Tuinreis Galway & The Burren

6-daagse tuinreis Galway per vliegtuig en touringcar

Bezoek de mooiste tuinen van Galway & The Burren met Garden Tours

Het landschap wordt in ruiger, maar ook tijdens een tuinreis Galway zijn boeiende tuinen te vinden. De combinatie van de ongerepte natuur van Ierland met de fraaie tuinen is al voor menige liefhebber onweerstaanbaar gebleken. De kloostertuin van Kylmore Abbey, in de bergen verborgen, of Caher Bridge, middenin het fabelachtige kalksteengebied van The Burren: tuinen die het waard zijn om te bezoeken en een landschap dat al even bijzonder is. Natuurlijk wordt er onder begeleiding van plaatselijke expert, Tony Kirby nog een wandeling door diezelfde befaamde Burren gemaakt, waar talloze soorten orchideeën als onkruid lijken te groeien.

Caher Bridge

Deze tuin bevindt zich in de Burren en staat regelmatig bloot aan alle denkbare grillen die natuur, landschap en klimaat voor de bewoners van dit gedeelte in Ierland in petto hebben. Zo wordt de tuin zeker enkele malen per jaar volledig overstroomd door het door de tuin stromende riviertje. Niets wijst daarop tijdens uw bezoek: alle planten lijken hier moeiteloos te floreren tegen een decor van rotsen en een van nature aanwezig sprookjesbos vol met hazelaars. Die soms zo woeste rivier weerhoudt eigenaar Carl Wright er niet van om hier volop te tuinieren en de resultaten zijn gewoon wonderschoon!

TuinenHotelTuinprogrammaPrijzenInbegrepenVlucht

Tuinen

Tijdens de tuinreis Galway wordt er afhankelijk van datum en beschikbaarheid uit de volgende tuinen een keuze gemaakt:

Kylemore Abbey – Letterfrack

Deze Abdij bevindt zich middenin een ruig, bergachtig gebied. De geschiedenis van deze abdij leest als een historische roman of zelfs als een sprookje. Ooit als een privéhuis gebouwd, om later ingericht te worden als abdij. De abdij kan worden bezocht, net als de bijbehorende kathedraal en de omvangrijke victoriaanse moestuin, waarin een keur aan groenten en fruit wordt verbouwd. Voor diegenen onder u die nog goed ter been zijn is het mogelijk om een schitterende wandeling te maken, die u tot hoog in de bergen leidt en fabelachtige panorama’s biedt over dit unieke gebied. Alleen de reis hiernaartoe is al een belevenis!

Ardcarraig – Mrs. MacMahon, Galway

Sinds jaar en dag is dit de tuin van Mrs. MacMahon, als expert bekend in heel tuinminnend Ierland. Hier heeft zij rondom haar huis haar eigen paradijs geschapen, dat in de maanden mei en juni tot één grote bloemenzee is getransformeerd, met dank aan de bloeiende voorjaarsheesters, maar ook dankzij de ontelbare primula’s en mecanopsissen.

Birr Castle – Earl of Ross, Birr

Nog zo’n formidabele tuin die elke tuinliefhebber het nodige te bieden heeft. Allereerst is daar een sprookjesachtig landschap waarin het kasteel is gesitueerd. Dan is er een fabelachtige bomencollectie , waarin talloze bomen zijn opgenomen waarvan het bestaan bij de gemiddelde tuinliefhebber niet eens bekend was. En ook nog eens een prachtige ommuurde tuin, waarin niet alleen bloemenborders, maar ook prachtige berceaux en eeuwenoude hagen opvallen.

Strokestown Park – Strokestown

Hier krijgt u alles te horen over de rampspoed, die de Ieren in de afgelopen eeuw heeft getroffen. Er is hier aan de ‘Famine’, de hongersnood, zelfs een heel museum gewijd! Daarbij geeft het huis een uiterst realistisch tijdsbeeld hoe de zaken zich op zo’n Anglo-Iers landgoed zich afspeelden. Men heeft zich eveneens ingespannen om de tuinen rondom het huis weer in oude luister te herstellen

Caher Bridge – Mr Carl Wright, Fanore

Een tuin in ‘the middle of nowhere’, zo laat de situering zich het beste omschrijven, nota bene midden in het kalksteengebied the Burren! Toen eigenaar Carl Wright hier kwam, was er geen grond te bekennen, alleen rotsen. Alles moest worden aangevoerd en dat kostte de nodige inspanningen…. De opzienbarende resultaten kunt u in deze boeiende tuin zelf zien. En dan nog te bedenken dat deze tuin regelmatig onder water staat…… Bijzondere varens, vaste planten en heesters zijn hier overal te vinden. Ook fraai zijn de overgangen naar het omringende woeste landschap.

The Burren

Dit kalksteenplateau staat sinds jaar en dag bekend vanwege zijn grillige steenvormen en zijn unieke flora. Zowel planten uit Mediterrane als Arctische streken komen hier voor: Dryas, Potentilla fruticosa en vele andere plantensoorten maken hier hun opwachting. Zo komen hier alleen al meer dan vijf en twintig soorten wilde orchideeën voor, die soms met duizenden de velden kleuren! Dit unieke gebied wordt bezocht onder leiding van een doorgewinterde gids, die u alles van de omgeving kan vertellen.

Hotel

Raheen Woods Hotel in Athenry.

Tuinprogramma

 • 1e dag: Strokestown Park.
 • 2e dag: Birr Castle, Bellefield House.
 • 3e dag: Kylemore Abbey.
 • 4e dag: Ardcarraig, stadsbezoek Galway, Woodville Walled Garden.
 • 5e dag: Burren, Caher Bridge.
 • 6e dag: Belvedere House.

Wijzigingen voorbehouden

Vertrekdata en prijzen per persoon

In 2-persoonskamer
20 juni (di t/m zo) € 795,-
23 juli (zo t/m vr) € 795,-
Toeslag 1-persoonskamer € 125,-

Inbegrepen

 • Het vervoer per Ierse touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Vlucht met Aer Lingus van Amsterdam-Dublin v.v.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Vijf nachten verblijf in het genoemde hotel op basis van halfpension.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op € 110,-.
 • Lunches geschat op € 15,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Vlucht

Schiphol Amsterdam

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment