Tuinreis Hoogtepunten Ierland: Groene Highlights

7-daagse groene hoogtepunten Ierland per vliegtuig en touringcar

Bezoek de groene hoogtepunten van Ierland met Garden Tours

Zodra u met het vliegtuig bent geland, wacht de touringcar u op om aan de tuinreis Ierland te beginnen. Zo kan het gebeuren dat u na enkele uren sinds het vertrek vanaf Schiphol al in de eerste tuin bent. Sinds jaar en dag weten wij precies waar we in Ierland moeten zijn. Niet alleen de klassiekers, maar ook de eigenaren van bijzondere privétuinen ontvangen u met veel plezier. Het milde klimaat zorgt ervoor, dat er op botanisch gebied veel meer mogelijk is dan in Nederland en dat zullen we weten ook! Toch ontbreekt ook niet het feest van de herkenning, want er worden terdege talloze planten aangeplant die we ook in de Nederlandse tuinen vinden.

Tuinen rondom Dublin

Ook de bruisende stad Dublin zelf wordt nog bezocht – en Wicklow bewijzen hun klasse, net als de prachtige tuinen die zich pal aan de Atlantische Oceaan bevinden, zoals Garinish Island en Derreen.

De tuinen van June en Jimi Blake

Op een klein half uur van Dublin bevinden zich deze twee tuinen, nauwelijks op een steenworp afstand van elkaar. Het gaat hier om broer en zus, die elk hun eigen droomtuin hebben vormgegeven. Daar waar Jimi zeer met nieuwe soorten en het gebruik van beplanting in een natuurlijke omgeving bezig is, daar heeft June voor een meer klassieke vormgeving gekozen. In de door haar aangelegde borders knallen de kleuren de bezoekers tegemoet en dat effect weet ze maandenlang te behouden, met dank aan haar zorgvuldige plantkeuze. Beide tuinen vormen het bewijs, dat het tijdens een tuinreis Ierland niet alleen maar om historische tuinen gaat!

TuinenHotelsTuinprogrammaPrijzenInbegrepenVlucht

Tuinen

Tijdens de reis naar de groene hoogtepunten van Ierland wordt er afhankelijk van datum en beschikbaarheid uit de volgende tuinen een keuze gemaakt:

Dillon Garden

Natuurlijk mag een bezoek aan de prachtige tuin van de ‘leading lady’ van de Ierse tuinkunst niet ontbreken! Alhoewel zeker niet de grootste tuin op deze reis, maar wel één van de mooiste! Langs de formele vijver prachtige borders op kleur, die met zowel bijzondere als meer bekende planten zijn gevuld.

Mount Usher

Langs beide zijden van een snelstromende rivier een fabelachtige tuin, één van de eerste die in de beroemde wilde stijl van William Robinson werd gerealiseerd. Ontelbare exoten geven de tuin een uiterst tropisch uiterlijk: palmen, boomvaren en cordylines en vele andere rariteiten, waarnaar we vergeefs in Nederland zullen zoeken.

Huntingbrook

Pal tegen een heuvel aan gelegen, blootgesteld aan wind heeft de eigenaar hier een toptuin weten te realiseren. Wanneer u hier ook komt, altijd lijkt de tuin in bloei te staan: een kenmerk van de echte toptuinen.

June Blake’s Garden

Een fantastische plantenkeus maakt ook van deze tuin een must. Door geraffineerd gebruik te maken van vaste planten, heesters en siergrassen heeft June ervoor gezorgd dat deze tuin het gehele jaar een bezoek meer dan waard is.

Powerscourt

Historisch, bijna klassiek. Van het dramatische uitzicht op de Wicklow Mountains wordt hier optimaal gebruik gemaakt. De gigantische vijver, aan beide zijden door beelden van Pegasus geflankeerd, heeft één van de hoogste bergen als decor.

Carmel Duignan Garden

De eigenaresse bewijst in deze tuin met Nederlandse afmetingen eens te meer, dat een tuin niet groot hoeft te zijn om de liefhebbers te boeien! Fraaie kleurencombinaties lijken de borders hier moeiteloos te vullen!

Derreen Gardens

Geen tuin die zo fraai in het verstilde Ierse landschap past als Derreen. De enorme boomvarens dwingen hun respect moeiteloos af en zorgen met hun exotische uiterlijk voor een sprookjesachtige sfeer, maar ook de fraaie ligging, pal aan zee weet de bezoeker moeiteloos te boeien!

Ilnacullin

Deze tuin is alleen met een bootje te bereiken, dat u trouwens ook pal langs de plaatselijke zeehondenkolonie voert. Hier opnieuw een exotische beplanting, met onder meer een oriëntaalse en een Italiaanse tuin, die wonderwel met het ruige Ierse landschap lijken samen te smelten.

Lakemount Garden

Als Mrs. Dillon de koningin van de tuin van Dublin is, dan is Brian Cross de koning van Cork! Zijn tuin is een aaneenschakeling van botanische hoogtepunten en van het vroege voorjaar tot diep in de herfst in bloei te bewonderen.

Bantry House

Vanaf het hoogste punt in deze tuin kunt u genieten van een fabelachtig uitzicht over een groot gedeelte van de beroemde Bantry Bay, één van de fraaiste plekken van Ierland.

Hillside

De eigenaresse is erin geslaagd een vrij steile helling tot een bloemrijke tuin om te toveren, waarin ook nog eens een grote verscheidenheid aan bijzondere planten te zien is.

Coosheen

Met voorrang de kleinste tuin, maar de grote verscheidenheid aan beplanting dwingt bij iedere bezoeker bewondering af! Dat geldt ook voor de kennis van de eigenaresse, die alles over haar passie graag met anderen deelt!

Blarney Castle – Blarney

De laatste jaren zijn er bij de tuinen rondom dit oude kasteel opzienbarende resultaten bereikt. Er zijn onder meer indrukwekkende borders met aansprekende vaste planten combinaties aangelegd, er is een prachtige varentuin te bekijken.

Hotels

Twee nachten Blarney Woollen Mills Hotel in Blarney, twee nachten Westlodge Hotel in Bantry en twee nachten Royal Hotel in Bray of laatste twee nachten in het Arklow Bay Hotel.

Tuinprogramma

 • 1e dag: Blarney Castle, Fota.
 • 2e dag: Beechwood, Hillside, Coosheen.
 • 3e dag: Ballymaloe Kitchen Garden, Jameson Distillery, Cedar Lodge.
 • 4e dag: Ilnacullen / Garinish Island, Derreen.
 • 5e dag: Powerscourt, Bantry House.
 • 6e dag: Garden June Blake, Huntingbrook, Mount Usher.
 • 7e dag: Botanic Glasnevin, Carmel Duignon.

Wijzigingen voorbehouden

Vertrekdata en prijzen per persoon

In 2-persoonskamer
24 juni (za t/m vr) € 895,-
26 augustus (za t/m vr) € 895,-
Toeslag 1-persoonskamer € 150,-

Inbegrepen

 • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Vlucht met Aer Lingus van Amsterdam naar Cork en van Dublin naar Amsterdam.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Zes nachten verblijf in genoemde hotels op basis van halfpension.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op € 130,-.
 • Lunches geschat op € 15,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Vlucht

Schiphol Amsterdam

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment