Tuinreis Italiaanse Meren

6-daagse tuinreis Italiaanse Meren per vliegtuig en touringcar

Bezoek de mooiste tuinen van de Italiaanse Meren met Garden Tours

De klassieke tuinreis Italiaanse Meren is nog steeds onweerstaanbaar. De villa’s die zo sprookjesachtig langs Lago Maggiore en Lago di Como zijn gesitueerd, beschikken in een aantal gevallen over schitterende tuinen. Ook de bezoeken per boot aan Isola Madre en Isola Bella zijn altijd een succes, net als Villa Taranto, Villa Carlotta en Villa Melzi.

Villa di Balbianello

Niet voor niets dienden de tuinen rondom deze klassieke villa al regelmatig als decor voor menige speelfilm. Hier geen veelvoud aan soorten, maar een idyllische sfeer, die zich nauwelijks met andere tuinen laat vergelijken. De unieke locatie geeft de bezoeker een wijds uitzicht over de omringende meren.

TuinenHotelTuinprogrammaPrijzenInbegrepenVlucht

Tuinen

Tijdens de tuinreis Italiaanse Meren wordt er afhankelijk van datum en beschikbaarheid uit de volgende tuinen een keuze gemaakt:

Villa Taranto

Niet een Italiaan maar een Schot was verantwoordelijk voor de aanleg van deze indrukwekkende tuin. Nu eens geen formele barok of renaissance, maar een informele woodlandtuin die zich zo maar met de beste soortgelijke tuinen in Engeland laat vergelijken. Net als in Schotland is ook deze tuin in mei top: de collectie Rhododendrons, Camelia’s, Magnolia’s en andere in het voorjaar bloeiende heesters vormen de hoogtepunten.

Isola Bella

Een wonderschone tuin, die het gehele eiland in beslag neemt. Oplettende bezoekers herkennen in de vorm de contouren van een schip, compleet met boeg en achtersteven. De tuinen zijn verdeeld over meerdere terrassen, die zich op verschillende niveaus bevinden. De rijkdom aan ornamenten, terrazzo, standbeelden, vormsnoei en subtropische beplanting is werkelijk overal aanwezig en verbaast menig bezoeker, voor wie de tuin zich als het ware tijdens de wandeling ontvouwt.

Isola Madre

Ook op het vlak bij het Isola Bella gelegen Isola Madre is een boeiende tuin aangelegd. Nu eens geen overvloed aan ornamenten, maar een natuurlijk overkomende landschapstuin. Ofschoon de harde materialen hier een minder overheersende rol spelen, zijn ze terdege ook in deze tuin weer aanwezig. De overal vrij rondlopende en vliegende witte pauwen versterken nog eens de sprookjesachtige indruk, die ook in deze tuin heerst.

Villa Carlotta

Deze villa, in de 18e eeuw gebouwd, beschikte vroeger over een eigen aanlegsteiger. Alhoewel deze er niet meer is, overheerst de indruk van grandeur. Dit is onder meer te danken aan de schitterende formele tuin, die de villa omringt en die nog eens door de vele ornamenten, klassieke bouwwerken en standbeelden wordt versterkt. In de beschutting van deze natuurlijke windgordel blijken allerlei heesters en bomen, uit exotische streken als Australië en Nieuw-Zeeland, zich prima op hun gemak te voelen.

Villa Melzi

Ook deze villa kan zich weer beroemen op een unieke ligging: de tuinen strekken zich uit tot aan de oevers van het meer. Al in de negentiende eeuw werd na het bouwen van de villa een begin gemaakt met de aanleg van de tuinen. Deze onderging in de loop der tijd nog wel de nodige veranderingen, zodat men tegenwoordig door een tuin wandelt die aangelegd is in de Engelse landschapsstijl.

Villa di Balbianello

Ook hier weer een unieke locatie voor deze Villa die de eigenaar een weids uitzicht over het meer geeft. Het gebouw zelf is in klassieke stijl gebouwd en heeft met de statige tuinen precies die uitstraling, die u hier kunt verwachten.

Villa Cicogna Mozzoni

Prachtige tuin met al even indrukwekkend huis, inclusief fresco’s, afkomstig uit lang vervlogen tijden. Natuurlijk neemt u een kijkje binnen, maar ook de tuin met watertrappen, tempeltjes, fonteinen en andere ornamenten is zeer de moeite waard.

Ticino – Isole di Brissago

Voor deze tuin moeten we de Italiaanse grens passeren, want Ticino bevindt zich in Zwitserland: om precies te zijn aan de Zwitserse kant van het Lago Maggiore. Opnieuw een tuin die zich op een schilderachtige locatie bevindt, want we moeten met een veerbootje op weg naar Isola Grande di Brissago, een heus eiland. Rond een prachtige Palazzo bevinden zich fraaie tuinen, waar meer dan 1500 subtropische en tropische plantensoorten uit alle windstreken een plaatsje hebben gevonden. Begroeide wanden, moerascypressen die in het water staan, palmen en boomvarens zorgen voor een bijzondere sfeer.

Hotel

Montelago Hotel in Ternate.

Tuinprogramma

 • 1e dag: Villa Cicogna Mozzoni.
 • 2e dag: Isola Madre, Isola Bella.
 • 3e dag: Isole di Brissago, wijnproeverij Fontechiara.
 • 4e dag: Villa Melzi, Vila Monastero, Villa Cipressi.
 • 5e dag: Villa Carlotta, Villa Balbionello.
 • 6e dag: Porta Bozzolo, Bosco Verticale.

Wijzigingen voorbehouden

Vertrekdata en prijzen per persoon

In 2-persoonskamer
19 mei (vr t/m wo) € 985,-
Toeslag 1-persoonskamer € 140,-

Inbegrepen

 • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Vlucht van Schiphol naar Milaan v.v. met Alitalia.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Vijf nachten verblijf in het genoemde hotel op basis van halfpension.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op € 130,-.
 • Lunches geschat op € 15,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Vlucht

Schiphol Amsterdam

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment