Floriade

Dit jaar is het weer zover: eens in de tien jaar de Floriade opent zijn poorten voor groenminnend Nederland.

Waarom de Floriade?

 • Deskundige reisleiding
 • Gemiddelde groepsgrootte van 25 personen
 • Luxe vervoer en hotels
 • SGR en het Calamiteitenfonds
OmschrijvingReisprogrammaTuinenHotelInbegrepenOpstapplaatsenVeel gestelde vragenFoto's

Omschrijving

Wat de Bundesgartenschau is voor onze Oosterburen en de Chelsea Flower Show voor de Britten is deze groene manifestatie voor Nederland. Natuurlijk is dit alleen al voor de echte tuinliefhebbers een must, maar daar blijft het niet bij. Onderwerpen als duurzaamheid, bloementeelt en glastuinbouw komen eveneens aan bod. Dat aanbod blijft echter niet tot Nederlandse inzendingen beperkt. Talloze paviljoens uit evenzovele verschillende landen laten hier de allernieuwste ontwikkelingen op groengebied zien. Presentaties, shows, voorbeeldtuinen, een arboretum, proeverijen: het is er allemaal en nauwelijks allemaal op een enkele dag te bezoeken! Deze reis wordt drie keer uitgevoerd: in het voorjaar, als tienduizenden bollen hun kleuren laten zien, in de zomer met kleurende borders met een overdaad aan bloeiende vaste planten, maar ook één- en tweejarigen, afgewisseld met bomen, rozen en heesters. Wij zochten specifiek voor deze reizen de mooiste tuinen van dat moment uit. In het voorjaar ontbreekt ook de beroemde Keukenhof niet, in herfst worden er enkele Dutch Wave tuinen die dan op hun mooist zijn bezocht. Bij elk vertrek staan er altijd meerdere bijzondere privétuinen op het programma. Het spreekt voor zich, dat wij ook zorgen voor comfortabele hotels die garant staan voor een uitstekend verblijf!

Reisprogramma

Programma onder voorbehoud van eventuele wijzigingen

Voorjaarsreis april

 • 1e dag: Keukenhof, Hortus Bulborum
 • 2e dag: Bollenroute door de Flevopolder, De stekkentuin, Pegasushof
 • 3e dag: Floriade met Bollenroute, Tuin ‘t Polhuis
 • 4e dag: Duinhof, Hanneke’s Pluktuin, Op de Haar

Zomerreis juni

 • 1e dag: Hubertushof, Het Bergje, In de Boomgaard.
 • 2e dag: Floriade, Tuin ‘t Polhuis 
 • 3e dag: De Roode Hoeve, De Buitenhof, Tuin van mevrouw Versteegh
 • 4e dag: Tuin aan ’t Leusveld, Kasteel Middachten, De Hessenhof

Nazomerreis augustus

 • 1e dag: Vlindertuin, De Boschhoeve
 • 2e dag: Floriade, Tuin ‘t Polhuis
 • 3e dag: In de Boomgaard, Hubertushof, Beukenhof
 • 4e dag: Klein Boskoop, Tuinen van Appeltern, De Hessenhof

Tuinen

Voorjaarsreis april

Bollenroute door de Flevopolder 

Door de nieuwste polder van Nederland is een heuse bollenroute uitgezet die de bezoeker langs talloze kwekerijen voert.

Floriade

Eens per 10 jaar is het zover: de Floriade! Zo wordt deze toonaangevende tuinbouwexpositie genoemd en waar honderden inzendingen uit evenzovele landen laten zien wat ze in hun mars hebben. Dat gaat niet alleen over tuinieren en sierteelt, maar ook over het professioneel kweken van bloemen en planten en ook het verbouwen van groenten, fruit en andere eetbare gewassen: tuinbouw in de breedste zin van het woord. In het voorjaar geven vele duizenden bloembollen kleur aan deze manifestatie!   

Stekkentuin

Een deel van de inhoud van de verschillende borders en perken in deze tuin zijn samengesteld uit van iedereen gekregen stekjes……  Daar dankt deze tuin zijn naam aan, maar tegenwoordig valt er wel veel meer te zien aan bijzondere planten, die overal in de tuin te vinden zijn. Het is inderdaad een feit dat je bij het tuinieren zeker zoveel hebt aan een goede smaak als aan veel geld…… 

Pegasushof

Ooit was hier niet meer dan een eenvoudige boerentuin. Nu is dit  een prachtig vormgegeven tuin geworden met mooie zichtassen en onderverdelingen met behulp van hagen en vol met smaakvolle doordachte beplantingen. Op elk moment van het jaar is hier veel te zien, dus ook in het voorjaar staan er overal bolgewassen en vroegbloeiende vaste planten, heesters en bomen te bloeien. 

’t Polhuis

Een echte liefhebberstuin met veel op kleur samengestelde borders, waarin behalve vaste planten ook veel één- en tweejarigen figureren. Er is ook veel gebruik gemaakt van planten die minder bekend zijn. De tuin is tot diep in de zomer en zelfs in het najaar nog prachtig! 

Duinhof

In tegenstelling tot wat de naam aangeeft is dit een echte bostuin. Eén van de specialiteiten hier zijn schaduwplanten en dan komt een schaduwrijk bos ook nog eens van pas…. Ook veel stinzenplanten en ander bloeiende bolgewassen blijken zich hier volledig thuis te voelen en zelfs alpiene planten lijken genoegen te nemen met het transparante licht.  

Hanneke’s Pluktuin

Een heuse pluktuin van een hectare groot middenin de Flevopolder. Met een schaartje kan je hier een keuze maken uit een forse verscheidenheid aan verschillende bloemen, om zo je eigen boeket samen te stellen.  

Op de Haar

Een tuin die zeker in het voorjaar een bezoek meer dan waard is. De tuin is onverdeeld in rabatdelen – lange stroken grond –  die onderling weer te bereiken zijn met behulp van bruggetjes. Veel vroegbloeiende heesters en bomen kleuren de tuin, maar ook veel verwilderde bloembollen zijn hier overal te zien.

Zomerreis juni

Floriade

Eens per 10 jaar is het zover: de Floriade! Zo wordt deze toonaangevende tuinbouwexpositie genoemd en waar honderden inzendingen uit evenzovele landen laten zien wat ze in hun mars hebben. Dat gaat niet alleen over tuinieren en sierteelt, maar ook over het professioneel kweken van bloemen en planten en ook het verbouwen van groenten, fruit en andere eetbare gewassen: tuinbouw in de breedste zin van het woord.  

Het Bergje

Hier moet elke tuinliefhebber toch minstens eens op bezoek zijn geweest! Een heuse berg in het vlakke landschap en dan nog eens aangekleed met solitaire heesters, bomen en coniferen, daar kijkt zelfs de meest doorgewinterde tuinliefhebber van op: hoe is die heuvel van grond hier ooit terecht gekomen? Kom kijken en verbaas u!  

’t Polhuis

Een echte liefhebberstuin met veel op kleur samengestelde borders, waarin behalve vaste planten ook veel één- en tweejarigen figureren. Er is ook veel gebruik gemaakt van planten die minder bekend zijn. De tuin is tot diep in de zomer en zelfs in het najaar nog prachtig! 

In de Boomgaard

In deze fraaie privétuin staan bloemen centraal. Borders staan vol met vaste planten en heesters. Er is ook een pluktuin aanwezig, want de eigenaresse heeft een achtergrond als bloem arrangeur. 

Hubertushof

Reeds aanwezige elementen in beplanting inspireerden de eigenaren bij het realiseren van deze tuin. Een oude wal bekleed met een groep Rhododendrons op leeftijd bleef natuurlijk behouden, net als een fraaie solitaire eikenboom. Meerdere borders en beplantingen in tuinkamers zorgen voor een altijd gewaardeerd bezoek.  

De Roode Hoeve

Een meer dan honderd jaar oude boerenhoeve vormt het middelpunt van een aantal boeiende tuinonderdelen. Borders op kleur, schuren die bedekt gaan onder rambler rozen, siergrassen, een boomgaard en dat alles omsloten door hagen, een rozenberceau en nog veel meer. 

De Buitenhof

Ooit het grasland voor de pony’s, nu omgetoverd tot tuin: zo kan het verkeren met een terrein van een krappe 7000 m2. Er zijn enkele imposante borders aangelegd, waaronder een border die voor het overgrote deel is gewijd aan siergrassen. De tuin is zodanig ingeplant, dat er gedurende het gehele tuinseizoen het nodige valt te genieten. 

Tuin van mevrouw Versteegh

Hier zijn allerlei verschillende borders te vinden. Daarom is het terrein van 1400 m2 met behulp van taxushagen onderverdeeld om alle verschillende beplantingen te kunnen huisvesten. Kleur en vorm zijn hier heel belangrijk, net als het smetteloze onderhoud dat hier plaatsvindt. 

Tuin aan ’t Leusveld

Deze tuin weet zich omring door een gebied van Natuurmonumenten. De boomgaard bij de voormalige boerderij werd gehandhaafd, nieuw zijn de gemengde borders en borders op kleur en een natuurlijke vijver die ook als zwembad wordt gebruikt.  

Kasteel Middachten

Deze tuin heeft  iedere liefhebber het nodige te bieden. Er zijn bijzondere bomen, borders die aan eenjarigen of aan vaste planten zijn gewijd, een waterparterre en nog veel meer. Wat overheerst is de authenticiteit van het geheel, dat een tijdloosheid lijkt uit te ademen die je nog maar zelden tegenkomt.  

De Hessenhof

Deze kwekerij kent in Nederland zijn gelijke niet. Alle planten die worden aangeboden – en dat zijn er erg veel – worden hier zelf gekweekt volgens de ‘slow grow’ methode. Stekken, zaaien en scheuren: er is dus geen plaats voor planten die uit weefselkweek worden gewonnen. Alleen al een bezoek aan de ruimte waar alle moederplanten staan opgeplant is een feest. Hier kan je zelf zien hoe je nieuwste aanwinst zich later gaat ontwikkelen! Zijn de gehanteerde teeltmethoden wellicht door andere kwekers ouderwets te noemen, de hoeveelheid aangeboden nieuwe introducties lijkt oneindig.

Lees meer over De Hessenhof

Nazomerreis augustus

Vlinderhof

Zomaar een openbare tuin die zich binnen de beschutting van een park bevindt. Omwonenden vonden, dat het tijd werd voor een echte ‘Dutch Wave’ tuin. En wie kan je daar beter voor vragen dan Piet Oudolf zelf? De rest is geschiedenis. Deze tuin wordt door een team van bewoners bijgehouden, en hoe! In volle glorie in de zomer, nazomer en herfst is dit een bewijs van kunnen van Oudolf, maar niet in de laatste plaats van de bewoners zelf. Vaste planten, dan weer in vlakken, dan weer in subtiele doorplant en onderbroken door wat solitaire heesters en bomen. Dit moet je gezien hebben.

Lees meer over Vlinderhof

De Boschhoeve

Sinds jaar en dag een prachtige tuin en kwekerij, waar veel vaste planten zelf worden gekweekt en door omwonenden en liefhebbers. Deze worden voor schappelijke prijzen aangeboden en gekocht. Er is meer: borders waarin gladiolen en dahlia’s om voorrang vechten, borders met andere nazomerbloeiers en ook nog eens, verstopt achter een haag, een moestuin die zijn gelijke niet kent. In de fraaie Britse traditie van Rosemary Verey is hier met subtiele effecten een uitermate fraaie moestuin gemaakt, die altijd mooi is, maar vooral in de zomerperiode op zijn best is. 

Floriade

Eens per 10 jaar is het zover: de Floriade! Zo wordt deze toonaangevende tuinbouwexpositie genoemd en waar honderden inzendingen uit evenzovele landen laten zien wat ze in hun mars hebben. Dat gaat niet alleen over tuinieren en sierteelt, maar ook over het professioneel kweken van bloemen en planten en ook het verbouwen van groenten, fruit en andere eetbare gewassen: tuinbouw in de breedste zin van het woord.

’t Polhuis

Een echte liefhebberstuin met veel op kleur samengestelde borders, waarin behalve vaste planten ook veel één- en tweejarigen figureren. Er is ook veel gebruik gemaakt van planten die minder bekend zijn. De tuin is tot diep in de zomer en zelfs in het najaar nog prachtig! 

