Tuinreis Shropshire

6-daagse tuinreis Shropshire per touringcar

Bezoek de mooiste tuinen van Shropshire met Garden Tours

Niet voor niets vindt reisleider en groenexpert Emiel van den Berg een tuinreis Shropshire de mooiste van ons programma! In deze reis komt voor hem de complete tuingeschiedenis van Engeland voorbij. De grote verscheidenheid aan tuinen biedt dan ook een ideale gelegenheid om dit toe te lichten: iedere tuin heeft wel zijn verhaal. Het gemis aan historische steden in dit graafschap – vooruit, op Coventry na – wordt ruimschoots door de uitstekende tuinen gecompenseerd tijdens de tuinreis Shropshire.

Packwood House

Neem alleen al Packwood House: een klassieke tuin in handen van de National Trust. Toch doet de Trust hier veel meer dan de tuin alleen in stand houden. De tuin lijkt wel iedere dag te veranderen, zo smaakvol en zorgvuldig is de beplanting gekozen! Komt u hier na een maand weer terug, dan kan het zo maar zijn dat u naar een volledig ander kleurenpatroon staat te kijken. Daarom: wanneer u hier ook bent, altijd weer is het bezoek verrassend.

Preen Manor

Preen Manor is ongetwijfeld de andere parel in de kroon: de prachtige ligging komt in de tuin volledig tot zijn recht: hier is op handige wijze gebruik van gemaakt door de tuinen op verschillende niveaus te realiseren.

TuinenHotelTuinprogrammaPrijzenInbegrepenOpstapplaatsen

Tuinen

Tijdens de tuinreis Shropshire wordt er afhankelijk van datum en beschikbaarheid uit de volgende tuinen een keuze gemaakt:

The Manor House

Klassieke tuinen worden hier met moderne tuinen afgewisseld. Traditionele elementen als rozen, clematissen en vaste planten zijn in verschillende borders aanwezig. Toch is hier ook voldoende ruimte ingepast voor hedendaagse toevoegingen. Zo is de eigenaresse geïnspireerd geraakt door een aantal moderne schilderijen, die ze vervolgens in haar tuinen heeft uitgebeeld. Klassieke ornamenten worden door moderne beeldhouwwerken afgewisseld, in de tuinen zelf is er ruimte voor zowel een hedendaagse benadering als de klassieke elementen als borders, rozen, strak geknipte hagen en andere vormsnoei.

Preen Manor

Deze tuin ligt als een verstilde schoonheid in het golvende Shropshire landschap. De locatie van deze tuin is uniek te noemen en kent daarin zijn gelijke niet. Ooit was deze manor een klooster, de bouwstijl refereert hier nog steeds aan. Klassieke elementen ontbreken ook hier niet: vormsnoei, stenen vijvers en een moestuin zijn hier onder meer aanwezig. Er is terdege eveneens veel aandacht voor een prachtige beplanting, die in verschillende tuinen is ondergebracht. Deze tuin gaat slechts met mondjesmaat voor bezoekers open.

Wollerton Old Hall

Deze tuin is opgedeeld in verschillende kamers, elk met een eigen thema. Het kleurgebruik in deze tuin is zonder meer van uiterst hoge kwaliteit: prachtige combinaties in vaste planten, heesters, rozen en klimplanten kleuren de borders van mei tot diep in de herfst. De eigenaren maken op deze wijze op een uiterst creatieve wijze gebruik van alle mogelijkheden die door de plantenwereld geboden worden. Tegen het traditionele decor van deze tuin vindt u daarom hier één van de allerbeste tuinen, die de laatste decennia zijn poorten voor bezoekers heeft geopend!

David Austin Roses

Natuurlijk neemt u ook een kijkje op de meest beroemde rozenkwekerij van het Verenigd Koninkrijk. Dit is de bakermat van vele beroemde ‘English Roses’, als ‘Winchester Cathedral’, ‘The Pilgrim’, ‘Heritage’, ‘Constance Spry’ en nog veel meer. Niet alleen zijn er de rozen op de velden, maar ook in de showtuin, waarin u alle cultivars terugvindt.

Stone House Cottage Garden

Aan de rand van het kleine dorpje Stone bevindt zich deze tuin, die bijna geheel is omgeven door muren. Als in een legpuzzel heeft de eigenaresse verschillende tuinkamers en borders met elkaar verbonden met behulp van paden. Verschillende follies en ornamenten vormen een tegenwicht voor de grote verscheidenheid aan beplanting. Mrs. Arbuthnott heeft niet alleen oog voor plantencombinaties, maar toont zich ook nog eens een enthousiast verzamelaarster. Daarom vindt u hier menige botanische rariteit. Deze bijzondere planten worden ook regelmatig in de aangrenzende kwekerij te koop aangeboden.

Coughton Court

Het statige huis, dat al uit de zestiende eeuw dateert, lijkt wel samengesmolten met de omringende tuinen en het golvende parkland. De tuinen zijn aangelegd in formele stijl en hebben een uiterst klassieke uitstraling, waarin weer alle ingrediënten voor een echte ‘English Garden’ aan de orde komen. Hier vindt u onder meer een ‘bog garden’(moerastuin), een labyrint dat uit louter rozen bestaat, tuinkamers, elk met een eigen kleurenthema, een avenue met lindebomen, in leivorm gesnoeid. De wilde tuin met veel varens, wilde knoflook, daslook en bluebells die u langs de rivier leidt vormt hier een prachtig contrast mee.

Packwood House

Al in de zestiende eeuw werd een groot gedeelte van deze tuin gerealiseerd. Er is vormsnoei te zien: de twaalf apostelen, in taxus uitgevoerd, zijn hier vermaard. De grootste bekendheid dankt deze tuin echter aan de uitbundig bloeiende vaste plantenborders, die naarmate de zomer vordert, van kleur veranderen. Deze borders vormen de reden, dat de tuin gedurende een lange periode zeer de moeite waard is!

Hotel

Telford Hotel in Telford.

Tuinprogramma

 • 1e dag: Overtocht Stena Line.
 • 2e dag: Coughton Court, Packwood House.
 • 3e dag: Mynd Hardy Plants, Dower House, Stone House Cottage.
 • 4e dag: Ashwood Nurseries, Wollerton Old hall, Hodnet Hall.
 • 5e dag: Preen Manor, David Austin Roses, Manor House Stevington.
 • 6e dag: Thuiskomst.

Wijzigingen voorbehouden

Vertrekdata en prijzen per persoon

In 2-persoonskamer
14 juni (wo t/m ma) € 685,-
21 juni (wo t/m ma) € 685,-
Toeslag 1-persoonskamer € 90,-
Toeslag 1-persoonshut € 40,-
Toeslag Comfort Class hut* € 26,-
*Comfort Class hutten zijn hutten met
beneden bedden.

Inbegrepen

 • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Overtocht per Stena Line Hoek van Holland – Harwich v.v. inclusief maaltijden.
 • Drie nachten verblijf in genoemde hotels op basis van halfpension.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op £ 75,-.
 • Lunches geschat op £ 10,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Opstapplaatsen

 • 16:00: Amersfoort
 • 16:45: Utrecht Lunetten
 • 18:30: Hoek van Holland
Unfortunately, no places are available on this tour at the moment