GardenTours.nlGardenTours.nl
Forgot password?

Tuinreis naar Griekenland

Een tuinreis naar Griekenland brengt u niet alleen naar tuinen. Het aangename klimaat van dit land stelt ons in staat om ook menig botanische reis te ondernemen. In het voorjaar veranderen de kusten van Griekenland in één grote bloemenzee, maar ook in de tuinen kunnen we genieten van één grote bloemenpracht.

Griekse tuinen bekijken tijdens onze tuinreis naar Griekenland

Als we aan Griekse tuinen denken, denken we direct aan witte zuilen en klassieke beelden, druiventrossen, cipressen en heel veel bloemen. De geur van tijm en lavendel volmaken het ultieme vakantiegevoel en een enkele olijfboom onderbreekt het adembenemende uitzicht over de Middellandse zee.

Reisleider Wiert Nieuman over een tuinreis naar Griekenland
Twee keer ben ik nu in het voorjaar naar Griekenland geweest en beide keren was ik volkomen onder de indruk van de rijke voorjaarsflora. Je raakt niet uitgekeken en als je denkt alles gezien te hebben, zie je weer een nieuwe soort. Op het schiereiland Pelion is het al niet anders. We gingen het hotel uit om even het dorp te verkennen maar we zijn er nooit aangekomen. Op nauwelijks 50 m van het hotel lagen we al in het gras en tussen de struiken om de planten te bestuderen.

Eén ding is zeker, als je lentekriebels krijgt en de voorjaarsblues door het lijf scheurt, dan is Pelion een plek om dat rustig te laten uitwoeden. Ga eens mee en laat u verrassen door de tientallen soorten orchideeën – 50 soorten komen ervoor, fluisterden ze in mijn oor – de heerlijk geurende kruiden, de overige rijk bloeiende flora en de voorjaarszon.

Het schiereiland Pelion is een zeer verrassende bestemming! Volgens de mythologie was deze berg de verblijfplaats van de Griekse goden in het zomerseizoen. Mythe of niet, dat zou de prachtige bloemenzee die wij op Pelion gaan aanschouwen zeker verklaren. Opvallend zijn de vele soorten orchideeën die we op dit eiland aantreffen. Deze orchideeën zullen tijdens de tuinreis naar Griekenland verschillende malen aan bod komen en reisleider Wiert Nieuman zal ons hier alles over vertellen.

Bezoek de mooiste tuinen van Griekenland met Garden Tours

In het voorjaar veranderen de kusten van Griekenland in één grote bloemenzee. Die bloei duurt relatief kort, want als de temperaturen later in de zomer stijgen, verdwijnen de bloemen en moeten de planten het weer zien te overleven. Niet alleen de natuur is hier schitterend, er wordt ook getuinierd! Dat vindt tijdens de tuinreis naar Griekenland allemaal plaats op en om de berg Pelion. Aan de ene kant van de berg heerst een gematigde temperatuur en is het vrij vochtig, met dank aan de schaduw gevende bomen en bossen. Daarom vinden we daar in de tuinen talloze planten die we ook in West-Europa kunnen tegenkomen. Aan de andere kant van de berg heersen echter de subtropische temperaturen. Daar vinden we dan ook louter Mediterrane beplanting! Dit contrast maakt het zeer bijzonder.

Orchideeën spelen een hoofdrol tijdens de tuinreis naar Griekenland

Het Country Hotel waar u tijdens de tuinreis naar Griekenland in verblijft, bevindt zich aan de zonnige kant van het eiland. De berg geniet echter bij botanische experts ook nog eens bekendheid vanwege de enorme verscheidenheid aan planten. In de oude Griekse mythen en sagen wordt door de Centaurs al gerept over duizend verschillende soorten. Dat zou zo maar kunnen! Opvallend zijn de vele soorten orchideeën, die hier massaal voorkomen. Zoveel zelfs, dat ze door de bewoners zelf niet eens meer worden opgemerkt. Dat geldt echter niet voor de zeer bijzondere Ophryssoorten, die nergens anders zo veel te vinden zijn als hier. Deze betoverende orchideeën zullen zeker tijdens de tuinreis naar Griekenland meermalen aan bod komen.

Deze bestemming is bijzonder, omdat deze zo veelzijdig is: aangename temperaturen, ook al in april, de van nature toch aanwezige uitbundige flora, de grote verscheidenheid aan tuinen, het uiterst prettige familiehotel en ook de culturele achtergrond van deze streek, waar het vooral rustig is, ver weg van alle vakantiegewoel.

Naast de tuinreis naar Griekenland bevelen wij ook aan:

Amenities of Tuinreis naar Griekenland

  Guest Reviews (0 reviews)

  Hotel

  Lagou Raxi Country Hotel 3*** in Lafkos.

  Vertrekdata en prijzen per persoon

  In 2-persoonskamer 
  11 april€ 755,-
  16 april€ 755,-
  Toeslag 1-persoonskamer€ 100,-

  Inbegrepen

  • Vlucht vanaf Amsterdam Airport Schiphol naar Luchthaven Thessaloniki v.v., uitgevoerd door Transavia.
  • Het vervoer per Griekse touringcar.
  • Begeleiding door botanisch expert Wiert Nieuman en door een lokale Nederlands sprekende gids.
  • Vijf nachten verblijf in het genoemde hotel op basis van halfpension.
  • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

  Niet inbegrepen

  • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op € 100,-.
  • Lunches geschat op € 12,- per dag.
  • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

  Vlucht

  Vanaf Amsterdam Airport Schiphol.
  Tuinreis naar Griekenland

  Tuinreis naar Griekenland Griekenland

  Your overall Rating of this property

  Booking Number

  Pin Code

  Title of your review

  Your review

  What sort of Trip was this?

  • Business
  • Couples
  • Family
  • Friends
  • Solo
  nieuwsbrief

  Wilt u maandelijks op de hoogte gehouden worden van extra tuinreizen, tuinen en ander nieuws van Garden Tours?

  Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

  You have Successfully Subscribed!

  Pin It on Pinterest