Tuinreis Toscane

6-daagse tuinreis Toscane per vliegtuig en touringcar

Bezoek de mooiste tuinen van Toscane met Garden Tours

Een tuinreis Toscane oefent een magische aantrekkingskracht uit op de bezoeker. In deze streek in Italië is het leven goed met wijn en maaltijden van hoog niveau en dat is al ontelbare jaren zo. De historische steden Firenze, Lucca en Siena die tijdens deze reis worden aangedaan, onderstrepen dit nog eens. Rondom die steden bevinden zich talloze tuinen die tijdens deze reis worden bezocht, zoals Villa Reale, Villa della Petraia, Villa Chighi Cetinale en Villa Le Balze. En natuurlijk wordt een wijnproeverij niet vergeten…

Ook het landschap maakt een wezenlijk deel uit van de schoonheid van een tuinreis Toscane. Alle klassieke onderdelen zijn hier ruimschoots voorradig, zoals de cipressen, die zo kenmerkend voor dit landschap zijn. Deze worden afgewisseld door wijngaarden, waar menige vermaarde wijn wordt verbouwd. Ook de tuinen, voor het merendeel afkomstig uit de Renaissance, lijken moeiteloos in dit landschap te passen, waar het dikwijls lijkt of de tijd al heel lang heeft stilgestaan.

TuinenHotelsTuinprogrammaPrijzenInbegrepenVlucht

Tuinen

Tijdens de tuinreis Toscane wordt er afhankelijk van datum en beschikbaarheid uit de volgende tuinen een keuze gemaakt:

Villa Reale

Een groots complex, dat al generaties bewoond wordt door telgen van verschillende adellijke families, die tevens te boek staan als kunstbeschermers. De ouders van de huidige eigenaren hebben een ingrijpende renovatie uitgevoerd, zodat alle bouwwerken op het terrein weer de nodige jaren kunnen doorstaan. De tuinen bezitten een klassiek assenstelsel, een formele vijver met standbeelden, ornamenten, balustraden en een waterval met grotto.

Villa Torrigiani

Nadat het eerst een klooster was geweest, volgde een transformatie tot villa, voor een deel opgetrokken in barokke stijl en deels nog steeds in Renaissancestijl. Het lijnenspel in de tuin is nog steeds volgens de traditie van de renaissance. De trappartij is beroemd en heeft in de loop der jaren menige foto gesierd.

Villa Massei

Ooit was dit het buitenverblijf van de adellijke familie Sinebaldi uit Lucca. De Amerikanen Gervais en Cohen kochten het uiteindelijk van een Britse weduwe en zij waren degenen die de tuin op het geaccidenteerde terrein opnieuw hebben ingericht, daarbij zorgvuldig oude elementen als muren en terrassen behoudend. We kunnen gerust stellen dat dit één van de mooiste tuinen is die u tijdens deze reis gaat bekijken!

Villa della Petraia

De uitgestrekte tuin van deze villa is gesitueerd op verschillende niveaus. Het grootste gedeelte bestaat uit een plateau, waarop ook de villa is gesitueerd, evenals de formele fontein met de ‘Venus van Florence’, een prachtig bronzen beeld. Vanaf dit plateau heeft u een fraai uitzicht over de stad Florence. Een bezoek aan het interieur van de villa is een ander hoogtepunt.

Villa Gamberaia

Deze villa is gedurende de laatste wereldoorlog zwaar beschadigd geraakt, maar gelukkig weer geheel gerestaureerd. De tuin rondom de villa staat bekend als één van de mooiste tuinen van Italië. Cipressen, vormsnoei in Taxus en Buxus, standbeelden en ornamenten, alle onderdelen van een superieure renaissancetuin zijn hier aanwezig.

Villa Le Balze

Vanaf de terrassen, die de villa omringen, heeft u weer schitterende uitzichten op het omringende landschap en Florence. In de tuin zelf, aangelegd op verschillende niveaus, vindt u kuipplanten, citroenbomen, klimplanten en vele ornamenten en standbeelden.

Boboli

Na het bezoek aan de stad Florence, wandelen we in de middag door Boboli, de omvangrijke tuinen rondom de imposante overheidsgebouwen in Florence. Een prachtige grotto met standbeelden en fresco’s, formele vijvers, het beroemde Isolotto met standbeelden en een collectie citrusbomen, klassieke en moderne standbeelden en ornamenten. U krijgt het allemaal in deze indrukwekkende tuinen te zien.

Villa Arrighetti

Nu eens geen eeuwenoude tuin, maar een Toscaanse tuin die nog niet eens zo lang geleden is aangelegd. Toch ademt deze de sfeer van een echte Toscaanse tuin, met schitterende vergezichten en bloembedden met eenjarigen en rozen, omzoomd door buxushagen. Een omvangrijke Magnolia grandiflora vormt hier letterlijk het centrum van deze hedendaagse villatuin, die toebehoort aan een kloosterorde.

Villa Chigi Cetinale

Direct rondom de villa bevinden zich verschillende tuinen, waaronder een citrus tuin en een bloemen tuin. Indrukwekkend is de as die tot ver in het landschap reikt, geflankeerd door Cypressen. Heeft u moed, beklim dan de trap die u naar de hut van de kluizenaar leidt. Vandaar af heeft u een schitterend uitzicht over het landgoed!

De steden Florence, Siena en Lucca

Tijdens deze reis krijgt u in deze drie historische steden uitvoerig de gelegenheid om hier zelf rond te kijken, te lunchen, de culturele schatten te bezoeken of te winkelen.

Wijnproeverij

Natuurlijk brengen we nog een bezoek aan een klassieke Chianti wijngaard, waar u deze beroemde wijn kunt proeven in combinatie met enkele smakelijke streekgerechten.

Hotels

2 nachten in Hotel Lati Castelli in Rapolano en 3 nachten Ercolini Savi in Montecatini Terme.

Tuinprogramma

 • 1e dag: Villa Petraia, Villa Castello do Medicea.
 • 2e dag: Villa la Balze, Villa Gambaraia.
 • 3e dag: Giardino Bardini, stadsbezoek Firenze, Boboli.
 • 4e dag: Villa Reale, Palazzo Pfanner, bezoek Lucca, Villa Torrigiani.
 • 5e dag: Villa Chighi Cetinale, Villa Vicobello, stadsbezoek Siena, wijnproeverij Radda.
 • 6e dag: Evt. tuinbezoek, terugvlucht naar Nederland.

Wijzigingen voorbehouden

Vertrekdata en prijzen per persoon

In 2-persoonskamer
27 mei (za t/m do) € 975,-
Toeslag 1-persoonskamer € 115,-

Inbegrepen

 • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Vlucht met Alitalia van Amsterdam naar Rome en van Milaan naar Amsterdam.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Vijf nachten verblijf in genoemde hotels op basis van halfpension.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op € 125,-.
 • Lunches geschat op € 15,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Vlucht

Schiphol Amsterdam

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment