Tuinreis Kent & Sussex in de zomer

4-daagse tuinreis Kent & Sussex per touringcar

Bezoek de mooiste zomertuinen van Kent & Sussex met Garden Tours

Tijdens een tuinreis Kent & Sussex in de zomer heersen de oude rozen en de vaste planten. Voor velen zijn de Engelse tuinen dan op hun best, lees onweerstaanbaar! Dat geldt zeker voor Sissinghurst met de beroemde White Garden, de Cottage Tuin en de Rose Borders. Maar ook de fraaie privétuin Town Place laat zich dan van zijn beste kant zien: eindeloze borders worden afgewisseld door massa’s rozen. Een ontvangst en rondleiding door de eigenaren vervolmaakt het plaatje.

TuinenHotelTuinprogrammaPrijzenInbegrepenOpstapplaatsen

Tuinen

Tijdens de tuinreis Kent & Sussex in de zomer wordt er afhankelijk van datum en beschikbaarheid uit de volgende tuinen een keuze gemaakt:

Sissinghurst Castle

Vele tuinliefhebbers ondernemen jaarlijks een bedevaart om deze tuin te kunnen bekijken. Hier kunt u ze met eigen ogen zien: de borders met klassieke kleurencombinaties, de oude rozen onderplant met vaste planten, de verschillende tuinkamers, elk met een eigen thema, de toren en de boomgaard. Even overpeinzen in de ‘White Garden’, waar altijd witte bloemen bloeien, een wandeling over de strak gemaaide paden door de bloemenweide: het is hier allemaal!

Town Place

Wij wisten de eigenaren te bewegen, de poorten van hun private garden speciaal voor onze gasten te openen. Daarom kunt u genieten van al die elementen die een privétuin zo aantrekkelijk maken. Er is een enorme vaste planten border, met als decor een ‘tapestry hedge’, bestaand uit verschillende soorten coniferen. Natuurlijk ontbreken de klassieke rozen niet, net als een uitgebreide moes- en kruidentuin. Formele vijvers, waterelementen, vormsnoei en als laatste toevoeging een groene ‘cathedral’, die nog op voltooiing wacht. Mr. & Mrs. McGrath leiden u persoonlijk door hun tuin.

Pashley Manor Garden

Het oude landhuis is omgeven door een serie tuinen, waarin weer alle klassieke elementen aan bod komen. Grote vijvers wisselen de gazons af, er is een rozentuin en er zijn gemengde borders, al dan niet in afgescheiden tuinen ondergebracht. Ook het tijdloze landschap van East-Sussex speelt in deze tuin een belangrijke rol: op de juiste plaatsen zijn verschillende doorkijkjes aangebracht.

Clinton Lodge Garden

In deze tuin maakt u een reis door de tuingeschiedenis: elk onderdeel is door muren of hagen van de andere gescheiden en vertegenwoordigt een ander tijdperk. Maar ook als u dit niet zou weten, dan is dit gewoon nog steeds een prachtige tuin met pergola’s overdekt met oude rozen, met borders in smaakvolle kleurencombinaties, een klassieke rozentuin en een moestuin, u bezoekt ze allemaal.

Great Dixter

Na het overlijden van de grote inspirator van deze tuin, Mr. Christopher Lloyd, is deze tuin meer levend dan ooit. In het voorjaar de orchideeën in de bloemenweide onder de bloeiende fruitbomen, in de zomer en in het najaar de borders met onnavolgbare kleuren- en vormencombinaties, die een bezoek aan deze tuin onvergetelijk maken.

Merriments Garden

Aangeplant volgens de beplantingsideeën van Christopher Lloyd is dit een tuin, die ook weer een levend bewijs vormt van zijn superieure gevoel voor tuinieren. Eén- en tweejarigen vormen samen met siergrassen, vaste planten en heesters combinaties in de verschillende borders. Hier is eveneens een tuincentrum annex kwekerij aanwezig.

Goodnestone Park

Last but not least: een bezoek aan de onvolprezen tuin van de onlangs overleden Lady FitzWalter. Wanneer u hier ook komt, altijd is haar tuin een bezoek meer dan de moeite waard: dit is echt een tuin voor vier seizoenen. Het is een gelegenheid bij uitstek om kennis te maken met een typisch Engels landgoed, dat al eeuwen op dezelfde wijze functioneert.

Tenterden

Als welkom onderdeel van de reis is er ook nog gelegenheid om een stadje te bezoeken. Tenterden bevindt zich in het hart van Kent, is rijk aan geschiedenis en grotendeels ontsnapt aan moderne ontwikkelingen waardoor het zijn charme heeft behouden. Een aantrekkelijk stadje met een door bomen omzoomde village green, huizen met witgeverfde houten bekleding en Kentse dakpannen, maar ook een keur aan winkeltjes.

Hotel

Crowne Plaza Londen Gatwick.

Tuinprogramma

 • 1e dag: Town Place.
 • 2e dag: Merriments, Pashley Manor, Clinton Lodge.
 • 3e dag: Great Dixter, Sissinghurst Castle.
 • 4e dag: Goodnestone Park.

Wijzigingen voorbehouden

Vertrekdata en prijzen per persoon

In 2-persoonskamer
2 juni (vr t/m ma) € 440,-
16 juni (vr t/m ma) € 440,-
14 juli (vr t/m ma) € 440,-
Toeslag 1-persoonskamer € 75,-

Inbegrepen

 • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Overtocht per Eurotunnel.
 • Drie nachten verblijf in het genoemde hotel op basis van halfpension.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op £ 70,-.
 • Lunches geschat op £ 10,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Opstapplaatsen

 • 08:00: Amersfoort
 • 08:45: Utrecht Lunetten
 • 10:00: Breda-Prinsenbeek
 • 11:30: Gent
Unfortunately, no places are available on this tour at the moment