In de Boomgaard

In deze fraaie privétuin staan bloemen centraal. Borders staan vol met vaste planten en heesters. Er is ook een pluktuin aanwezig, want de eigenaresse heeft een achtergrond als bloem arrangeur.

Hubertushof

Reeds aanwezige elementen in beplanting inspireerden de eigenaren bij het realiseren van deze tuin. Een oude wal bekleed met een groep Rhododendrons op leeftijd bleef natuurlijk behouden, net als een fraaie solitaire eikenboom. Meerdere borders en beplantingen in tuinkamers zorgen voor een altijd gewaardeerd bezoek.  

De Beukenhof

Hier zorgen beukenhagen voor een onderverdeling van de ruim opgezette tuin. Elk seizoen valt hier veel te zien, van bloembollen in de lente tot vaste planten die tot diep in de herfst doorbloeien. Bomen en heesters, vaste planten: alle soorten komen hier voorbij en zijn de eigenaren even lief. Onder de bomen bevinden zich meerdere soorten en cultivars, die je niet vaak in tuinen tegenkomt. Blad- en bloemkleur zorgen voorafwisseling in de beplantingen. 

Klein Boskoop

Deze tuin heeft  een driehoekige vorm maar al wandelend over de informele paden heb je dat nauwelijks in de gaten. In een eerder leven was dit de moerhoek van de kwekerij die hier gevestigd was. Hier stonden moederplanten die stekken en griffels leverden voor de vermeerdering. Daar is een eind aan gekomen en sindsdien hebben veel  coniferen plaats moeten maken voor andere beplanting. De coniferen die overbleven kregen nu ook meer ruimte om uit te groeien. Het resultaat is een tuin met een beplanting, die deze keer wat meer heesters en groenblijvers toont dan in andere tuinen die worden bezocht. 

Tuinen van Appeltern

Sinds jaar en dag is dit steeds uitbreidende complex van tuinen een begrip. Ooit opgezet als een soort demonstratieplek voor tuinmaterialen is het inmiddels uitgegroeid tot een serie tuinen, waarvoor je minstens een dag moet uittrekken om alles te zien. Botanische collecties maken er even gemakkelijk deel van uit als hedendaagse en futuristische tuinen, waarin ook het duurzaamheidsaspect ruim aan bod komt.

De Hessenhof

Deze kwekerij kent in Nederland zijn gelijke niet. Alle planten die worden aangeboden – en dat zijn er erg veel – worden hier zelf gekweekt volgens de ‘slow grow’ methode. Stekken, zaaien en scheuren: er is dus geen plaats voor planten die uit weefselkweek worden gewonnen. Alleen al en bezoek aan de ruimte waar alle moederplanten staan opgeplant is al een feest. Hier kan je zelf zien hoe je nieuwste aanwinst zich later gaat ontwikkelen! Zijn de gehanteerde teeltmethoden wellicht door andere kwekers ouderwets te noemen, de hoeveelheid aangeboden nieuwe introducties lijkt oneindig.

Lees meer over De Hessenhof

Inbegrepen

Inbegrepen:

 • Vervoer per luxe touringcar, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleid door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Drie nachten verblijf in het 4**** Hotel Ampt van Nijkerk in Nijkerk op basis van halfpension.
 • Programmaboekje met tuinbeschrijvingen.

Niet inbegrepen:

 • Entrees geschat op € 85,-
 • Lunches geschat op € 15,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en persoonlijke uitgaven.

Opstapplaatsen

09:00 uur Amersfoort
09:45 uur Utrecht Lunetten

Bekijk meer informatie over de opstapplaatsen

Veel gestelde vragen

Garden Tours bestaat inmiddels al weer heel wat jaren. In al die jaren hebben we veel klanten mogen verwelkomen en naar allerlei uiteenlopende bestemmingen mogen brengen. Veel reizigers keren elk jaar weer terug en zijn trouwe klanten geworden. Toch hoeven allerlei zaken, die voor ons duidelijk zijn, dat niet voor onze klanten te zijn. We maken daarom van deze mogelijkheid gebruik om een aantal zaken toe te lichten.

Wanneer gaat een reis door?

