Tuinreis Napels en de kust van Amalfi

6-daagse tuinreis Napels per vliegtuig en touringcar

Bezoek de mooiste tuinen van Napels met Garden Tours

Schilderachtig, dat is een tuinreis Napels zeker! Op weg naar Napels wordt de befaamde Giardino di Ninfa in Italië bezocht, bij Amalfi staan onder meer Villa Cimbrone en Villa Rufolo op het programma. De Orto Botanico in Napels is eveneens een must, net als de prachtige zuilengalerij van Santa Chiara. Natuurlijk wordt ook de stad zelf bezocht tijdens de tuinreis Napels, net als het schilderachtige stadje Amalfi, pal gesitueerd aan de al even fraaie kust.

La Mortella

Op het eiland Ischia bevindt zich La Mortella, een perfecte tuin, voorzien van een exotische beplanting. Ooit woonde hier componist en musicus William Walton, uit Engeland afkomstig. Zijn vrouw Susan was degene, die de tuin wist aan te leggen. Dat ging niet onder gemakkelijke omstandigheden, want de temperaturen op het eiland Ischia kunnen tot forse hoogte opklimmen. Met behulp van de beroemde ontwerper Russell Page zijn hier echter botanische wonderen geschied! Nu vindt de bezoeker hier een gevarieerde beplanting, die grotendeels subtropisch is en zich zowel in de schaduw als in de zon bevindt.

TuinenHotelsTuinprogrammaPrijzenInbegrepenVlucht

Tuinen

Tijdens de tuinreis Napels wordt er afhankelijk van datum en beschikbaarheid uit de volgende tuinen een keuze gemaakt:

Kloostergang Santa Chiara

Pal achter de gelijknamige en indrukwekkende Basilica bevindt zich deze kloostertuin. Hier staan talloze aardewerken zuilen, kunstig voorzien van opvallende motieven van vruchten en bloemen. Het geheel vormt eigenlijk een soort pergola, maar de echte beplanting daarvoor ontbreekt voor een groot deel, zodat alle aandacht naar de beschilderingen uitgaat. Citrusbomen, wintergroene struiken, cipressen en klimplanten zorgen hier voor afwisseling.

Villa Cimbrone

Vanaf deze villa kunt u genieten van één van de meest spectaculaire uitzichten die Europa rijk is. Onder u strekt zich namelijk de fameuze kust van Amalfi uit: spectaculaire rotspartijen, wit zand, immer blauwe luchten en een azuurblauwe zee, kan het mooier? Toch heeft de villa zelf ook het nodige te bieden. Alleen al de indrukwekkende pergola na het passeren van een al even imposante houten poort, die de hoofdas van de tuin vormt, met zijn indrukwekkende beplanting van Wisteria, zorgt voor het nodige ontzag… Aan de zijkanten van de as zorgen tuinen met parasoldennen, bloeiende heesters, rozen en vaste planten ervoor, dat elke tuinliefhebber hier het nodige te zien krijgt. Standbeelden en ornamenten zijn op strategische plekken neergezet en zorgen zo voor een extra toegift.

Villa Rufolo

Middenin het dorpje Rufolo bevindt zich deze gelijknamige villa. De tuinen bevinden zich op in hoogte verschillende terrassen, die op hun beurt zorgen voor een adembenemend uitzicht op parasoldennen, dadelpalmen en de zee. Op die terrassen zorgen plantbedden met perkgoed voor een vrolijke noot. Nog nooit zoveel verschillende viooltjes in één tuin bij elkaar gezien!

La Mortella

Met de veerboot van Napels naar Ischia, u moet er inderdaad een bootreisje voor over hebben! Kan het op dit eiland dikwijls zeer zonnig en droog zijn, La Mortella bevindt zich als een oase in de woestijn. In deze tuin, ooit gerealiseerd door componist en musicus William Walton, bevindt zich een grote verscheidenheid aan beplanting. Op de terrassen tegen een helling veel beplanting, die wel hogere temperaturen kan verdragen, in het dal beplanting, die zich in de schaduw van bomen meer op haar gemak voelt. Deze tuin is een absolute must voor liefhebbers!

Porta di Ferro

Hier valt het nodige te zien. Allereerst zal de aandacht ongetwijfeld uitgaan naar de tuinen met een smaakvolle beplanting, die elk jaar nog wordt uitgebreid, maar dit landgoed laat ook zien welke vruchten, kruiden en groenten er hier gekweekt kunnen worden, inclusief proeverijen.

Orto Botanico Napels

Deze tuin bevindt zich binnen de bebouwde kom van Napels en toont een verrassende vitaliteit. De aanleg dateert uit de 19e eeuw en geschiedde in opdracht van Joseph Bonaparte, de broer van Keizer Napoleon. Er zijn hier ongeveer 10.000 verschillende plantensoorten te vinden en de variatie is groot! Zo is een gedeelte aan succulenten en cactussen gewijd, een dal met boom- en palmvarens, op een ander stuk bevinden zich louter planten die uit Mediterrane streken afkomstig is, collecties citrusbomen, palmen en nog veel meer.

Giardino e Rovine di Ninfa – Latina

Ninfa is een van de tuinen, die u minstens eens in uw leven gezien moet hebben! Ooit was dit een dorp: besmettelijke ziekten zorgden ervoor dat het niet meer bewoond werd. Na eeuwen restte er niet meer dan ruïnes. Dit bleek echter een fraaie basis voor het terrein dat u nu te zien krijgt: met rozen overgroeide muren, vaste en wilde planten die woekeren tussen de stenen en aangeplante heesters en bomen om het geheel te vervolmaken. Al staat Ninfa al eeuwen bekend vanwege de daar aanwezige bloemenweelde, de familie die Ninfa in bezit heeft, besloot aan het begin van de 20ste eeuw de restauratie van de gebouwen ter hand te nemen, daarbij de plantenrijkdom zorgvuldig sparend. Het resultaat mag er zijn en men kan er gerust van uit gaan, dat dit bezit voorlopig de tand des tijds kan weerstaan.

Hotels

3 nachten in Grand Hotel Capodimonte in Napels. 2 nachten in Zi teresa in Sorrento.

Tuinprogramma

 • 1e dag: Giardino e Rovine di Ninfa.
 • 2e dag: Ischia, La Mortella.
 • 3e dag: Giardino Botanico Napoli, stadsbezoek Napels olv. gids, Kloostergang Santa Chiara.
 • 4e dag: Porto di Ferro, Giardino Minerva, Roseto della Nonna / Fattoria Terranova.
 • 5e dag: Stadsbezoek Amalfi, Villa Rufolo, Villa Cimbrone.
 • 6e dag: Vrije tijd in Napels.

Wijzigingen voorbehouden

Vertrekdata en prijzen per persoon

In 2-persoonskamer
4 mei (do t/m di) € 1075,-
Toeslag 1-persoonskamer € 215,-

Inbegrepen

 • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Vlucht AlItalia, heen Rome en terug vanaf Napels.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Vijf nachten verblijf in genoemde hotels op basis van halfpension.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op € 125,-.
 • Lunches geschat op € 15,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Vlucht

Schiphol Amsterdam

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment