Tuinreis Côte d’Azur

6-daagse tuinreis Côte d’Azur per vliegtuig en touringcar

Bezoek de mooiste tuinen van de Côte d’Azur met Garden Tours

Waarom een tuinreis Côte d’Azur? De subtropische kust van Zuid-Frankrijk doet zijn naam eer aan: de zee neemt dikwijls een haast onnatuurlijk blauwe kleur aan, die zich het best met de kleur azuur laat vergelijken. De milde temperaturen zorgen ervoor, dat er in de tuinen veel mogelijk is. Exoten als palmbomen versterken nog eens het Mediterrane gevoel, dat ons niet alleen in de tuinen overvalt maar ook gewoon overal langs de kust aanwezig is. Een uitstapje net over de grens met Italië is de reden, dat er ook kan worden genoten van de onvolprezen Giardini Henbury.

Er wordt echter ook voldoende tijd ingeruimd voor de nodige cultuur tijdens de tuinreis Côte d’Azur. In Fondation Maeght bevindt zich immers een unieke kunstcollectie en ook schilderachtige plaatsjes als Menton en Grasse hebben op dit gebied het nodige te bieden.

TuinenHotelTuinprogrammaPrijzenInbegrepenVlucht

Tuinen

Tijdens de tuinreis Côte d’Azur wordt er afhankelijk van datum en beschikbaarheid uit de volgende tuinen een keuze gemaakt:

Villa Noailles

Deze tuin bevindt zich op een geaccidenteerd terrein, waar hoogteverschillen spelenderwijs met behulp van trappen tussen de terrassen worden overbrugd. Zomerbloemen, ornamenten en vormsnoei bepalen de sfeer in deze prachtige privétuin. Bijzonder is ook de pergola, die uit levende Cercisbomen bestaat.

Jardins Exotique

Hoog boven het mondaine Monaco is deze tuin tussen de rotsen gerealiseerd. Succulenten, Cactussen en subtropische planten die wij louter als kuipplanten kennen maken een belangrijk deel uit van de botanische collectie en zorgen voor een tropische sfeer, die hier zijn weerga nauwelijks kent.

Les Cedres

Deze bijzondere tuin is niet zomaar te bezoeken. Allereerst laat men per groep slechts een beperkt aantal bezoekers toe en daar moet dan ook nog eens speciale toestemming voor worden verkregen. Het is echter zeer de moeite waard, want hier zijn talloze botanische collecties ondergebracht, die nergens anders te vinden zijn. Is de temperatuur in de zomer ideaal, in de nazomer wordt er voor een deel van deze beplanting de tuin in de winter overdekt. Dus worden er elk najaar kassen opgebouwd, om de beplanting tegen eventueel lage wintertemperaturen te beschermen.

Giardini Henbury

Deze tuin bevindt zich net over de grens in het naburige Italië. Een helling op het zuiden – dus altijd gegarandeerd hoge temperaturen – zorgt ervoor, dat hier talloze subtropische en zelfs tropische beplanting floreert. Er is hier eveneens terdege rekening gehouden met architectonische aspecten, want enkele bouwwerken maken eveneens deel uit van het geheel, terwijl er bij het aanbrengen van de beplanting ook wordt gelet op combinaties op het gebied van bladvorm, blad- en bloeikleur.

Serre de la Madonne

Ooit woonde hier Lawrence Johnston, de man die Hidcote Manor in de Engelse Cotswolds liet aanleggen. Ook deze tuin is van zijn hand en men is er in geslaagd, om de tuin weer in oude glorie te herstellen. Op de verschillende terrassen zijn mooie beplantingen aangebracht, precies zoals Lawrence Johnston dat ooit heeft gepland.

Villa Val Rameh

Rond een prachtige villa, in het al even schilderachtige Menton, bevindt zich een grote collectie Mediterrane beplanting en dat op loopafstand van uw hotel! In de vijvers groeien en bloeien de Lotussen en in de tuinen zorgen palmen, bananenbomen en agaven voor een exotische sfeer. De villa wordt tegenwoordig gebruikt als streekmuseum.

Clos du Peyronnet

Vlak voordat u de grens naar Italië overgaat, vindt u eigendom van schrijver William Waterfield. In zijn sfeerrijke tuin heeft hij onder meer een grote collectie exotische fruitbomen bijeengebracht. Ornamenten en standbeelden wisselen de beplanting af in een geheel dat gerust sfeervol en romantisch genoemd mag worden.

Villa Ephrussi de Rothschild

Eén van de telgen van de steenrijke Rothschild familie verwezenlijkte hier haar grote droom: een villa aan de azuurblauwe zee, omzoomd door klassieke tuinen. Verschillende tuinkamers, elk met een eigen thema wisselen waterpartijen en ontelbare ornamenten en standbeelden af.

Fondation Maeght

Deze beroemde kunstcollectie is in een museum en omringende tuinen ondergebracht vlak bij het stadje Saint-Paul-de-Vence. Het initiatief is ontstaan door galeriehouder Alberto die op deze manier werken van Miro, Marc Chagall en George Braque in zijn bezit kreeg en weer verkocht. Inmiddels is dit geheel uitgegroeid tot een museum, waarin zich een prachtige verzameling kunst bevindt.

Hotel

Best Western Prince de Galles in Menton.

Tuinprogramma

 • 1e dag: Jardin Exotique Monaco, stadsbezoek Monaco.
 • 2e dag: Fondation Maeght, stadsbezoek St. Paul de Vence, Villa Noailles.
 • 3e dag: Giardini Hanbury, stadsbezoek Dolceaqua, Clos du Peyronnet.
 • 4e dag: Val Rameh, vrije lunch Menton, Serre de la Madone.
 • 5e dag: Villa Ephrussi, Jardin Maria Serena.
 • 6e dag: Salle de Mariage Menton, bezoek Grasse.

Wijzigingen voorbehouden

Vertrekdata en prijzen per persoon

In 2-persoonskamer
24 april (ma t/m za) € 1065,-
Toeslag 1-persoonskamer € 235,-

Inbegrepen

 • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Vlucht met KLM van Amsterdam-Nice v.v.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Vijf nachten verblijf in het genoemde hotel op basis van halfpension.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op € 110,-.
 • Lunches geschat op € 15,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Vlucht

Schiphol Amsterdam

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment