tours

Tuinreis Japan: herfstkleuren van Osaka en KyotoDe tuinreis Kyoto en Osaka is formidabel en speelt zich af tussen deze twee grote steden in Japan. Deze reis maakt u vertrouwd met zowel de tuinen als de cultuur van dit fascinerende land. Het tijdstip is zo gekozen dat u volop kunt genieten van de briljante herfstkleuren van Acer palmatum, de bekende Japanse esdoorns. Ook Ginkgo laat echter volop zijn schitterende gouden kleuren zien! Alle typen van de Japanse tuincultuur komen voorbij: van Zentuin tot Mostuin, van Paleistuin tot bamboetuin en natuurlijk de beroemde tempel tuinen van Kyoto. Hanneke van Dijk heeft de nodige ervaring in dit land opgedaan en zal u hier graag alles over vertellen!

Kyoto

Deze stad verdient natuurlijk een aparte vermelding. Dit is één van de weinige plaatsen waar de historische schoonheid zo goed bewaard is gebleven. De ontelbare tempels hier zijn dikwijls voorzien van ronduit schitterende tuinen, de één nog mooier dan de ander. Al eerder was de tuinreis Kyoto en Osaka een groot succes. In november verkleuren hier de bomen in alle denkbare kleuren rood, oranje en geel. Hiervoor zijn de Japanse esdoorns grotendeels verantwoordelijk. Kennen we hier in Nederland talloze cultivars van Acer palmatum, in Japan staan hoofdzakelijk zaailingen van deze sierlijke boom. De verschillen in herfstkleur zijn echter groot!

Voor de tuinreis Kyoto en Osaka vonden wij de mooiste tuinen voor u, de één nog mooier dan de ander! Deze tuinen bevinden zich soms bij kastelen of in parken, maar meestal omringen zij een tempel. Alleen al rondom Kyoto bevinden zich honderden tempels en de meeste zijn van tuinen voorzien. Dat maakt deze omgeving tot een ideale bestemming voor een tuinreis Kyoto en Osaka.

TuinenHotelsTuinprogrammaPrijzenInbegrepenVlucht

Tuinen

Tijdens de tuinreis Kyoto en Osaka wordt er afhankelijk van datum en beschikbaarheid uit de volgende tuinen een keuze gemaakt:

Gingakuji

Centraal ligt het Zilveren Paviljoen, een boeddhistische tempel, omringd tuinen. Deze tempel werd al in de 15e eeuw gebouwd. Onvergetelijk: de weerspiegeling van het paviljoen in het omringende water…

Kyoto Botanical Garden Saihoji

Uitgebreide tuinen met allerlei collecties, zoals bamboes en Japanse esdoorns. Opvallend tijdens een vorig bezoek: een groep Dahlia magnifica, een 5 meter hoge dahlia die vol in bloei stond.

Hakusasonsou

Dit complex behoort niet tot een tempel, maar was ooit de woonplaats van Hashimoto Kansetsu, één van de grootste Japanse schilders. Er zijn fraaie tuinen inclusief theehuizen te bewonderen, met rotsen, water en begroeiing, alles opnieuw vol symboliek.

Ishiyamadera

Deze tempel werd al voor onze jaartelling gebouwd. De naam betekent ‘witte rots’ en inderdaad hebben veel rotsen een sneeuwwitte kleur, te danken aan een mineraal. De combinatie met de helrood verkleurende esdoorns is adembenemend en trekt terecht veel bezoekers!

Todaji

Todaji dateert uit de 8ste eeuw na Christus Dit tempelcomplex behoort tot de belangrijkste van Japan, ook al omdat hier een school voor boeddhistische monniken is ondergebracht. Hier bevindt zich onder meer het grootste houten huis ter wereld waren ook nog eens een enorm bronzen Boeddhabeeld te bewonderen.

Shino Hakkai

In het kleine dorp Oshino met uitzicht op Mount Fuji bevinden zich acht vijvers met bijzondere beplanting en grote vissen. Bezoekers wanen zich bijna in een aquarium! Het water in de vijvers is afkomstig uit de bergen en is kristalhelder.

Kasuga shrine

Deze tempel is onder meer beroemd vanwege de vele bronzen en stenen lantaarns. Ook is de tempel bekend vanwege de vele tamme herten, die hier als heilig worden beschouwd. Deze tempel grenst aan de Man’yo botanische tuin van Nara, tevens een bezoek waard.

Kodaji temple

Hier bevindt zich één van de mooiste Zen Tuinen, met onberispelijk geharkt grind, afgewisseld door rotsen en esdoorns. Er zijn hier echter nog veel meer tuinen te bekijken, onder meer in Tsukiyama stijl, een soort Japanse landschapstuin. Bijzonder: het bezoek vindt ’s avonds plaats, de gehele tuin is dan op sprookjesachtige wijze verlicht.

Heian Shrine and garden

Het gebouw is een kopie van het Heian Paleis en werd aan het eind van de negentiende eeuw om een industriële beurs aan te kleden. De tuinen in Japanse stijl rondom deze tempel beslaan meer dan 17000 vierkante meter en zijn in 20 jaar aangelegd. Het water in de vijver is afkomstig uit het Lake Biwa kanaal.

Nanzenji

Ruime tuinen rondom dit tempelcomplex grenzen aan de beboste bergen rond Kyoto. Nanzenji staat bekend als één van de belangrijkste Zen tempels van Japan.  De vijver van de Nanzenin tempel is beroemd vanwege de prachtige herfstkleuren van de Japanse esdoorns rondom.

Hase Kannon

Dit tempelcomplex is gebouwd tegen een berghelling. Het is onder meer beroemd vanwege een groot houten beeld met elf koppen en stelt Kannon voor, de god die voor verlichting zorgt. Ook worden hier door ouders die een kind hebben verloren houten beeldjes geplaatst, die na een jaar weer plaats moeten maken voor nieuwe.

Tsurugaoka Hachiman

Twee vijvers domineren dit grote tempelcomplex. Deze werden rond 1200 gegraven: in de ene vijver staan sinds mensenheugenis rode lotussen, in de ander witte lotussen, om zo het samengaan van twee families te vieren. Er zijn grote tempels, maar ook kleinere, elk voorzien van een tuin. Beroemd was hier ook de 1000 jaar oude ginkgo, die helaas in 2010 is omgevallen. Restanten van de stam zijn echter behouden en lopen toch weer uit.

Kyu-Furukawa Teien

Nu eens geen Japanse tempel, maar een in Westerse stijl gebouwd huis, dat dateert uit 1917. Ook een gedeelte van de tuinen is in Westerse stijl, maar een ander deel bestaat weer uit een traditionele Japanse tuin.

Hama Rikyu

Dit is een fraaie traditie landschapstuin gesitueerd in het hart van Tokyo. Bijzonder is dat de vijvers geen zoet water maar zeewater bevatten! Het niveau stijgt en daalt dus met eb en vloed. Ook hier zorgt het contrast tussen de traditionele tuin en de moderne skyline van de aangrenzende zakenwijk voor fantastische contrasten!

Senso-ji

Binnen de oudste tempel van Tokyo bevindt zich eveneens een klassieke Japanse tuin, bedoeld om te mediteren.  Veel Japanners bezoeken deze tempel minstens eens per jaar en sluiten zich hiermee aan bij de traditie die al uit lang vervlogen tijden stamt: het maken van een bedevaart.  De eerste tempel op dit terrein dateert uit het jaar 645. Senso-ji staat voor hergeboorte en vrede. Deze tempel werd gedurende de laatste wereldoorlog door bombardementen maar daarna volledig herbouwd. Symbool hier staat de boom de eerst volledig leek verdwenen, maar later uit de restanten opnieuw begon te groeien.

Koishikawa Korakuen

Dit is één van de oudste Tuinen van Tokyo en wordt ook wel beschouwd als één van de beste. De aanleg dateert van de 17e eeuw in opdracht van de machtige Tokugawa familie. De traditionele tuin vormt een fantastisch contrast met de moderne skyline van Tokyo op de achtergrond.

Imperial Garden

Een beroemde tuin, waarvoor de entree ruim van tevoren geregeld moet worden! Eenmaal binnen de poorten kan de bezoeker genieten van een uniek gebeuren, met allerlei verschillende tuinen op traditionele wijze ingericht, alles perfect onderhouden.

Hotels

U verblijft in uitstekende 4**** hotels tijdens deze reis.

Tuinprogramma

 • 1e dag: Vertrek vanaf Schiphol.
 • 2e dag: Aankomst Osaka, bezoek Shitenoji tempel.
 • 3e dag: Daisen Park, Namba / Shinsaibashi.
 • 4e dag: Miidera tempel, Ishiyama tempel en Tahoto.
 • 5e dag: Hikone Castle & Garden, wandeling door Nature Forest en Omi Hachiman.
 • 6e dag: Kenrokuen Garden, Utatsuyama Park.
 • 7e dag: Guyokusenen, Seison Kaku, Nomura Samurai House.
 • 8e dag: Todaji Tempel, Katsuragi Hitokonushi Shrine Mount Koya, Kongobuji tempel, Banryutei Garden en Okunu Inn.
 • 9e dag: Byodoin tempel, Manpukuji tempel en Daigoji tempel.
 • 10e dag: Ryoanji tempel, Kinkakuji tempel, Kyoto Botanical Garden.
 • 11e dag: Nanzenji tempel, Saihoji tempel, Ginkakuji tempel, wandeling Pilosopher’s Path.
 • 12e dag: Daitoku tempel en Chio Inn, Kodaji tempel.
 • 13e dag: Tenruji tempel, bezoek Kyoto stadscentrum, boottochtje Hozukawa river.
 • 14e dag: Sanzenin tempel, Jakko Inn.
 • 15e dag: Transfer vliegveld, vlucht naar Amsterdam.
 • 16e dag: Aankomst Schiphol.

Wijzigingen voorbehouden

Vertrekdata en prijzen per persoon

In 2-persoonskamer
7 november (di t/m wo) € 4650,-
Toeslag 1-persoonskamer € 860,-

Inbegrepen

 • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Vluchten naar Osaka en Kyoto.
 • Begeleiding door zowel Japanse gids als Nederlandse reisleiding.
 • Dertien overnachtingen in de hotels ter plaatse waarvan acht nachten op basis van halfpension, overige nachten op basis van logies en ontbijt.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op € 250,-.
 • Lunches geschat op € 25,- per dag.
 • Enkele diners geschat op € 50,-
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Vlucht

Schiphol Amsterdam

Select your tour date using the calendar below to book this tour.

Today
Selected
Available
Unavailable