Onze reizen worden op een minimum aantal deelnemers gecalculeerd. Zien wij dat het aantal behaald is of vinden wij dat een reis goede kans van slagen heeft? Dan sturen wij u een e-mail met dit goede nieuws en verzoeken wij u om het restantbedrag, vermeld op de factuur, aan ons te voldoen. Mochten wij besluiten dat een reis niet door kan gaan vanwege te weinig aanmeldingen, dan zullen wij u proberen tijdig te informeren en dan zal de aanbetaling aan u worden terugbetaald.

Waarom kan de overtocht voor de reis afwijken dan gepubliceerd in de brochure?

Dit kan wel eens verwarring veroorzaken. Het afgelopen jaar kon het voorkomen, dat u geboekt had op een reis waarbij de overtocht naar Engeland via de Eurotunnel werd aangeboden, maar later via een veerboot werd uitgevoerd. Het bleek soms, dat het niet mogelijk was om gebruik te maken van de Eurotunnel. De reden? Bij het publiceren van ons reisprogramma is het nog niet mogelijk om overtochten te reserveren voor de maanden na april. Als het reserveringssysteem dan geopend wordt doen wij ons uiterste best om de gewenste overtochten vast te leggen, maar soms is dit vanwege de grote internationale vraag niet mogelijk. Daar kunnen we niets aan doen. We staan maanden op de wachtlijst, maar uiteindelijk blijkt dat het niet goed gaat komen. Wij kiezen dan tijdig om een andere overtocht vast te leggen, zodat u in ieder geval verzekerd bent van een overtocht naar het Verenigd Koninkrijk.

Wat is het verschil tussen een ‘double’ en een ‘twin’ room?

In een double room bevindt zich één groot 2-persoonsbed. Een twin room heeft twee bedden (meestal twee 1-persoonsbedden). Er zijn over het algemeen minder twinrooms beschikbaar in hotels in Groot-Brittannië en Frankrijk en daarom kan het voorkomen dat echtparen die een twinroom wensen toch aangewezen zijn op het gebruik van een groot 2-persoonsbed.

Wat is een comfort class hut?

Comfort Class hutten zijn hutten met twee aparte benedenbedden in plaats van een stapelbed.

Welke tuinen worden tijdens de reis bezocht?

Op de website maken we een opsomming van tuinen, die tijdens uw reis bezocht gaan worden. De website gaat eind oktober online, de tuinbezoeken vinden dikwijls op zijn vroegst meerdere maanden later plaats. In die tussentijd kan er nog van alles gebeuren en dat geldt zeker voor de privétuinen. Daarom is het soms nodig, om een enkel tuinbezoek aan te passen.

Kan ik ook als alleenreizende op tuinreis?

Iedereen is welkom op de tuinreizen van Garden Tours. Tijdens het boekingsproces heeft u de mogelijkheid om aan te geven dat u een kamer voor alleengebruik wilt. Er zijn altijd een aantal kamers voor alleengebruik beschikbaar, maar op sommige reizen kunnen deze beperkt beschikbaar zijn vanwege de restricties van hotels. De toeslagen die wij doorberekenen worden door de hotels vastgesteld en Garden Tours verdient hier niets aan. Waar mogelijk probeert Garden Tours voor diegenen die alleen reizen een 2-persoonskamer voor alleen gebruik te reserveren. Wilt u een kamer delen? Dat is uiteraard mogelijk, maar dan dient u zelf een kamergenoot aan te dragen.

Kan ik met een rolstoel of rollator reizen?

Het maken van een tuinreis vraagt om een zekere mobiliteit. Tuinen kunnen heel verschillend zijn. Van zeer grote tuinen waarbij veel gewandeld moet worden, tot kleine tuinen met trappen en ongelijke ondergronden. De tuinen die wij bezoeken zijn niet altijd rollator- of rolstoelvriendelijk. Dient u frequent gebruik te moeten maken van een rolstoel, dan achten wij de aanwezigheid van een persoonlijk begeleider noodzakelijk.

De icoontjes bij de reizen geven onder andere de intensiviteit van een reis aan. Wij raden u aan bij het maken van uw beslissing hiermee rekening te houden. Mocht u met betrekking tot de zwaarte van een reis vragen hebben, dan kunt u altijd een van onze enthousiaste medewerkers vragen om advies.

Wat is de SGR

De SGR staat voor Stichting Garantiefonds Reisgelden. Garden Tours is aangesloten onder nr. 2284, dus dat betekent dat de door u betaalde reissom altijd gegarandeerd is en wordt terugbetaald, in het onwaarschijnlijke geval dat wij niet aan onze verplichtingen kunnen voldoen.

Wat is het Calamiteitenfonds?

Het zal u maar gebeuren: u bent zorgeloos op vakantie gegaan en tijdens uw reis doet zich op uw bestemming een natuurramp voor. Of er breken ernstige onlusten uit. Het kan zijn dat daardoor uw reisprogramma moet worden aangepast. Of dat u naar een ander hotel moet worden gebracht. Soms moet een reis zelfs worden afgebroken en moet u eerder terug naar huis. Dat kost natuurlijk geld. Maar wie betaalt dat? Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat de reis moet worden aangepast. Als de reis moet worden afgebroken dan geeft het fonds een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Wanneer krijg ik mijn ticket voor een vliegreis?

Op de luchthaven staat de reisleider of een medewerker van Garden Tours op de afgesproken tijd en plaats klaar voor de vlucht. Tegenwoordig worden geen papieren tickets meer uitgegeven door luchtvaartmaatschappijen en is het niet mogelijk om u vooraf in te checken voor een vlucht. Het inchecken is op basis van uw geldig paspoort of ID-kaart. Daarom staat er altijd iemand vanuit Garden Tours voor u klaar om u te helpen bij de incheck en zodoende te zorgen dat u met een gerust gevoel aan de reis kunt beginnen. Aan de balie of bij de incheckzuil krijgt u dan uw boardingpass waarmee u zich op de aangegeven tijd dient te melden bij de gate.

Wat wordt bedoeld met reizen in kleine groepen?

Onze reizen gaan gemiddeld met ongeveer 25 mensen op pad. Dit kan betekenen dat u met 20 mensen in het vliegtuig zit, of dat u met circa 30 mensen met de bus op weg gaat. Wij streven ernaar om niet met (te) volle bussen te reizen, om u optimaal te laten genieten van zowel de reis als de tuinen.

Wanneer krijg ik de reispapieren?

Een precieze dagindeling ontvangt u minstens 8 dagen voor vertrek samen met een deelnemerslijst. We streven ernaar, deze informatie eerder naar u toe te sturen.

Waarom werkt Garden Tours met aanbetalingen?

Garden Tours gaat met de tijd mee en daarom zijn wegens veranderingen in de markt de annuleringsvoorwaarden aangepast. Hierdoor is het noodzakelijk om ook met aanbetalingen te gaan werken

Kan ik ook pinnen tijdens de reis?

Onze reizen zijn vaak relatief kort van duur, waarbij wij u toch zoveel mogelijk mooie tuinen en culturele hoogtepunten willen laten zien.

Het is daarom zeer lastig om een pinstop in te lasten tijdens de reis.

Wij zijn ons terdege bewust dat het voor u lastig kan zijn om vooraf vreemde valuta aan te schaffen aangezien banken veelal met deze service zijn gestopt. Helaas mag Garden Tours als rechtspersoon niet betrokken worden in aan- en verkoop van vreemde valuta, dit wordt door de overheid niet toegestaan.

Wij zijn dan ook zeer blij met de service die de GWK/Travelex aanbieden om vooraf vreemde valuta te bestellen en op een gewenst moment bij een GWK kantoor bij u in de buurt op te halen.

Wissel hier uw Ponden of andere vreemde valuta

Tot wanneer kan ik mijn opstapplaats wijzigen?

U kunt uw opstapplaats wijzigen tot uiterlijk 2 weken voor vertrek van uw reis.

Hoe gaat Garden Tours met de entreeprijzen om?

Op het moment van publiceren van ons reisprogramma zijn een groot deel van de tuineigenaren (nog) niet bereikbaar. Het is daarom lastig om de juiste tarieven op te nemen in de reissom.

Een andere reden om de entreeprijzen niet inclusief te nemen is het feit dat de koers van vreemde valuta flink kan fluctueren. Hiervoor zouden wij dan de reissom extra moeten verhogen of u eventueel nabelasten. Het is dan ook in uw voordeel dat wij geen entreeprijzen in de reissom opnemen.

Wij geven daarom in de brochure en op onze website entreeprijzen ter indicatie op basis van het voorgaande jaar. Het kan voorkomen tijdens uw reis dat de tarieven die u ter plaatse ziet afwijken van het bedrag wat is opgenomen in de totale entreetarieven die door de reisleider zijn opgehaald. Dit heeft vaak te maken met rondleidingen die inclusief zijn, speciale groepstarieven en/of koffie en thee dat soms is inbegrepen.

Hoe laat moet ik bij mijn opstapplaats aanwezig zijn?

Op de reispapieren die u van ons ontvangt staat vermeld hoe laat we vertrekken vanaf de opstapplaatsen. We verzoeken u vriendelijk om een kwartier voor dit tijdstip aanwezig te zijn.

Hoe laat komen we na de terugreis aan in Nederland?

De verwachte aankomsttijd op de laatste reisdag is onder voorbehoud:
17:15 uur Lokeren
18:45 uur Breda
20:00 uur Utrecht
20:45 uur Amersfoort

Dit zijn indicaties en de aankomsttijden zijn sterk afhankelijk van de overtocht en de drukte op de weg.

Mag er gerookt worden in de touringcar of in het hotel?

Het is wettelijk verboden om te roken in de touringcar. Veel hotels hebben een steeds strenger beleid ten opzichte van roken en daarom zijn vrijwel alle kamers niet-roken kamers. Op sommige bestemmingen kan het zelfs verboden zijn om in de tuinen te roken, bijvoorbeeld in Costa Rica.

Waarom is er extra reisleiding aanwezig op verre reizen?

We krijgen hier tijdens na afloop van een meer exotische reis wel eens vragen over: wat doet die extra reisleiding op een verre reis eigenlijk, als er ook al een plaatselijke gids actief is? Vanaf Madeira en verder maken we gebruik van plaatselijke gidsen, die altijd meer weten van hun bestemming dan onze reisleiding. Het gaat dan niet over beplanting, maar over allerlei bijzonderheden over het land zelf en die willen we u niet onthouden. Die gidsen gaan echter ’s avonds vaak weer naar huis en laten dan de groep achter. Wij vinden, dat er altijd reisleiding bij een groep aanwezig moet zijn. Gebeurt er immers bij afwezigheid van een plaatselijke gids iets, dan staat de gast er alleen voor. Dat willen we niet, vandaar!

Waarom moet ik de verplichte deelnemersbijdrage SGR betalen?

Meer dan 20 jaar heeft de reiziger gebruik kunnen maken van gratis garantie op zijn vakantie. Het garantiefonds SGR had in de vele jaren daarvoor namelijk voldoende vermogen opgebouwd om de risico’s voor de consument te dekken bij een faillissement van een aangesloten reisonderneming. Maar corona gooit ook hier roet in het eten, waardoor de reiziger een klein steentje moet gaan bijdragen om ‘garantie op je geboekte vakantie’ mogelijk te houden. Voor een uitgebreidere uitleg, kunt u het filmpje bekijken:

Waarom Garden Tours?

 • Dé tuinreisspecialist
 • Exclusieve privétuinen
 • Deskundige reisleiding
 • Gemiddelde groepsgrootte van 25 personen
 • Luxe vervoer en hotels
 • SGR en het Calamiteitenfonds

Bel onze tuinreisspecialisten


Tuinreizigers bekijken ook

Tuinreis naar de Achterhoek
Beschikbaar
€ 460,-
4 dagen
Juni, September
Nederland
Tuinreis naar Berkshire & Oxfordshire
Volgeboekt
€ 475,-
4 dagen
Juni, Augustus
Engeland
Kent & Sussex
Gegarandeerde vertrekdata
€ 485,-
4 dagen
Mei, Juni, Juli, Augustus, September
Engeland
Tuinreis naar Vlaanderen
Gegarandeerde vertrekdata
€ 495,-
4 dagen
Juni, Juli
België
+
Scroll naar top