Tuinreis Normandië en Monet

5-daagse tuinreis Normandië per touringcar

Bezoek de mooiste tuinen van Normandië met Garden Tours

Men noemt de tuinen die we bezoeken tijdens een tuinreis Normandië wel de meest Britse tuinen buiten Engeland. Dat geldt niet voor alle tuinen, want voor sommige tuinen geldt gewoon geen maat. Bij verschillende tuinen is die Britse invloed zeker aanwezig. Zo spreken de eigenaren van Les Bois des Moutiers vloeiend Engels en laten dat tijdens de rondleiding ook duidelijk horen! Toch blijven het terdege Franse tuinen, met hun eigen charme, terwijl ook historie en creativiteit een niet te onderschatten rol spelen. In Jardin Plume zult u bijvoorbeeld vergeefs naar heesters of rozen zoeken, men heeft hier voor een volkomen afwijkende invulling gekozen: je houdt ervan of je haat het! Het klassieke Château de Miromesnile mag zich verheugen in één van de allermooiste moes- en bloementuin die u in Frankrijk kunt vinden. Afwisseling, bloeipracht, verrassing: niet voor niets is een tuinreis Normandië één van de meest succesvolle reizen!

Bois des Moutiers

Niet alleen de tuin is prachtig, maar ook het huis is bijzonder, met dank aan de Engelse architect Lutyens. Beroemde personen verbleven hier, zoals Krishnamurti, William Turner, Claude Monet, Georges Braque, Joan Miro, Pablo Ruiz Picasso, Auguste Rodin, Claude Debussy, Maurice Ravel, Erik Satie, Albert Roussel, Jean Cocteau en Virginia Woolf, maar ook talloze musici, die hier ook regelmatig concerten geven en opnamen maken. Ieder roemt de bijna magische sfeer, die ook door de eigenaren wordt onderkend. Diezelfde dromerige sfeer vind je ook terug in de tuinen. De bijna Engelse borders en rozentuin direct bij het huis, om over te gaan in een meer bosachtige beplanting, die in het voorjaar op zijn best is, maar ook in de zomer – met dank aan de hortensia’s en Eucryphia – nog zeer de moeite waard is.

TuinenHotelTuinprogrammaPrijzenInbegrepenOpstapplaatsen

Tuinen

Tijdens de tuinreis Normandië wordt er afhankelijk van datum en beschikbaarheid uit de volgende tuinen een keuze gemaakt:

Le Bois des Moutiers

Een klassieke tuin met een duidelijk Engels tintje, dankzij de beroemde architect Lutyens, die tekende voor het ontwerp van het imposante huis, waar in de goede ´Arts & Crafts´ traditie weer alle aandacht aan bouwkundige details is gegeven. Direct om het huis bevindt zich een smaakvolle beplanting, waarin hoofdrollen zijn weggelegd voor rozen en vaste planten in de verschillende borders.

Jardin de Maizicourt

Niet voor niets is deze tuin in 2006 uitgeroepen tot de fraaiste van Frankrijk! Dit is een op en top romantische tuin, zorgvuldig door de eigenaresse ontworpen, aangelegd en onderhouden. Voor het huis het gazon, ingebed in oude rozen als perkplanten en guirlandes, langs de randen een serie tuinkamers, elk met een eigen thema. Nog steeds worden er nieuwe tuinen aan het geheel toegevoegd, want eigenaresse Catherine Guevenoux is nog lang niet klaar!

Jardin d´Angélique

Ooit werd deze tuin aangelegd als herinnering aan een veel te vroeg overleden dochter. Als decor diende een klassiek buiten, dat al dateert uit de 17e eeuw. Bestaat de tuin die het eerst werd aangelegd uit een informeel geheel van aansprekende beplanting met hoofdrollen voor rozen, clematissen, bloeiende heesters en vaste planten, de tuin die enkele jaren later werd toegevoegd kent een meer formele indeling.

Jardin Monet

Eveneens in deze reis: de wereldberoemde tuin van de Franse impressionistische schilder Claude Monet. Hier kunt u het allemaal zelf zien, de bontgekleurde bloembedden, de waterlelies onder het bruggetje en alle zaken die door hem zo treffend zijn geschilderd!

Jardin Plume

Geen rozen in deze tuin te bekennen, ook geen andere heesters. Louter grassen en vaste planten zijn hier toegepast en zorgen voor verrassende resultaten. Zo verrassend zelfs, dat deze tuin in 2010 door een internationale jury van tuinjournalisten is uitgeroepen tot tuin van het jaar! Op het terrein is tevens een goed voorziene kwekerij aanwezig.

Le Jardin de Valérianes

Als er één tuin in deze streek veel weg heeft van een traditionele Engelse cottagetuin, dan is het deze wel. Door een overvloed aan vaste planten gecombineerd met bloeiende heesters en rozen lijken de paden dikwijls bijna te smal om de bezoeker er over te laten lopen! De laatste jaren heeft het echtpaar hard gewerkt aan een nieuw gedeelte van de tuin met daarin ontzettend veel bijzondere planten.

Agapanthe

In deze tuin wordt duidelijk van de meer traditionele paden afgeweken. Dit is dan ook een meer moderne tuin, waarin beplanting op smaakvolle wijze met kunst in de vorm van ornamenten en beeldhouwwerken wordt gecombineerd. Toch is er ook hier weer sprake van een onderverdeling in verschillende tuinen, elk met een eigen thema, die vaak verrassend wordt vormgegeven. De nieuwe tuin, aan de overkant van de weg, is nu ook voor u te bezichtigen!

Château de Miromesnil

In dit sprookjeskasteel is ooit de beroemde schrijver Guy des Maupassant geboren. In de formeel in vier gedeelten ingedeelde moestuin groeien groenten, kruiden en bloemen uit tot één harmonieus geheel. Rondom dit gedeelte zetten borders met veel vaste planten de toon. Opvallend zijn hier ook de ontelbare bloemen, die als in guirlandes zijn aangeplant. U neemt ook een kijkje in het kasteel zelf, dat nog steeds door de familie wordt bewoond.

Rouen

Deze fraaie oude stad wordt eveneens tijdens deze reis bezocht. U krijgt hier alle gelegenheid, om op uw gemak rond te kijken, te winkelen of de prachtige kathedraal te bezoeken.

Hotel

Hotel du Casino in Saint-Valery-en-Caux.

Tuinprogramma

 • 1e dag: Château de Maizicourt.
 • 2e dag: Jardin Fondation Monet, Giverny, stadsbezoek Rouen.
 • 3e dag: Bois des Moutiers, Agapanthe.
 • 4e dag: Jardin de Valérianes, Jardin d’Angelique, Jardin Plume.
 • 5e dag: Château de Miromesnil, Château de Digeon.

Wijzigingen voorbehouden

Vertrekdata en prijzen per persoon

In 2-persoonskamer
8 juni (do t/m ma) € 615,-
16 juni (vr t/m di) € 615,-
22 juni (do t/m ma) € 615,-
7 juli (vr t/m di) € 615,-
4 augustus (vr t/m di) € 615,-
Toeslag 1-persoonskamer € 140,-

Inbegrepen

 • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Vier nachten verblijf in het genoemde hotel op basis van halfpension.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op € 95,-.
 • Lunches geschat op € 15,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Opstapplaatsen

 • 08:00: Amersfoort
 • 08:45: Utrecht Lunetten
 • 10:00: Breda-Prinsenbeek
 • 11:30: Gent
Unfortunately, no places are available on this tour at the moment