Tuinreis naar Exmoor Tuinreis naar Exmoor Tuinreis naar Exmoor Tuinreis naar Exmoor Tuinreis naar Exmoor Tuinreis naar Exmoor

Exmoor

6-daagse tuinreis per touringcar

Iedereen die al eens in Exmoor is geweest, weet het: dit gebied behoort tot de allermooiste bestemmingen die Engeland te bieden heeft. Heuvelachtig, bebost, smalle wegen, landelijk en romantisch: dat zijn hier zo maar sleutelwoorden. Dat zijn ook de redenen dat gebieden als deze ervoor zorgen, dat er altijd bezoekers op dit fascinerende eiland af blijven komen! En als dit ook nog eens als uitvalsbasis kan dienen om talloze tuinen te bezoeken, dan is dat een reden te meer om eens deze kant op te gaan. Het Britse echtpaar dat in het schilderachtige dorpje Dunster sinds jaar en dag een prima familiehotel bestiert, zal u in elk geval met open armen verwelkomen! We maken tijdens dit verblijf nog verder kennis met dit fantastische gebied.

TuinenProgrammaInclusiefOpstapplaatsen

Tuinen van Exmoor

Greencombe

Sinds heel lang al een gerenommeerde tuin, die door zijn geïsoleerde ligging eerder niet bezocht kon worden. Bijzondere bomen en heesters maar ook veel aandacht  voor vaste planten in borders en informele beplanting. De zee, die altijd nabij is, zorgt ervoor dat bijzondere minder winterharde planten die alleen onder deze omstandigheden gedijen, hier zo goed uit de voeten kunnen. Een extra reden om reikhalzend naar dit bezoek uit te zien….

The Newt

Het Franse echtpaar Taravella dat ooit de tuinen van Prieuré d’Orchaise in Frankrijk en Babylonstoren in Zuid-Afrika heeft gerealiseerd, tekende voor het ontwerp op het terrein van het vroegere Hadspen House. Duizenden fruitbomen zijn hier gecombineerd met heesters en vaste planten en zorgen voor effecten zoals alleen  het Franse echtpaar dat kan. De schaal van dit alles is nauwelijks te bevatten en we durven gerust te stellen dat dit één van de meest innovatieve tuinen van Engeland gaat worden! 

Claverton Manor

De tuin die op dit landgoed is gerealiseerd, heeft veel kenners al in vervoering gebracht. Het landgoed doet ook dienst als American Museum, maar met de nieuwe tuin is nog eens een extra trekpleister gerealiseerd die nauwelijks zijn weerga kent. Het is een spannende tuin geworden waarin veel  hedendaagse accenten in de beplanting zijn verwerkt.

Hestercombe

Sinds jaar en dag een meesterwerk van de hand van Gertrud jekyl. Dit alles is perfect bijgehouden, niet voor niets staat deze tuin bekend als één van de best bewaarde tuinen van deze beroemde tuinontwerpster. 

Selworthy

In dit fraaie dorpje nemen we ook nog een kijkje in het gelijknamige National Trust bezit. Dit zouden wel eens de meest romantische cottages van Engeland kunnen zijn…. Voor degenen die nog niet genoeg hebben van deze unieke streek, kan er nog een eind van het Coastal Path worden bewandeld.

Dunster private gardens

In dit idyllische plaatsje zelf worden tijdens een sfeervolle wandeling nog enkele privétuintjes bezocht en heeft ook zelf nog de gelegenheid om hier rond te kijken.

Programma van de tuinreis naar Exmoor

1e dag: Overtocht per DFDS Seaways naar Engeland.
2e dag: Bezoek aan Claverton Manor en lunch (omg. Bath)
3e dag: Hestercombe, Kilver Court en private gardens Dunster
4e dag: Greencombe, Selworthy, wandeling kustpad omg. Dunster
5e dag: Bezoek aan The Newt, Stourhead
6e dag: Tuin onderweg voor oversteek met DFDS Seaways.

Wijzigingen voorbehouden

Inclusief bij de tuinreis naar Exmoor

Inclusief:

 1. Vervoer per touringcar.
 2. Overtocht per DFDS Seaways, Duinkerke-Dover v.v.
 3. Reisleiding.
 4. Eerste en laatste nacht verblijf in het 4**** Mercure Newbury Elcot Park Hotel op basis van halfpension.
 5. Vier nachten verblijf in het 3*** Yarn Market Hotel in Dunster op basis van halfpension.
 6. Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen.

Exclusief:

 • Entrees geschat op £ 125,-.
 • Lunches geschat op £ 15,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en persoonlijke uitgaven.

Opstapplaatsen van de tuinreis naar Exmoor

08:00 uur Amersfoort
08:45 uur Utrecht Lunetten
10:00 uur Breda Prinsenbeek
11:30 uur Lokeren

Waarom Garden Tours?

 • Dé tuinreisspecialist
 • Exclusieve privétuinen
 • Deskundige reisleiding
 • Kleine groepen
 • Luxe vervoer en hotels
 • SGR en het Calamiteitenfonds

Bel onze tuinreisspecialisten


We mogen weer op tuinreis!Download hier onze flyer
Scroll naar top