Tuinreis Peak District & Derbyshire

7-daagse cultuur en tuinreis Peak District per touringcar

Bezoek de mooiste tuinen van het Peak District en Derbyshire met Garden Tours

Verleden jaar heeft menige liefhebber al kennis gemaakt met de fraaie tuinreis Peak District en Derbyshire. Veel van de tuinen en parken blijken afkomstig uit Victoriaanse tijden, wat ervoor zorgt dat de bezoeker het idee heeft een reis door de tijd te maken. Chatsworth is zo’n tuin die je toch eens moet hebben gezien als je toch in deze regio in Engeland bent, om nog maar te zwijgen van een tuin als Renishaw Hall. Wellicht minder bekend, maar met zijn beplanting die de tuin voor het overgrote deel van het seizoen kleurt, voor elke liefhebber een tuin die zijn weerga nauwelijks kent.

Haddon Hall

Haddon Hall is sinds jaar en dag bekend vanwege de bloei van de vele klimrozen, die tegen de muren van de oude burcht een plekje hadden gevonden. Het overige deel van de tuin was nogal voorspelbaar en eigenlijk verder niet echt de moeite waard. Twee jaar geleden werd echter besloten om de bekende ontwerper Arne Meynardt te vragen om ervoor te zorgen dat de tuin ook op andere momenten dan dat de rozen bloeiden, aantrekkelijk zou zijn. Met het toepassen van zijn befaamde transparante beplanting is hij hier in deze tuin volledig in geslaagd.

Privétuinen

De kleinere particuliere tuinen zorgen voor een prettige afwisseling met de landgoederen tijdens de tuinreis Peak District. Hier staat de eigenaar of eigenaresse u te woord en wordt er nog dikwijls een heerlijke cream tea geschonken. En natuurlijk zijn ze allemaal trots op hun tuin, die ze zonder uitzondering als de mooiste van de wereld beschouwen. Niet alleen de tuinen blinken uit, want niet voor niets wordt het Peak District als één van de mooiste gebieden van Engeland bestempeld.

TuinenHotelTuinprogrammaPrijzenInbegrepenOpstapplaatsen

Tuinen

Tijdens de tuinreis Peak District wordt er afhankelijk van datum en beschikbaarheid uit de volgende tuinen een keuze gemaakt:

Chatsworth

Sinds jaar en dag staat dit landgoed bekend als één van de ‘Grand Gardens’ van het Verenigd Koninkrijk. Het statige huis met de ontelbare kamers zorgt voor een haast Koninklijke uitstraling, omringd door een grote verscheidenheid aan tuinen. Dubbele borders, vormsnoei, zowel klassieke als moderne standbeelden en kunst, het is hier allemaal! Chatsworth is ontegenzeggelijk een must.

Haddon Hall

Deze tuin staat al sinds jaar en dag bekend vanwege de fantastische rozen die hier groeien. Onlangs heeft ontwerper Arne Meynard echter nieuwe plannen gerealiseerd en dat heeft ervoor gezorgd dat de tuin een nieuwe allure uitstraalt, die zijn weerga nauwelijks kent. Met zijn bekende losse stijl groeit er nu een natuurlijk overkomende beplanting in plaats van de strak gemaaide gazons. Gebleven zijn echter de ontelbare klimrozen, die in de voorzomer voor een spectaculair schouwspel zorgen, nu echter nog eens ondersteund door overige beplanting.

Renishaw Hall

Onlangs ontving deze tuin nog een belangrijke prijs: de Christie’s Award voor de beste tuin van Engeland. U zult zelf kunnen beamen, dat dit inderdaad zo is! Alle klassieke onderdelen zijn aanwezig: borders, standbeelden, fonteinen en smetteloze gazons.

Birchfield

Alleen al de situering maakt deze tuin onweerstaanbaar, met fraaie vergezichten over het Peak district. Daarbij staat hier ook nog eens een grote verscheidenheid aan beplanting, waaronder menige zeldzaamheid. Die beplanting is onder meer ondergebracht in een woodland tuin en een arboretum. Een weide met wilde bloemen en een prachtige vijver zijn hier eveneens te bewonderen.

Melbourne Hall

Dit klassieke landgoed bevindt zich nog steeds in privébezit. De geschiedenis gaat eeuwen ver terug en verwijst ook naar de bekende stad in Australië, dat zijn naam dankt aan de dynastie die nog steeds op dit landgoed woont.

Wharfedale

Alhoewel deze privétuin zeker niet de grootste is, heeft de eigenaar toch een aantal verschillende tuinen weten te creëren. Een heuse Oudolf border, een Japanse tuin, een Italiaanse tuin… Het resultaat is uitermate verrassend, de kwaliteit van alle tuinen is prima, met dank aan de doordachte aanleg en het uitstekende onderhoud.

Dam Stead

Geuren spelen hier de hoofdrol: vrijwel alle planten in deze romantische privétuin verspreiden deze ten overvloede, zoals Jasminum, Philadelphus en n iet te vergeten de overvloed aan rozen. Een beekje is op fraaie wijze in de tuin geïntegreerd, inclusief passende oeverbeplanting.

10 Chestnut Way Repton

Nog zo’n prachtige private garden met slingerende borders, vol met heesters, rozen en vaste planten, een special bloembed voor vlinders, een bloemenweide en een prairietuin. De eigenaren zijn echte liefhebbers en dart is overal in de tuin duidelijk te zien.

The Dower House

Een tuin voor alle seizoenen, zoals zo vaak typerend voor privétuinen, want die leg je in eerste instantie immers voor jezelf aan! De rozen bloeien overvloedig in de rozentunnel, de vaste planten borders zijn top, maar er is ook een boomgaard, een kruidentuin, een pioenenbed en nog veel meer….

De tuin van Mr. en Mrs. Napier

Deze tuin bevindt zich middenin het dorpje Horsley Woodhouse. Aan de achterkant van de tuin bevindt zich echter een onverwacht diepe tuin met het schitterende landschap van het Peak District als achtergrond….. De borders hebben verschillende kleurencombinaties maar zijn in alle gevallen zorgvuldig gekozen: elk moment van de zomer staan er planten in bloei die wonderschoon met de verschillende bladkleuren combineren.

Hotel

Nottingham Belfry in Nottingham.

Tuinprogramma

 • 1e dag: Overtocht Stena Line.
 • 2e dag: Burrows Garden, Haddon Hall.
 • 3e dag: Renishaw Hall, Chatsworth.
 • 4e dag: 10 Chestnut Way, Melbourne Hall, Dower House.
 • 5e dag: Hollies, stadsbezoek Bakewell.
 • 6e dag: Biddulph Grange.
 • 7e dag: Thuiskomst.

Wijzigingen voorbehouden

Vertrekdata en prijzen per persoon

In 2-persoonskamer
24 juni (za t/m vr) € 785,-
7 juli (vr t/m do) € 815,-
Toeslag 1-persoonskamer € 115,-
Toeslag 1-persoonshut € 50,-
Toeslag Comfort Class hut* € 32,-
*Comfort Class hutten zijn hutten met
beneden bedden.

Inbegrepen

 • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Overtocht per Stena Line Hoek van Holland – Harwich v.v. inclusief maaltijden.
 • Vier nachten verblijf in het genoemde hotel op basis van halfpension.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op £ 90,-.
 • Lunches geschat op £ 10,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Opstapplaatsen

 • 16:00: Amersfoort
 • 16:45: Utrecht Lunetten
 • 18:30: Hoek van Holland
Unfortunately, no places are available on this tour at the moment